9 September 2016

Betul Ke Set Bersalin Ni Bagus?

Hye!
Assalamualaikum.


Siapa pernah dengar set bersalin aura Inner???







Set Bersalin Aura Inner ini akan memenuhi keperluan berpantang anda. Kandungan setiap item yang ada dalam set bersalin ni dijamin dapat memenuhi setiap “KEMESTIAN UTAMA” dalam berpantang iaitu:







Dimulakan seawal dari hari pertama berpantang untuk menyegarkan semula tubuh badan. Herba Mandian Aura, disediakan daripada dedaun herba warisan perbidanan melayu dan dipek dalam bentuk uncang teh jumbo untuk memudahkan ibu untuk berpantang. Sangat praktikal..


Bertungku antara amalan utama yang mesti dilakukan semasa berpantang. Amalan bertungku & berdiang antara rahsia orang tua dulu2 mengekalkan “ketahanan badan” mereka. Set Bersalin Aura mempunyai tungku besi yang didatangkan bersama sarung herba. Jadi tak perlu lagi mencari daun lapik tungku besi. Mudahkan..


Proses mengurut biasa dilakukan selama 3 hari berturut2. Proses ini dilakukan oleh bidan atau orang yang berpengalaman mengurut bersalin. Minyak Herba Aura dengan bau aromaterapi sangat elok digunakan untuk berurut. Tubuh akan berasa nyaman dengan sensasi panas berangin jika berurut dengan minyak ini.


Masa berpantang kenalah pakai bengkung kalau nak kembali ke bentuk badan asal lepas bersalin. Bengkung Tradisional Aura direka khas dengan tambahan zip bagi membantu para ibu memilih saiz bengkung yang sesuai dengan tubuh badan.


Proses bertangas adalah proses mengwapkan ‘cik ’ kita. Biasanya dilakukan bermula hari ke 20 berpantang atau setelah darah nifas mulai mongering. Herba seperti manjakani, kacip Fatimah dan rempah ratus terpilih dalam Herba Tangas Aura akan membantu memulihkan, merapat serta menguatkan kembali otot peranakan.

.
Ada beberapa set yang boleh dipilih :

> SET HANA

Kandungan:

1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g setiap pek)
Minyak Herba Aura (100ml)
Minyak Pilis Aura (50ml)
Aura Feminin Wash (100ml)
Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g setiap pek)
4 pcs Herba Nenas Batu
(Semenanjung) RM160.00

(Sabah/Sarawak) RM175.00

.

> SET VIOLA

Kandungan:

1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g setiap pek)
Minyak Herba Aura (100ml)
Minyak Pilis Aura (50ml)
Aura Feminin Wash (100ml)
1 helai Bengkung Peramping Aura
Gel Bara Aura (100ml)
Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g setiap pek)
4 pcs Herba Nenas Batu
(Semenanjung) RM265.00

(Sabah/Sarawak) RM280.00

.

> SET AZALEA

Kandungan:

1 pcs Tungku Besi (2kg)
1 helai Sarung Tungku Besi
1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g setiap pek)
Minyak Herba Aura (100ml)
Minyak Pilis Aura (50ml)
Aura Feminin Wash (100ml)
1 helai Bengkung Peramping Aura
Gel Bara Aura (100ml)
Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g setiap pek)
4 pcs Herba Nenas Batu
(Semenanjung) RM347.00

(Sabah/Sarawak) RM367.00

.

> SET PRIMULA

Kandungan:

1 pcs Tungku Besi (2kg)
1 helai Sarung Tungku Besi
1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g setiap pek)
Minyak Herba Aura (100ml)
Minyak Pilis Aura (50ml)
Aura Feminin Wash (100ml)
1 helai Bengkung Peramping Aura
Gel Bara Aura (100ml)
Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g setiap pek)
1 pcs Tungku Herba Aura
2 pcs Sabun Herba Aura
4 pcs Herba Nenas Batu
(Semenanjung) RM409.00

(Sabah/Sarawak) RM429.00

.

Selain itu, Aura inner ni kluarkan juga mandian herbag.








Herba Mandian Aura merupakan produk herba persediaan tradisional yang digunakan untuk mandian herba berpantang. Ianya diformulasi khas untuk membantu mengembalikan kesegaran badan wanita berpantang.

Antara daun herba yang digunakan adalah:

Daun Capa/Sembung (blumea balsamifera)
Daun Meringan
Daun Serai Wangi (cymbopogon nardus)
Daun Cemumar (micromelum punescens)
Daun lamuni (vitextrifolia var negundo)
Daun Senduduk (melastoma malabathricum)
Dan lain-lain
Kebaikan:

Sangat mudah digunakan kerana dipek dalam uncang khas.
Berfungsi mengembalikan kesegaran dengan mengurangkan sengal pada sendi dan saraf akibat daripada proses kelahiran.
Membantu melancarkan peredaran darah serta membuang angin dalam badan.
Sebagai aromaterapi untuk menghilangkan stress.
Juga sebagai persediaan mandian bagi individu yang mengalami demam panas
Herba mandian ini di pek dalam bungkusan yang lebih moden supaya anda mudah menggunakannya sewaktu berpantang (hanya rebus uncang herba di dalam air panas dan anda sedia untuk mandi).
Setiap uncang boleh digunakan lebih dari sekali atau sehingga pati atau warna atau aromanya hilang.
Kandungan/Berat:
Setiap kotak mengandungi 3 uncang/ 50g setiap uncang
----------------------

Selain dari set bersalin dan mandian herba, u juga boleh try usha-usha cooler bag ni. Design semua cool gila!

[RISAU SUSU ROSAK SEMASA PAM DI PEJABAT]

Dengan Gabag Cooler Bag, anda takkan risau lagi. Dinding penebatnya dua kali ganda lebih tebal daripada cooler bag jenama lain.





Kelebihan Gabag:
» double wall insulator yang menyebabkan susu dijamin tahan sejuk sehingga 2 kali ganda lebih lama berbanding thermal bag biasa.
» material kukuh, tahan koyak.
» ada bahagian tahan sejuk untuk ebm dan bahagian biasa untuk menyimpan pam, lampin bayi, nursing cover dan barangan lain.
» design yang stylish, orang takkan sangka anda bawa beg simpan susu!






Maklumbalas pelanggan kami :

"Saya suka sangat Gabag. Biasanya jam 3 petang ice pack dah cair semua. Terkejut guna Gabag semalam, ice pack ada ais lagi. Asalnya saya beli sebab Gabag ni cun, tapi sekarang, tak risau dah susu yang susah payah dipam rosak lagi."






"Hari ni 1st time I pakai Gabag, colleague ingat I pakai beg baru. Cun kata diorang!hehe"







GABAG STYLISH COOLER BAG
=========================
Kepakaran kami ialah membantu ibu-ibu menyusu dengan menyediakan thermal bag yang trendy, stylish dan functional dengan kualiti terbaik agar susu perahan tahan sejuk dijamin sehingga dua kali ganda lebih lama.



















Cantikkan?? Style pun style.

Selain dari tu, ada juga carrier baby!!!

JOM HILANGKAN LENGUH TANGAN MENDUKUNG ANAK DENGAN BABY CARRIER!!





















Shopping atau percutian akan jadi lebih mudah dengan anak kecil kalau anda ada baby carrier. Sumpah tak tipu.

Baby carrier ni ringan dan sangat compact. Kalau naik flight tentu xde masalah. Naik kereta lagi lah tak de masalah.

Sambil mama papa syok berjalan dan shopping, anak tenang dalam pelukan, dia nak tidur ke, nak breastfeed ke, senang, dalam baby carrier je. Tak payah susah2 nak cari tempat menyusu bagai.

Anak jenis tak suka diletak dalam stroller, Nak dukung, mak ai, beratnyaa. Dah tahap wajib ada baby carrier dah kalau anak xnak stroller.

Anda ibu-ibu yang mempunyai isu di atas? Cuba baby carrier, anak selesa, ibu gembira.

Baby carrier jenis ni (SSC) sesuai untuk bayi 4bulan ke atas.
Anak-anak ni sekejap je kecil, dukung anak tak bermaksud anda manjakan dan 'spoil' anak anda.

Apabila didukung, anak kecil anda rasa lebih selamat, disayangi dan gembira.

Dah tak lenguh tangan bila anak minta dukung.
Mak pun gembira dapat peluk anak dalam dakapan.
Multitasking dah tak jadi masalah, sambil dukung anak, dua tangan dapat siapkan kerja-kerja rumah.

-----------------

Berminat utk order?
Boleh contact :-

Blog : qasehanhenterprise.blogspot.com

Ig :
@qaseh_anh

Fb page :
Kedai Barangan Emak dan Anak

Nombor telefon :
019-2159927

Happy shopping!!!
Bye!

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016