2 May 2017

Mirza Bites Yang Aku Dan Adelia Suka. Sedap Gila!

Hye
Assalamualaikum.


Dah selamat sampaiu homemade nugget dan hotdog yag aku nak. Alhamdulillah. tinggal lagi berapa ketui ja. Dah nak habis. Nanti nak order lagi.



nampak kewwww???
hahahaha

Serius sedap.
Tak sangka homemade nugget sedap macamni..

Adelia licin wei makan nugget tu.
cukup rasa.

tu tengok....
masa paas-panas.. buka memang meleleh cheese dia..belambak cheese.



buka bagi sejuk sat..
sebab makan terus nanti melecuq lidah uolls hahaha

dalam hotdog pun ada cheese.
sedap.

dap!


3-3 ni aku dah try..
memang terbaik.
dan paling penting Adelia suka..

Aku goreng 5biji, licin dia makan.
dia kata sedap.

dan kena juga dengan aku punya selera aku.

=====================================================

Mirza Bites tu apa??
ha ini lah dia...

 serius wei.
memang sedap.

Ini soalan-soalan yang dijawab oleh owner Mirza Bites.

Semua lapisan umur sesuai ke makan apa yang Mirza buat??
Semua pon bleh makan..terutamanya kanak2 lh..dan memang buat untuk bagi anak-anak berumur 2tahun keatas makan snack yg sihat dan untuk golongan dewasa juga.

Betul-betul HOMEMADE ke??
Ya. Betul-betul homemade dan guna bahan-bahan fresh, tanpa perasa dan pewarna tambahan.dan tiada pengawet. So tahan dalam SEBULAN ja. Bila orang order, baru buat.

Ada kandungan garam tak??
Ada. Tapi cuma letak kuantiti garam yang sikit sebab nak bagi rasa jer.xsmpai satu sudu kecik pon.

Serbuk roti guna yang di kedai ke??
Serbuk roti yang digunakan pon buat sendiri guna roti gardenia..tak letak pewarna pon, bila goreng still rangup n sedap.

Macamana boleh start nak buat makanan homemade macam ni??
Saje nak citer psl start buat nugget n sosej nie...nugget nie saya dh biasa buat dari mirza (nama anak) kecik lg..tp waktu tue xde terfikir nk jual pon..sosej jer mmg baru buat lpas bce ad satu artikel psl keburukan bg sosej yg sedia ada tue..qis jd takot sb mirza mmg suke mkn..so saya cri resepi n ubah ikot citrasa qis bg mirza mkn..mula2 mirza xsuke sb rsa lain,texture die pon lain dari yang biasa tue..lma2 die dh ok..

========================================


Homemade nugget ayam ni sesuai untuk kanak-kanak sebab tiada bahan pengawet digunakan n 100%  isi ayam. Recommended untuk baby 10mth keats sebb ada telur & herbs. Jika nak minta jangan langsung letak garam pun boleh. Boleh bagitau owner dia ok.

Nugget ni tAhan dlm frezzer sampai 4mggu..plg elok dlm 2mggu sebab tiada bahan pengawet digunakan. Defrost 5-10mnt n bleh terus goreng..kne defrost dlu yer..jgn goreng wktu tgh keras2 tue,nnt xmsak plak..sb aym tue mmg fresh trus kite uli,xde rebus2 dlu yer..

-ad yg ckp nugget sma je kot mcm kt luar..ape beza nye..no no..xsma yer..nugget yg qis buat homemade..guna isi ayam..xde cmpur ape2 tepung..xde guna bhn pengawet..

-sesuai utk baby yg dh lpas telur n herbs..lpas nie xyah risau dh nk bg anak2 mkn nugget sb yg nie lebih sihat n ad khasiat dr ayam,telur..

-Based kt kulim..pre order sahaja biasanya bukak order 2mggu..cod kulim,penang,sp n alor star..free cod kulim..yg lain ada caj penghantaran rm5-rm10.. utk alor star biasanya 1bln skali akan ada COD.

-Untuk tarikh pre order n delivery boleh tengok fb & ig qistinaali..atau whatsapp terus nak tanya apa-apa ok. +60176845287

-Ada jugak buat delivery kat tg malim,slim river,kuala kubu bharu,kl & kawasan selangor yg dekat2 bile balik kg kt tg malim..masa xtentu..kena tengok fb utk sebarang update..

-untuk kwsn kl n selangor min order 3pack n caj rm10 utk penghantaran.

- produk yg ada
*Chicken nugget(450G)
*Chicken cheese sausage(450G)
*Chicken cheese ball(400G)


So laju-laju order ok. Dijamin fresh dan sedap.
aku pun nak repeat order ni.
Adelia suka sungguh nugget dia.


+60176845287 - Call/Sms/Whatsapp




bye.

















For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016