7 November 2016

Purebysafiyyahosman - Release Produk Baby.

Assalamualaikum semua.
Hello.

Ok lama xtulis blog. Padahal banyak benda aku nak cerita.

So after beberapa bulan akhirnya baby punya produk siap. Alhamdulillah. Larat buat 3produk ja.





Dan produk baby yang aku buat ni memang untuk fokus untuk sihatkan kulit baby &toddlers.

Dan boleh guna seawal umur 3bulan keatas. Newborn baby xboleh. Sebab ada new born baby yang xboleh nak tolarate dengan EO walau pun EO yang aku guna memang sesuai dengan baby.

New born baby ni kulit dia masih elok, sihat, so kita jaga ja sebaik yang mungkin. Jangan la dok tempek lotion kimia... Sabun yang bbuih gila-gila.. Sian kulit dia.




Macam aku cakap, aku menjual Purebysafiyyahosman ni bukan semata-mata nak duit or nak ligan duit. Tapi nak bantu orang.

So apa y xboleh aku cakap xboleh. Memang banyak sumber yang aku baca memang new born baby sangat xdigalakkan untuk didedahkan dengan sebarang eo atau fragrance.

So Purebysafiyyahosman.BABY hanya boleh digunakan bila baby awak dah umur 3bulan.




Ada yang tanya, boleh hilang parut ke?
YES! Boleh. Tapi kena konsisten. Pakai healing balm dan baby oil, insyallah. Hilang parut.

Masa buat produk baby Purebysafiyyahosman ni, target aku nak bantu baby atau toddlers yang ada kulit sensitif, eczema, kudis atau gatal2.

Nak kuatkan kulit depa. Bila kulit kuat, susah la depa nak jadi gatal-gatal, kudis or eczema.




Kulit depa dah xjadi sensitif. Siapa yang anak sensitif sampai nyamuk gigit pun xboleh, memang wajib beli Purebysafiyyahosman.BABY

So bahan utama aku banyak guna adalah : madu.

Madu sangat power untuk kick bakteria, kick fungus.. So automatik bye bye la kudis, bye bye eczema & bye bye gatal-gatal!

Lepas tu madu ni dia bersifat memerangkap udara ke kulit. So kulit akan jadi lembab ja. Xkering dan xbersisik.




Madu memang power wei.... Pastu aku campurkan dengan chamomile blue punya eo & minyak calendula.

Bahan yang aku guna ni memang untuk soothing kan kulit baby dan toddlers.

Kira memang fokus untuk cantikkan kulit, sihatkan kulit dan kuatkan kulit baby awak & toddlers awak.

Dari body wash & shampoo hingga la ke baby oil & baby healing balm.


Baby Organic Bodywash & Shampoo (Organik) Rm45. 100ml.
Bahan : Aqua, Organic Sunflower Oil, Organic Coconut Oil, Organic Glycerine, Pottassium Citrate, Honey Extract, Organic Pal Kernelate, Palm Kernel Acid, Pure Lavender Oil, Pure Chamomile Blue Oil.
.
Cara Penggunaan : Pam 1-2pam, dan jadikan ia sebagai sabun badan atau shampoo.
.
Fungsi :-
1. Melembutkan kulit bayi dan kanak-kanak tanpa memudaratkan.
2. Rambut mudah terurus.
3. Tidak menyingkirkan protien dari kulit baby & kanak-kanak.
4. Tidak mengeringkan kulit.




HoneyChamo Baby Oil. Rm40 50ml
(Natural) Rm40 50g.
.
Calendula Oil, Golden Jojoba Oil, Honey Extract, Sweet Almond Oil, Coconut Oil, Wheatgerm Oil, Sunflower Oil, Vit E Oil, Oat Extract, Pure Chamomile Blue Oil.
.
Cara Penggunaan : Pakai selepas mandi atau dimana jua anda berada. Titis 2-3titis minyak HoneyChamo, warmkan dengan tapak tangan, dan urut ke seluruh badan atau kawasan eczema/gatal/kudis.
.
Fungsi :
1. Melembabkan kulit baby & kanak-kanak dengan lebih selamat. (Tidak mengandungi bahan bertoksik.)
2. Melegakan iritasi & eczema.
3. Anti bakteria & fungus, menghalang gatal2 pada kulit.
4. Menghalang kulit dari kudis, eczema & fungus.
5. Menyembuhkan luka yang ada pada kulit.
6. Tidak melekit & pori-pori tidak akan tersumbat.




Baby Calendula Balm. Healing & Nappy. (Natural) Rm40 50g.
Bahan : coconut Oil, Calendula Oil, Organic Shea Butter, Beeswax, Golden Jojoba Oil, Vit E Oil, Pure Lavender Oil.
.
Cara penggunaan : Pakai selepas mandi atau dimana jua anda berada. Ambil dengan hujung jari, warmkan dengan tapak tangan, dan sapu pada kawasan nappy atau pada kawasan yang ada eczema/gatal/kudis.
.
Fungsi :
1. Melegakan luka atau kemerahan akibat terlalu lama memakai pampers.
2. Merawat kawasan eczema/kudis atau gatal.
3. Sangat lembut pada kawasan pelipat/ area nappy.
4. Mempercepatkan luka kecil sembuh.
5. Anti radang.
6. Mengelakkan kulit baby atau kanak-kanak jadi kering dan bersisik.
7. Tidak melekit. Tekstur sangat la ringan.
.

==================
Ketiga-tiga produk baby yang aku buat :-
Tidak mengandungi drying alcohols.
Tidak menggandungi pengawet & parabens.
Tidak bertoksik.
Tiada kandungan SLS.
Tidak menggunakan sebarang pewarna & pewangi tiruan.
Tidak mengandungi bahan kimia merbahaya.
Bebas dari sisa minyak & silikon.

.
100% Homemade. Handcrafted & safe for your baby.
.
Change NOW.
Homemade & handcrafted product in Sungai Petani,MY.
Think Natural Think Us, Purebysafiyyahosman.BABY
.
Jangan lupa follow INSTAGRAM Purebysafiyyahosman.BABY ok.





Bye!

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bagusnyaaaaaaaaaa

Yana MIB said...

wow boleh try ni ^_^

May said...

Nice products available here...

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016