11 June 2016

Tahun Yang Berbeza.


Kadang kan aku rasa mcm xpercaya yang nasib kita ni boleh berubah sekelip mata hasil kita usaha dan terus jalan bila ditimpa kesusahan.



Kalau tengok tahun-tahun sebelum ni,memang menakutkan. Kalau bagi berjuta pun aku xmau ulang semula.



So syabas untuk diri aku sendiri. Dapat harungi penat lelah jerih payah dari kecik sampai dah besar macamni. Huhuhu.



Terima kasih dekat tuhan sebab bagi kesusahan dekat aku dari kecik sampai sekarang.



Aku rasa kalau tuhan xbiasakan aku rasa susah hidup payah jerih penat mesti jiwa dan hati aku xsekuat sekarang.




Masa ni darjah 1. Time ni suka p sekolah tapi bag selalu lupa bawa Hahaha.. Selalu xsedaq duit sekolah ada dalam kasut..pastu blame ayah sebab xbagi duit sekolah. Pdahal duit sekolah dalam kasut sekolah. Aku pakai xsedaq kata ada duit dalam kasut.

Setiap hari lupa dekat mana barisan kelas aku. Tiap kali rehat suka makan mee goreng dengan air sirap,dari awal tahun sampai hujung tahun. Habit masa darjah 1,setiap 5-6pangkah,aku akan tunduk betulkan pelekat kasut sekolah.

--------------

Dan aku dari mula boleh bercakap,aku sangat peramah & tak takut orang --- ayah yang kata.

Pastu pantang nampak camera. Kakakaka.

















Rindu nak kecik balik. Tapi nak kecil & ada kuasa sakti. Supaya aku boleh bunuh orang-orang jahat yang aku jumpa sepanjang proses aku membesar. 😎
-----------------




24tahun time ni. Dan syukur aku jumpa lelaki yang sejiwa dengan aku iaitu minat berniaga.

Dalam family aku,xada pun yang minat berniaga. Aku ja. Tu pun sebab lepas SPM aku dapat kerja sebagai promoter barang kecantikan.

Dari situ la aku jdi minat nak berniaga. Dapat jual barang rasa puas gila wei.

Dan sebab minat berniaga ni la masa study pun aku kerja sbb nak duit.

So far dalam hidup aku, aku pernah keja dgn orang ada la 4x. Keja sbgai promoter 2x , keja jd cleaner dkt hotel Sri Malaysia Kulim sekejap kes nk kumpul duit utk tunang n kawen, keja kedai kasut dekat giant Kulim sekali, sbb nk cari duit utk tunang n kawen gak hewhewhew.

------------------




Kawen2 terjebak plak dok ikut Eli niaga dekat uptown kajang. Bila baju laku banyak,bersinar-sinar mata kami dua balik rumah hahaha..tiduq pun senyum sbb syok!

-------------

Tak di nafikan hidup aku agak berubah lpas kawen dengan Eli. Yala dulu bujang semua sendiri-sendiri. Duit ringgit semua cari sendiri. Dh kawen,rasa la org tanggung aku.
---------------

a href="https://lh3.googleusercontent.com/-SP-0enxyjjY/V1uR8b3uYPI/AAAAAAAAAOw/EcuFr_33YIM/s288/iphone_photo.jpg">

Ni masa Adelia baru ke dunia. Eli nampak muda remaja kakaka..

Aku ingat lagi masa dia nak ngorat aku,aku tny umur dia.. Dia bleh habaq kata umur dia 18tahun! Dan aku percaya!hahahaha bongok gila..dia boleh dok panggil aku kak piyah..

Memang nampak muda.. Padahal dia tua 4tahun dari aku.

Kami kenal melalui sepupu aku. Raya tahun 2009.. Dia tengok gambar raya aku dengan sepupu aku di myspace.



Gambar raya tahun 2009. Single & kurus sebab frust bercinta hahahaha..

3org dlm gmbr ni memang kenal Eli. Aku ja y xkenal Eli sapa.

Gambar raya 2009. Dia tengok pastu dia minta no fon aku dekat sepupu aku. Tapi aku xbagi.

Sampai la aku masuk poli semula,kami contact melalui YM & dok merapu dekat facebook.Dok main teka teki dalam YM,pastu dok gelak mcm org gila depan laptop😂

Pastu dah lama sikit baru dia dpt no fon aku.

Pastu dia balik jumpa aku dekat Tikam batu. Pastu ntah la xdeclare apa..jeneh faham-faham sendiri.

Tapi sebelum nak serius betul2 tu,aku minta habeh sgala email dia pasword email dia..pasword facebook dia..

Aku check 1-1.. Dan dia kantoi ada gmbr dgn awek mana ntah.. Xda apa pun sebenarnya tp biasa la jeles menguasai diri hahaha

Aku on off habis hf.. Time tu dkt poli. Dia call roomate aku,aku buat kering ja xbercakap lgsg. Sekali esk pagi tu aku bangun tidoq, on hf n nak bersiap ke kelas..

Tengok2 dia dh ada depan rumah sewa aku hahahahhahhaa.. Tu org kata kuasa cinta. Kahkahkah.. Pastu awal2 bercinta kan.. Memang jeneh pulun dia lain macam.

Dari Sepang ke Kulim dia sanggup mai semata-mata nk pujuk aku ja. Hebat2.

Lani kalau merajuk,dia buat kering ja. 😂 puuih!






Ber anak satu dah. Xsangka.




Minat kami dekat2 nak sama juga. Walaupun dulu banyak beza & aku cukup meluat dkt dia,dia suka nak atuq apa yang aku nak pakai..


Last2 aku pun ikut ja apa y dia suka aku pakai.. N dia pun lani dh xkisah apa aku nak pakai..

Itu la lama2 dh rasa cool dah. 5tahun dh kami kawen & 7tahun kenal.

------------------
So dah dekat seminggu kita puasa. Macam biasa dedua org kami mesti excited nak pilih warna tema. Tapi sampai harini xtau nak pakai warna apa..


Dan tiap2 tahun mesti kami pening pala nak plih baju Adelia untuk raya. Adelia dia punya melompat tu mcm budk lelaki. So setiap tahun aku xbuat baju kurung dkt dia. Bagi pakai seluar ja.


Xtau la tahun ni mcmna.
--------
Ok. Bye.

Lama xcerita-cerita dlm blog. Lepas gian!


Selamat berpuasa!


No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016