23 March 2017

PALING PENTING SEMUA BEBAS BAHAN KIMIA MERBAHAYA.

Hye



Kulit berminyak, lepas tu banyak gila la blackhead dengan whitehead dekat area atas hidung tu.. Tambah dengan pori-pori terbuka dekat area tepi hidung n pipi.
.
Jadi segan sebab bila jumpa boyfriend or kawan ,diorang tegur tambah-tambah whitehead..nampak terlalu obvious. Malu.
.
Plus saya memang noob sangat bab cuci muka n apa nak buat untuk muka nampak bersih dari blackhead dengan whitehead.
.
.
Sebab bila biar blackhead dengan wihtehead tu..jadi macam hitam-hitam dengan putih tepi hidung, makeup bila pakai nampak macam bertindih dengan hitam-hitam putih tu. Pori makin besar..pakai makeup sekejap ja dah hilang..Area pipi yang pori-pori besar tu la selalu hilang dulu makeup.
.
.
Tapi bila saya dah try pakai SET SKIN CARE PbySO® , memang rasa sangat lain dari skin care sebelum ni.


FACE WASH dia sangat lembut bila kena kulit. Buih halus macam ombak dekat gigi pantai tu. Meang halus gila la tekstur face wash dia. Bila ratakan dekat kulit, terus rasa face wash tu meresap masuk kulit. Kulit tak tegang. Tak berbau tengit dan paling best memang tak ada langsung buih-buih kasar dan besar.
.
.

MIST TONER dia bila pakai tak ada langsung bau tengit bahan kimia yang ganas tu. Spray direct atas tapak tangan, ratakan..fuuuhhhh... bau herba memang menyapa hidung. Calm dan sangat la fresh bila kena kulit muka.
Walau pun tak ada langsung rasa effect sejuk (sebab dalam mist toner PbySO® tiada alkohol) tetap la kulit rasa best. Pori-pori memang nanpak sembah ratu pada toner ni bila toner ni kena pada kawasan pori terbuka. Best. Superb.
.
.

FACE OIL PbySO® satu-satunya face oil yang mengantikan pelembab. Sapu dekat muka, ratakan dan terus rasa effect lembab. lembab yang tak berminyak.. macam tak percaya. Tapi ni la realiti bila guna face oil PbySO®. Tak berminyak. Terus resap masuk kulit tanpa perlu tunggu sesaat pun. Pipi yang kena face oil rasa smooth dan terus pipi goyang-goyang. Seronok wei tiap kali pakai face oil.
.
.

FACE MASK yang macam coklat celup ni lagi la buat nafsu bergolak. Bau coklat menusuk masuk hidung, rasa macam diri sendiri tengah jadi coklat kek. Bancuh dengan yogurt. Sapu slow-slow atas kulit. Tunggu kering . Masa tunggu kering tu memang nikmat. Kulit muka rasa sejuk, area hidung rasa mengeras. Bila cuci, tengok cermin! SURPPPPRISEEEEEE!!! whitehead dan blackhead tertarik keluar. clean weh hidung.
.
.
Ini la satu-satunya brand yang ajar pasal rutin penjagaan harian untuk kulit. Diorang tanya pasal sejarah kita (sejarah tentang penggunaan skin care), diorang tanya macamana pemakanan kita, cukup ke tidak minum air kosong dalam sehari.
Setiap kulit, ada rutin yang berbeza. Setiap kulit ada cara yang berbeza untuk cuci, apply toner n pakai face mask. YA. berbeza. Diorang memang ajar ikut jenis kulit muka kita. Bukan main hentam ja.
Dan diorang juga advice untuk buat apa yang perlu untuk dapatkan kulit yang glowing. Serius, Now memang saya keluar tanpa sebarang make up di muka. Rasa yakin sebab kulit saya dah sihat dan bersih.
.
.
BERBALOI. SERIUS. BERBALOI.


For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

1 comment:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016