3 July 2016

Baju Raya Dah Sampai! Apa Komen Aku.

Hye.
Dah tinggal berapa hari ja lagi nak raya! Weehoooo!

Baju raya i pun dah selamat sampai & sempat hantar untuk oter kain & butang baju.

Biasa la kan badan xcenter😂. Kalini untuk pertama kali aku beli baju raya dekat @by_anasri ,sebelum ni aku beli dekat @qhaleesaa .

So dapat baju haritu,minta tolong staff PbySO collect dekat pejabat pos sb aku di KL time tu.







Dapat-dapat buka kotak. Ambil baju dan terus try! Kualiti not bad. Kain nipis tapi xjarang. Cutting memang sebijik sebijon mcm dalam gambar yang di iklankan.

Bila test pakai memang terletak cantik dekat badan cumanya, dada ioll ja xmuat. So disebabkan itu kena oter kedudukan butang baju. Aku minta jiran aku ubah mai ke depan. Selamat la boleh ubah kalau x memang xleh pakai sbb xleh tutup LOL .

Cutting kebaya mahsuri ni memang aku suka sbb test pakai dengan seluar pun memang cun uoll.

Dan terima kasih pada korset Elken juga! Tersisip rapi lelemak aku ok hahahha..

Serius la wei Elken punya korset power. Aku pakai memang rasa mcm xpakai..dia xmenyeksakan langsung. Suka gila gila gila kot!

-----------------

So puas hati la baju raya untuk tahun ni. Selai ja yang beli. Hari raya seterusnya i pakai jubah yang beli haritu ja dari online shop kak Diana Ishak.

Kasut pun xbeli pakai y tahun lepas.Dr Martens ‘Bessie’ Ankle Strap Platform Sandals.







Kasut yang aku beli dekat Mitsui tahun lepas. Beli sbb harga sale. Rm599 jadi Rm250 jewww.. So pakai kasut ni jala.

Bila pakai kasut ni pastu lelemak pun dh tersisip rapi,pastu baju pun cun, tobat level konpiden pun naik hingga 7836166328183837262% Kakakaka..

-------------------

Eli plak dia pun dengan syoknya p beli jubah dari Koleksi seorang designer yang terkenal gila babi punya... Rm250. Sekali jubah tu sampai umpama kain kasa yang lembut ja n JARANG gila jubah dia. Duduk bawah cahaya nampak tembus ke badan dia. Kesian dia. Kalau pegang kain jubah dia,lembut mmg lembut tapi tula jarang.

Nak kena pakai baju & seluar dalam jubah tu, xleh nak pakai boxer semata-mata. Nasib dia juga la sbb main beli ja x tanya i dulu.huhuhu

So burn Rm250, sbb nak kena cari baju melayu juga akhirnya.

Aku rasa lepas ni mesti dia serik nak beli baju raya online hahaha..

Aku? Alhamdulillah so far beli baju online memang ok lagi. Aku style sebelum beli selidik kaw2 dulu. Kalau beli dari Zalora aku suka beli brand Zalia ja. Sbb puas hati.

Kalau baju kurung moden ka hapa memang aku cari yang org xberapa femes & underground style. Jeneh snap gmbr sendiri n model diri sendiri mcm qhaleesaa tu. Anasri pun model diri sendiri, bkn dri studio yang penuh dgn trick ittewww..

Sama mcm anaabu. Dia snap gmbr mmg nampak rupa sebenar baju tu. Guna gadis yang biasa-biasa seperti rakyat marhaen. Gitteww..

Qhaleesaa pun diri sendiri jadi model. Gambar dia clear walaupun bukan ambil di studio. Nampak jelas. Mcmna dlm gmbr mcm tu la warna yang kita dpt di tangan. So far xpernah mengecewakan.
Dan dia xambil pre order banyak-banyak. Bila dh tutup pre order tu,memang byebye la kau!

Anasri pun sama. Ada gmbr y dia ambil background bkn di studio so boleh nampak baju tu mcmna.

Kalau brand Zalia, so far aku beli dress dia ok la. Dia gmbr studio, n Zalia ni aku suka beli dress y warna hitam ja so susah sikit nk dpt warna y dlm gmbr lain dapat di tangan lain.

-------------

Kemarin aku dan Eli settlekan projek yang kami dah plan dari sebelum ramadhan. Iaitu projek puasa PbySO. Memberi sedikit bantuan kewangan & makanan pada org y memerlukan mcm ibu tunggal,org tua atau family yang susah.

Tapi sebab sibuk. Tertangguh plan tu. So kemarin memang terus settlekan. Tinggal Adelia dekat tokwan dia. Aku dan Eli p jam besar & kedai pemborong barang mentah kering.

Jadilah projek raya PbySO.



YouTube Video


#projekrayaPbySO

Belah Sungai Petani kami minta tolong ayah aku utk bawa kami ke rumah family/ibu tunggal yang memerlukan.

Belah Parit Buntar, kami minta tolong abah(FIL) .

Settle dah la projek raya kecil-kecilkan. Alhamdulillah.

------------------

Makanya, Purebysafiyyahosman bercuti hingga 12.7.2016 nanti. Dan insyallah sebulan selepas raya, Purebysafiyyahosman akan keluarkan produk untuk lelaki pulak & untuk kegunaan unisex, ada acne stick!






Ada face wash, shaving soap,deodorant & pomade. All natural & safe. Kandungan Organic yang melebihi 75% cuma face wash sahaja.

Harga jual dalam Rm125 mcm tu untuk semenanjung. Sabah Sarawak Labuan harga lain.
--------------

Okey, ini saja bebelan i pada hari ini.
Bye!
Hati-hati dijalan raya. Ingatlah org yang tersayang!



No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016