17 August 2018

Cara Nak Buat Anak Lancar Membaca.

Hye. Assalamualaikum. OK nak sembang pasal macamana nak bagi anak lancar membaca. Ramai yang takut kan bila anak umur 6tahun tak lancar lagi membaca.

Salah satu cara adalah dengan bagi dia SET BUKU BACALAH ANAKKU. Ini memang khas untuk latih anak lancar dan cekap dalam Bahasa Melayu.


wajib ada tau di setiap rumah.
Serius, kalau dedahkan anak dengan set buku ni, memang anak akan cepat lancar membaca.

Ni contoh yang ada.
Buku ni juga bagi anak kita cepat ingat suku kata.
Sat ja dia boleh baca dengan lancar.

Berbaloi tau.

--------------------------------------------------------

Lepas tu set buku bacalah anakku ni, dia memang bagi kita hat asas n lebih teratur kalau kita nak ajar anak kita sendiri. Kira mudah  untuk mak ayah dan anak pun cepat faham dan tak boring.

Bacalah anakku ni dia guna Kaedah Fonetik.
Sebab apa ibu bapa perlu mencuba KAEDAH FONETIK ni? 
Ok, Kaedah Fonetik ni adalah kaedah yang paling sesuai dengan kanak-kanak.
Lepas tu kaedah ini telah dibuktikan secara saintifik sebagai kaedah otak manusia membaca.

Kita akan jadi cepat membaca dan mengingat bila kita pecahkan perkataan yang dilihat kepada bunyi-bunyi. Sebab tu kanak-kanak yang start dengan buku Bacalah Anakku ni akan mudah ingat, cepat boleh baca dan paling penting tak bebankan memori depa.

Dan yang TERPALING penting, depa tak cepat boring!! 

-------------------------------------------------------------------------------








Nampak?
Memang bantu sangat anak kita untuk jadi cepat membaca dan akan cepat lancar.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orang tanya Bacalah Anakku ni boleh start dari anak umur berapa??
Ok, uguys boleh start tunjuk pada anak seawal usia 3tahun tau.

Macam aku, baru tau pasal buku ni. So aku baru dedahkan ke Adelia awal tahun 2018, kira tahun ni la. Aku ambil 15minit ja sehari di rumah untuk dia belajar mengeja guna kaedah Fonetik ni. N now memang dia dah pandai la baca n lancar.

Di sekolah dia pun belajar kaedah Fonetik ni. Memang nampak lah yang cepat gila dia boleh membaca. Padahal Adelia umur 5tahun baru masuk sekolah.

Masa tu dia just kenal ABC ja. Pegang pensil pun tak pandai.
 Lega la sekarang dia dah lancar membaca, Alhamdulillah.
Memang sangat berkesan weh kaedah Fonetik ni.

Dan terima kasih la pada Cikgu Veni dan Cikgu di tadika dia. All out ajar Adelia sampai pandai.
Aku lega lah, sebab Adelia dah lancar baca semua. Sebab tahun depan dah nak masuk darjah 1 kan.

-------------------------------------------------------------------------

So Bacalah Anakku ni memang sangggggggggggggaat sesuai untuk kita mak bapak yang nak anak ready masuk darjah satu. Wajib weh dedahkan anak dengan buku ni.

Ajar dekat rumah. So kita pun tak la risau sangat. Zaman sekarang, biar lambat tapi jangan sampai anak ketinggalan.

Ok, lagi satu, macamana Bacalah Anakku ni boleh buat anak kita cepat ingat dan lancar??
SEBAB DIA SUKA ULANG-ULANG PERKATAAN!

Tu antara sebab anak kita jadi cepat ingat suku kata, perkataan semua. Sebab dari awal sampai habis buku, banyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyak sangat perkataan ulang-ulang.
baguih weh buku Bacalah Anakku ni.

--------------------------------------------------------------------------

WAJIB BELI TAU!
BERBALOI. SERIUS.

DETAILS
SET BACALAH ANAKKU UNTUK MENGAJAR ANAK MEMBACA BAHASA MELAYU:
🌷8 buah buku
(buku 1 : 30 muka surat, buku 2 : 23 muka surat, buku 3 : 15 muka surat, buku 4 : 14 muka surat, buku 5 : 12 muka surat, buku 6 : 22 muka surat, buku 7 : 18 muka surat, buku 8 : 21 muka surat)
🌷saiz buku 14.5cm x 22.0cm
🌷kertas berkualiti
🌷1 buku panduan ibu bapa (13 muka surat)
🌷12keping kad suku kata (setiap keping ada 6 suku kata)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Mana yang nak ajar anak sendiri, jangan risau, ada disediakan buku panduan untuk kita mak ayah. So tak la keluat nanti hahahaha..

Ok, harga pula. Harga dia sangat la berbaloi. Tak mahal pun. Tapi kebaikkan dia sangattttttttttttttttt la banyak giler.

Harga: RM45
Kos pos: RM9 sm, RM12 ss

Harga tu untuk full set Bacalah Anakku tu tau,
Kita akan dapat 8buah buku, 12keping kad imbas dan 1 buku panduan ibu bapa.

roger no di atas ok.
atau


Semoga anak-anak kita semua bijak dan jadi orang yang berguna pada agama dan keluarga.
amin.
















































For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016