13 June 2016

Menu Puasa Pizza Hut Baru, Sedap Ke?

Kemarin aku p buka puasa dekat pizza Hut,Giant Sungai Petani.







Kami ambil set berbuka puasa untuk 4-6orang tu. Dapat makanan seperti di bawah.







Sedap. Aku pilih beef. Daging empuk elok. Rasa mcm rendang xrendang.. Macam-macam rasa ada. Not bad la. 7/10 aku bagi.







Salad ni, boleh tahan.. Cuma masin ja dan daun dia ada y mcm dh nk buruk. 2/10.







Pasta ni sedap. Aku ambil beef. Rasa dia light dan sedap. 8/10.







Nasi ni sedap gila gak! Kena plak makan dengan keju & ayam bawah keju tu. Sedap la bagi aku & xmuak. Nasi tu rasa light ja. 7/10

Dapat 4mushroom soup. Mushroom soup dia out gila! Cayaq mcm air ok. Dari 4, 2ja yang ok..lagi dua tu memang cayaq kaw2 punya. Dengan xrasa hapa.. Selalunya kan sedap. 0/10.

--------------

Servis ok walaupun puasa, staff dia semua muka manis. Rezeki aku semalam p booked tempat,aku org pertama. So makanan memang sampai dulu. Lega.

----------

P la try promo ramadhan Pizza Hut. Sedap. Tapi kalau diet innalillah la ya. Hahahaha sbb bila nk key in apa yang aku makan dlm app fitness memang nala punya kalori dok ada hahaha.. Selalu sehari aku makan bawah 700cal.. Kemarin bahana makan pizza jadi 2100cal ... Laju2 p kayuh beskat hahaha..




Ni berat Jumaat. Dari 69kg. Syabas utk diri sendiri.




Nak berat macam ni balik. 49kg jewww.



Berat ni juga 49kg.

Kali ni rasa semangat dia lain macam sikit. Aku hritu buat photoshoot,ya tohan.. Pakai baju hitam pun still nampak aku gemuk! Stress gila kot!







Ni gmbr dengan stokis Triang. Malu i.. Xsemengah gila muka aku.. Dengan badan besaq.. Stress stress..

Haritu stokis Cyberjaya pun datang.. Snap gmbr lgi nampak gemuk hahaha.. Stress stress stress stressssssssssss..


Ni la gambar yang baru photoshoot tu. Masa ni aku xsehat pula.. Selesema teruk.. Tidur xcukup. Walaupun makeup tetap la nampak mata aku tu jadi bakup! Makanya.. Nak kena repeat snap balik dengan hans.

Aku cukup selesa dengan hans. So nanti nk repeat. Gambar y ni simpan habuan buat semangat utk kurus hahaha.. Sbb gmbr lain memang nampak la y aku saiz xxxl.

Mau xmau memang kena diet bagi turun juga atleast 60kg. Sebab aku dh beli kot baju kebaya nak pakai raya ha ha ha ha ha (gelak dkt diri sendiri).

Last pakai kebaya aku umur 19 kot.


Ok tu ja nk cerita.
Saja nak meriahkan blog balik.


Ok.
Bye.

1 comment:

Huda Luna said...

piya berat kita sama. bila nk kurus tah nii

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016