7 June 2016

Puasa pertama 2016

Dah masuk hari ke2 kita berpuasa. Alhamdulillah.

Sahur dengan jayanya tanpa makan nasi atau kabo. Harap sampai sebulan.amin.

Aku gantikan dengan chia seeds. Aku ada share cara aku minum chia seeds. So far memang lawas dan aku xsembelit dah.














https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1556718521298297&id=1484349005201916 --- Cara minum chia seeds .

-----------------

Berbuka semalam di rumah MIL. P plak terkejut tergempaq, makanya xda lauk apa pun yang mak Katy masak. Kami makan apa yang ada ja.



Beli di saat-saat akhir.

-----------------

Sahur tadi plak, aku goreng telur ja bagi Eli.



Jadi la. Eli jenis xbanyak cekadak sangat bab makan. So ini la dia hehe

Selalu bulan puasa wajib ada telur masin dengan papadom, tapi sebab aku tengah nak kurus untuk kali ke 166252611728283736261, maka aku xbeli..sbb kalau beli tobat lahum aku mesti makan nasi time sahur bertambah-tambah hahahaha.. Bahaya!

Sebab aku niat nak pakai kebarung raya ni. 😂😂 semoga tercapai la impian aku.

---------------

Harini pun beli juga. Xdan masak + segan. Ya tuhan ntah mana p jembalang rajin aku ntah. Tunggu cukup jam nak masak nasi ja ni.

Atas sebab nak diet,aku beli beras yang panjang2 tu hehehe.. Xmau makan beras biasa tu. Gula semua tu..kakaka..

Tadi p bazaar ramadhan taman ria, beli pulut durian Rm8,ayam golek sebelah Rm10,ayam percik 3ketul kecik Rm8,air jagung Rm1.50, air tembikai Rm1,pisang mas Rm5,kuih Rm3

Sesungguhnya,masak lagi jimat. Kan?!

---------

Selamat berbuka puasa uoll.
Bye.

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016