26 June 2016

Berbuka Dengan Nasi Butter & Ayam Bakar. #piyahmasak




Hello uoll! Makin nak dekat raya makin busy ioll.

Dok kejan siapkan produk lagi. Akhirnyaaa.. Tinggal lip scrub ja nak kena buat.

Ok nak tayang sikit testimoni dari artis & customer.









Alhamdulillah. Berkat kesabaran pakai Purebysafiyyahosman. Happy sangat dapat sihatkan kulit customer.

Ini pula testimoni dari Sariyanti. Stokist PbySO yang bagi pada dia utk cuba.





Seronok sangat bila dia puji kata best! Hehe alhamdulillah. Kalau uoll nak tengok banyak lagi testimoni boleh guna hashtag #PbySOtestimoni atau ke IG &purebysafiyyahosman.testimoni

Dan face wash pun dah siap!!!! Lama dah stop sbb tunggu botol sampai.

------------------

Ok now nak share pasal resepi nasi butter dgn ayam roasted tu.

Resepi ayam :





Ayam
Lada hitam seasoning
Chicken montreal seasoning (boleh beli di tesco)
Cayenne powder
Bolognese seasoning
Bawang putih seasoning
Sos tiram
Garam himalaya
Sos masin soya
Sos manis kipas udang

Masukkan semua bahan dan gaulkan dengan ayam,perak 4-5jam.

Panaskan oven 160c, n bakar la ayam uoll sampai masak.

Balik2 kan dia n letak sos dia semula.







Taaaaaadddaaaa!! Bau semerbak oi!

Resepi nasi :






Beras
Butter (unsalted)
Jagung
Carrot
Kacang peas
Garam himalaya

Masak nasi sekali dgn garam & butter. Time nasi tgh mendidih masuk carrot kacang peas,jagung & garam. Biar sampai nasi masak. Siap!


Aku xpandai nak cakap pasal berapa banyak butter kena letak..berapa pot beras.. Uoll pandai2 agak sendiri ok.







Dekat2 bak berbuka baru goreng fries.






Makan berdua. Licin eli makan. Hewhewhew..


Ok bye!

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016