14 July 2016

The Souk. Penjual Jubah Abaya Yang TipTop.

Hello!
Hye uoll .. Selamat hari raya!
Masih xsempat nak buat entry pasal hari raya.


Ok, harini nak cerita pasal abaya yang aku pakai masa raya & p open house.




Mcm biasa, beli online jugaaaa.. beli dari butik The Souk,di Melaka. The Souk ada butik dan jual secara online juga.




Material abaya aku ada lah NIDA. Aku pun 1st time dengar nama NIDA. So xleh bayang pun mcmna material dia.

So beli. Bila sampai, ya tuhan..kain sangat lembut dan rasa mcm nipis tapi xjarang wei! Bila pakai mmg best,rsa berat dan jatuh cantik xkejung.

Dan yang paling best, hg xyah IRON hahaha.. Xkedut pun wei!



Aku suka bahagian tangan dia tu.. Ala-ala kimono. Aku pakai saiz 56, kalau saiz Malaysia kira L la.




Ni ada mcm batu dkt tangan. Kualiti jahitan memang elok gila. Serius. Batu2 semua terletak cantik. Memang puas hati la.




Ini design kedua. Ni pun cantik sbb ada corak bunga. Nampak naik corak dia.



Material sama. Nida. Saiz pun sama.



Nampak x? Jatuh dan beralun2 kain dia. Memang best la material jeneh ni.

Tau dh la nanti nk cari abaya,cari material NIDA.



Wahhh gittewww! Eli la suruh aku acah2 hahaaha..




Ini hujung tangan dan corak di bahagian dada.



Ni corak di bahagian tangan. Dekat dada pun corak sama.



Corak ni pun elok uoll!


Aku baru tau yang setiap abaya akan dapat shawl. Shawl dia hitam juga dan corak hujung shawl tu sama dgn corak di tangan dan di dada.




Nampak x? Hujung shawl tu? Material Nida juga.






Dihujung shawl tu ada corak. So boleh lilit.

Harga untuk abaya yang aku pakai ni start dari Rm180 hingga Rm250.

Ikut design. Harga xsama.

-------------

Selain abaya, ada juga abaya 2in1. Boleh jadi cardigan.







2 ni aku berkenaan uoll... Lawa kan!


-----------------

The Souk tu apa??

The souk ni adalah butik vendor sebenarnya. Hasil kerjasama suami isteri di Melaka.

Bila dah nama butik vendor, memang banyak la barang dijual.

Abaya ni salah satu produk yang dijual sbb suami kepada puan (owner) ni kerja di syarikat penerbangan di Dubai.

So mmg abaya ni direct dari Dubai sana!

---------------

Orang sekiar Melaka boleh la terjah ke butik The Souk. Orang luar Melaka boleh beli online.







Facebook The Souk.



Instagram The Souk.


Sebarang pertanyaan, nak beli abaya, nak jd vendor pun boleh juga. Uoll direct contact owner the souk ok!


Bye!
Happy shopping!

1 comment:

Click-Buy-Go said...

hang dah kuruih!

:)

Selamat hari raya piyah

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016