11 March 2016

Makan Sedap Di Sungai Petani - Kampung Boys Best In The Village.

Hye uoll!

p/s : post ni tak di sponsor oleh mana-mana pihak. Ini review aku sendiri selepas dah try makan dekat kedai yang berkenaan.




Aku baru berkesempatan nak try makan kedai kampung boys. Selalu dok lalu ja tengok. tadi aku singgah. tempat best. Kedai bersih gila. Dan makanan sedap!! puas hati makan sebab western dia xmerapu-merapu. 8/10 ok. Yang best kita nampak dia masak depan muka. Tempat memang 10/10 bersih ok.


menu dia.



snack.
aku order nanchos.
sedap.
simple dan murah.


bermacam jenis salad dan soup.
soup dia kena try. aku p dia xbuat soup.
sebab kurang permintaan,tapi dia kata mana yang pernah rasa soup dia mesti akan datang balik dan order.


nasi goreng dan burger ayam crispy ala mcd.

harga berpatutan gila.

pasta boleh pilih antara 3jenis ni.
next time aku nak try seafood aglio olio pulak.

-------------

menu yang aku order.

adelia punya.
licin Adelia makan ayam.
y lain mak apak dia habiskan hehehe

dia punya kerak tu homemade. sedap. tak hayai n x muak ok.
sos blackpepper dia pun homemade. tak hayai..sedap wei..
coslaw dia paling win. sedap gila. sayur tu rasa fresh xrasa lunyai..xsememeh berair pun..sedap la.


ni eli punya.
eli kata sedap. rasa light ja. dalam kuah tu bukan daging semata-mata.
ada juga carrot..ni pun tak hayai.rasa light. sedap.
licin kot Eli makan,aku xdan nak rasa pun.


ni aku punya!
sedddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaapppppp!!
pamdai dia grill ayam.
juicy..xkering pun ayam dia..
kuah blackpepper yang dia buat tu memang kena gila dengan ayam yang dia perap dengan herbs.
sedap wei..

puas hati kena RM33.90 sekali air.

air aku ambil lemon tea.
lemon ais
banana smoothie

1st time aku makan banana smoothie tu..sedap! nanti sapa yang p kena try. serius sedap. rasa lemak pisang bersusu.sedap.


belakang ni tempat dia masak.
bersih wei..
persekitaran kedai dia pun memang nampak bersih.

tempat pun besar.
memang sesuai untuk family yang ramai datang makan sebab harga dia berpatutan dan berbaloi.

---------
owner kedai ni dia dulu berlajar kulinari.
sebab tu semua makanan dia memang rasa sedap dan dia sedia makan pun nampak steady ja.
xda pinggan comot-comot ok.

---------

orang sekitar sungai petani boleh la p try.
dia dalam kampung permatang berangan.
kalau dari taman kempas,kena menghala ke sekolah menengah pinang tunggal.
sebelum selekoh nk ke sekolah tu,kedai dia belah kiri uoll.

sekali tengok macam kedai abe-abe..tapi dia kedai western.
p la try wei.
insyallah berbaloi harga dgn rasa.

jangan lupa try soup dia..
aku nanti nak repeat nak try soup dia pulak.

ni alamat dia :
KAMPUNG KILANG MAKAU PULAU TENGAH,SUNGAI PETANI,KEDAH, 08000 Sungai Patani, Kedah, Malaysia

atau kalau xtau mana nak tuju, call ja owner dia : 011-1448 1849


bye!









For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

1 comment:

miss eimanhikmah said...

menyelerakan..boleh pg serbu ni...

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016