26 September 2016

Berat 100KG Pun Mampu Pakai Korset! Hebat Kan?

Hye!
Hello!
Assalamualaikum.


Ingat x lagi aku pernah buat entry pasal korset?? Ok ni nk sambung cerita pula.







Ini Mimy Hamid. Atau aku panggil kak Mimy. Kak Mimy tengah on diet sekarang. Gambar tu masa dia berat 100kg tau n dia pakai corset HOUSE OF CORSET by Zenia. Hebat kan??!

Kak Mimy kata masa mula dia pakai, dia memang takut gila korset barai..sbb dia dh banyak kali pakai korset y design mcm korset house of corset by Zenia ni. Tp barai. So dia takut la..Tp alhamdulillah, pakai korset by Zenia sampai harini relax ja korset tu xkoyak or barai!!

Memang banyak design mcm House Of Korset, tp kualiti xsama. Owner House Of Corset by Zenia ni buat n jual produk material bukan jeneh cikai-cikai ok. Pls la.. Design korset maybe sama.. Tp material tu high taste.

Tengok background Kak Su dgn Kak Anny pun tau depa jeneh high taste. Taste kaya-kaya ok. Xkan la dia nk buat korset pilih material cikai. No no no..

-----------------------

Masa berat Kak Mimy 123kg, Kak Mimy dah beli House of Corset by Zenia. Walaupon size 5XL for berat 86-90kg dan ukuran punggong 104-110cm tapi Kak Mimy cakap takper, dia nak jugak.


Sebagai pendorong dia untuk kurus. Dapat je corset tu, dia letak diam-diam dekat tepi. Tak berani nak pakai. Kak Su pulak selang seminggu dok tanya Kak Mimy, ‘Mimy, dah pakai ke belum?’ Kak Mimy cakap belum. Tak berani takot tak muat nanti down. Tapi Kak Su style tanya non stop bila nk pakai, bila nak pakai hahahahaha.. Last-last Kak Mimy fade up and pakai la korset tu! Hahaha

Kak Mimy kata dia laju-laju p wasap Kak Su, dengan excitednya bagitau yang dia dah muat pakai korset!! Now berat dia 100kg and ukuran punggong 128cm.



Punya happy la Kak Mimy sebab dia kata badan dia jadik cantik berbentuk, lepas tu memang babat lemak semua gone and bila pakai baju licin dah takde dah nampak spare tyre. Bestkannnnn!!!!!

So now badan Kak Mimy walaupun 100kg, bila kita tengok memang nampak kemas.

Kak Mimy kata lani dia memang pakai tiap-tiap hari. Kak Mimy kata lagi yang memang bila pakai House of Corset ni buat badan dia terbentuk and shrink.


Insyallah dengan diet yang Kak Mimy amalkan sekarang dia memang boleh capai target 80kg sebelum hujung tahun. Kak Mimy ni tinggi and kulit dia cantik, kalau dia kurus memang meletop kebabom! Jenuh la suami dia nak kepung hahahaha...

------------------------







Todiaaaaaa... Gmbr 2016 atas tu gmbr sebelum pakai korset by Zenia ok. Meletop sgt!

Aku ambil ayat dari blog Kak Su :-

"Mimy punya berat now 100kg and ukuran punggong 128cm dia pakai 5XL (berat 86-90kg, ukuran punggong 104-110cm) So, ambik ni as indication. Let say korang punya berat more than 90kg pon takpe untuk pakai size 5XL as long as ukuran punggong kena macam Mimy = 128cm, maksudnya korang boleh pakai size 5XL ok? Don’t worry. Untuk customer I yang dah biasa deal dengan I, I memang cakap if salah size takper, boleh tukar balik. Tapi cost postage je la yang kena tanggung sendiri. Nanti I akan post size lain yang lebih kecik/besar ikut macam mana yang nkorang nak. OK? Macam yang I selalu cakap, ‘Nak cantik, nak sihat kena start now. Jangan tangguh-tangguh’. Bagi la reward pada diri sendiri. Apa la sangat RM150.00 keluar untuk dapat badan kemas. Nak kurus keding entahkan zaman bila dapat. Dapat tutup babat pon cukup la. Pakai la HOC ni sehari 8 jam InsyaAllah slowly berat akan turun sebab kita cut portion makan kita. Body pon nampak kemas. Pakai pon tahan lama. Yang kena keluar duit balik cuma untuk tukar size je. Memang berbaloi-baloi."

So jgn risau, Kak Su bukan style seller yang nak kaut untung kawkaw.. Andai kata tersalah saiz, inform dia semula utk proses pertukaran.


-----------------







Ada 3warna. Boleh pilih. Saiz dari M-5XL.







Cuci dgn tangan ja, xyah mesin. N fabric atau material memang lembut. Xda tulang2 y menyakitkan tu... Pakai memang selesa ja uolls.

M (40-45kg) | Waist : 61-67cm | Hip : 80-90cm
L (46-55kg) | Waist : 67-73cm | Hip 83-93cm
XL (56-65kg) | Waist : 73-79cm | Hip 86-96cm
XXL (71-78kg) | Waist : 79-85cm | Hip : 89-99cm
XXXL (71-78kg) | Waist : 85-91cm | Hip 92-102cm
4XL (79-85kg) | Waist : 91-97cm | Hip 98-105cm
5XL (86-90kg) | Waist : 97-103cm | Hip 104-110cm

Saiz utk rujukan. More info boleh ke :

Korset Zenia mampu milik ---klik sini ok!

Apa2 roger kak su ok. Reseller sangat dialu-alu kan. +60 12-918 4042 -- kak su



No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016