14 August 2016

Dapat Tambah Mesin Bancuhan Produk. Alhamdulillah.

Hye hello!
Alhamdulillah. Dapat tambah masuk mesin heavy duty untuk buat body scrub/lipscrub/foot soak n fc mask.


Lama dah aku xbancuh pakai tangan. Kerja pun jadi laju. Xmacam dulu-dulu dah. Alhamdulillah.




Mesin heavy duty yang dah ada. Dulu 1ja. Itu pun lepas run Purebysafiyyahosman dekat 5-6bulan kot baru boleh beli.

Sebelum ni memang kayuh dengan tangan manual. 1mesin ni Rm1700 untuk 5-6kg.

Blender yang dekat tengah-tengah tu pulak, beli heavy duty punya juga. Rm600. Sebelum ni guna blender pansonic ja. Tiap 2mggu kena beli baru sbb rosak n terbakaq hahaha..

Mesin untuk filling baru ada 1mesin. Mesin filling Rm600 beli online dari China. Selamat sampai dengan selamat.

-------------------

1.9.2016 ni cukup la setahun aku run Purebysafiyyahosman. Sat ja kan! Memang tak terasa. Cepat gila masa berlalu.

Sepanjang nak masuk setahun ni macam-macam jadi. Ada yang best ada yang tak best. Tapi semuanya aku terima.




Ni sudut di office. It always seems impossible until it’s done. Huhu

Produk pula so far silih berganti. Macam face lotion aku stop terus sebab xleh nak kopup dengan kos. So ganti dengan face oil yang insyallah akan keluar minggu depan.

Face mask dulu ada 2jenis, tapi disebabkan xboleh nak bahagi masa sangat aku stop 1fc mask so now tinggal 1jenis face mask sahaja. Dan boleh dijadikan face scrub juga untuk kulit yang tidak berjerawat.




Now atas permintaan stokist, HQ keluarkan sample untuk semua stokist/agent. So start bulan9, pada setiap pembelian Rm100 akan dapat sample face mask free 5g.

Buka kerja mudah ok nak jaga stokist/agent dan drosphip. Banyak kepala maka banyak perangai yang aku nak kena hadap.

Tapi alhamdulillah so far baik-baik semuanya. Mana yang depa request, aku sedaya upaya la follow. Simpan dalam diary. Mana yang boleh ikut aku memang ikut. Semua benda boleh bincang.

Sbb tanpa stokist/agent/dropship yang aktif siapa la aku. Walaupun aku xdpat nak ikut idea/pendapat depa sekaligus tapi aku try la.

Sbb ada benda yang aku xnampak tapi depa nampak..ada benda yang depa xfhm n xleh terima.. Time tu aku la kena explain dan fahamkan depa.

Walaupun kadang aku mcm tergarang hehe.. Tp bukan marah pun. Gitteww la.

Idea buat sample free tu pun dah lama depa(stokist) utarakan. Tapi yala kan, aku kena pikiaq banyak segi sebelum nk buat. Kena kira kos,masa tenaga kan.

So baru sekarang la boleh buat. Harap dapat la bantu depa up sell dalam setiap order customer.

Stokist aku kebanyakkan pandai usaha sendiri n invest buat free gift macam-macam utk customer Purebysafiyyahosman. Alhamdulillah.

-----------

Aku masih xmampu nak hire staff yang tetap. Untuk masa sekarang semua staff partime.

Benda paling aku takut bila dah ada pekerja ni adalah aku takut terlebih "perhambakan" depa. Serius takut wei.

Walaupun depa dok kata aku dgn Eli bayar tinggi.. Tapi still takut sangat bayar xsetimpal.

So far staff partime maintain 3orang. Paling dirindui adalah ex staff partime aku, Nazihah n kak su. 2wanita yang mula2 kerja dgn aku n Eli.

Lepas tu masuk Zainab & Kak Ana. Kira sekarang ni Zainab n Kak Ana la yang still kerja lagi.






Upah gak adik i yang terchenta. Yang xlama lagi masuk USM dah.



Baju pink tu staff partime baru. Dok blur blur lagi hahahah..




Order dari stokist dan customer. Hari-hari kami buat postage.









Ni produk baru. Baru release xsampai sebulan. Tapi dah dekat 1000pcs habis dijual.




Lip tint plak buat masa sekarang stop sat sebab dok tunggu botol baru sampai. Lepas tu baru buat balik.

Haishhh macam-macam wei benda dah jadi. Alhamdulillah.

-----------------------

So pada yang xtry lagi Purebysafiyyahosman meh la try. Insyallah puas hati.

Ok tu ja nk story.
Terima kasih pada yang non stop support apa yang aku jual dari zamn pre order barang baby hingga la sekarang.
Terima kasih banyak-banyak.

Sesungguhnya aku sangat berterima kasih pada tuhan n pada orang yang banyak tolong aku n Eli time kami susah tahun lepas.

Ok
Bye!

Selamat maju jaya untuk semua!

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016