8 February 2017

Restoran Terapung Teluk Bayu - Murah Dan Fresh.

Tudiiiiaaaaaaaa hahahaha... wei serius murah. Aku dah repeat makan dekat Restoran ni dekat 10x dah kot...

Fresh. Murah. Sedap plak tu! Memang berbaloi-baloi.

Haritu, Capit balik. So bila mamat tu balik kami kawan2 akan berkumpul la. Aku dari kawen memang tak tinggai kawan-kawan. Selamat la Eli jeneh relax n steady xhalang aku kawan dengan depa.

Depa-depa ni kawan time susah senang. Gittuhhh.

So lepas mahgrib, kami pun p la.. 7orang termasuk aku dengan Eli.




Ikan bakar sekoq. Kami ambil ikan Jenahak. Berat dalam 1.45kg.

Buat bakar. Ya tuhan sedap gila oi rencah bakaq dia.. walaupun simple gila. Tapi sedap ya rabbi!




Ketam nipah ni aku kureng sikit. Tapi order juga la. 2kg order. Dapat la dalam 12ekor. Belah 2. 24 pcs dok ada.

Buat masak telur masin. Saiz xbesar tak kecik. Just nice.

Dapat 2pinggan besaq penuh gila.



Hat ni kepah. Ya ampuuuunnn hat ni pun sedap oi.

2kg juga order. Suruh masak stim limau. Memang terbaikkkk!

Dapat la 3pinggan penuh gila.



Sayur campur order 6orang makan. Dapat 3pinggan penuh mcm gambar ni.

Licin juga.



2ekor jenahak berat lebih kurang yang bakar tadi. Sedap juga. Aku suruh goreng garing-garing.

Huiii sedap!

Pastu 3pinggan penuh sotong goreng tepung. Untuk 6orang makan.

Pun licin. N sedap. Bukan cucuq sotong ok. Hahaha.. so memang best la.


Apa yang lagi best, ikan dia.. kepah dia memang xbau atau rasa hanyir langsung! Memang cuci bersih.

Memang layan gila time makan. Ikan ketam kepah tu kita order, nanti baru dia p tangkap. Tu yang best tu..

Fresh!

So total malam tu kami makan Rm330 sahaja. Termasuk air oren 1jug, air kosong ais 2jug ++ air suam 2, air kopi panas 1, air nescafe panas 1.

Oh telur dadar 1 dengan nasi putih untuk 10orang makan.

Rm330 jewwwwwwwwwwwww.

Murah dan best!



Tudiiiiaaaaaaa! Hahaha.. harini Capit dah terbang balik Sabah dah. Jumpa nanti pulak.

Kalini dia balik aku dgn Eli bz sikit. Jarang la lepak. Kalau dak naik nak muntah tgk muka dia seminggu direct hahahahahahahhaha

Bila capit balik la boleh berkumpoi pun. Kalau x masing2 busy.

So siapa-siapa nak p restoran terapung, p la. Sedap dan berbaloi.


Bye.
Selamat menelan air liur hehe


Posted using BlogPress from my iPhone

1 comment:

Vv The Art Thinker said...

Macam best aje kak pia...aummm

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016