28 June 2017

Selamat Hari Raya Semua!

Assalamualaikum.
Hye semua. Lama gila xupdate blog. Banyak benda nak cerita. Tapi tak tercerita.

Selamat hari raya semua. Semoga semua sihat-sihat belaka. Aku tahun ni raya turn sebelah aku.

Syok la kan. Hehe.. so macam tahun-tahun sebelum kawen, bila raya pertama memang always kami 4beradik raya dengan mak.







Tahun ni dapat berkumpul sekali. Tahun depan, Tat ja beraya dengan mak. Sebab tahun depan aku kena raya belah Eli dulu.







Anak cucu mak. Isteri tat ja xda. Sebab tat lari sat dari rumah mentua dia mai rumah mak untuk snap gambar hehe..

Sehari sebelum raya memang busy la. Tolong mak. Pikah banyak tolong. Aku tolong potong sikit2 ja hahahaha..

Mak buat laksa. Cucuq udang, kek oren 2biji, kek coklat 1biji. Sup tulang, gulai daging..







Ketupat mak mentua tat bagi.






3beradik ni syok la main. Rumah tok luas. Lari p mai p mai.. Adam lepas buat radio ni, dia macam lemah sikit. So banyak baring ja.

Jalan pun terjengket2. Kencing pun sakit. Sian dia. Haritu dia teringin nak buat kek, so mak & mak dia pun layankan ja. Buat. Bagi dia kacau semua.

Selamat la Sarah & Adelia pun bagi kerjasama. Tak kalut nak p kacau apa yang Adam dok buat.

Adam dah buat radioterapi. Sebab kanser tu datang semula. Sekarang ni buah pinggang dia dah rosak sebelah. Mata pun sat bengkak sat surut.

Kesian dekat dia. Uolls doakan la mama,papa & Adam kuat ok.

Nak tengok perkembangan Adam yang latest, boleh ke facebook mama Adam. @afiqah Osman ok.

===================






Tema tahun ni, merah cili ang ang hahahaa..
Semua idea Eli. Aku last pakai merah adalah masa zaman kuruih & bujang dulu ja. Huhu






Ni ja gambar 1family. Tak banyak gambar tahun ni. Aku xberapa sihat. Mood pun kelaut .

Semoga kita sempat jumpa lagi tahun deoan.
Aku doakan ampa semua sihat & dimurahkan rezeki sentiasa. Amin.

Bye.
Assalamualaikum.


Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016