31 January 2016

Random.

Hello!
Dok tangguh-tangguh nak update blog.

Adelia dah start sekolah. Tapi dekat 2minggu dah xp sekolah. Dia xsuka sekolah!hahaha.. Pening aku.

Seminggu mula tu xp sekolah sebab mak pak dia bz. Mggu ni xp sekolah sbb selesema dengan batuk.


Bawa ambil ubat. Adelia memang selama ni dari umur 3bulan sampai la dah nak masuk 4tahun ni memang serasi dengan ubat homeopati.

Kalau dulu masa dok Banting,aku tuju ke doktor hassan di bangi. Sekarang tuju klinik doktor mansor,sungai petani.

Kali kedua dah Adelia ke klinik homeopati doktor mansor.

Harga lebih kurang doktor hassan. Rm18-Rm20 sekali ambl ubat.



Ni gambar masa p uptown sungai petani. Pinggan mangkuk Rm6,periuk tu Rm30. Rambang mata aku.

Pipah ja beli,aku xbeli pun. Hampir nak beli dah,jalan p bank rakyat nak cucuk duit tengok bank out of service. Hahaha. Selamat duit ioll.




Masa keluar dengan pipah,singgah makan ala2 shellout. Murah uoll. Kedai lupa nama apa. Makanan sedap gila. Tpi kena makan dengan nasi sebab kalau ratah sedikit masin. Tapi sedap! 1set Rm23,dapat sekali nasi. Kangkung goreng tu order asing.

Y dalam gambar tu kami ambil 2set. 1set share 2org.

Tq pipah belanja ioll. 😘😘



Ni barang pure yang aku letak dekat butik Qish. Berdepan dengan 7e jam besar,Sungai petani. So orang-orang sekitar Sungai petani,Kota Kuala Muda atau Tikam Batu boleh p walk in terus. Aku xsempat nak COD kalau ada y nak beli..kena p walk in ja ok.
Harga semua sama.



Ini office baru purebysafiyyahosman. Baru settle cuci hari Sabtu haritu. Mula aku nak upah orang ja basuh. Tapi budak yang janji nak mai tu cancel pulak. Terpaksa la aku dengan Eli basuh sendiri. Capit pun ada tolong basuh sekali.

Xtau lagi bila nak start operasi. Sebab nak cat dengan pindah barang basah n bekas dulu.

Ni rumah pak menakan Capit,sewa Rm200. So aku dengan Eli pun sewa la utk jadikan office. Rumah sewa lani dah xboleh tampung bekas n barang basah utk buat pure dh.

Nak sewa bangunan MPSP susah gila. Orang tu kata kena ada kabel dulu baru boleh dapat. Aku dah siap submit dah borang haritu. Tapi cekelat angin. Xda rezeki.




Aku akhirnya gigih beli planner kakakakaka..aku beli dari paperdorable. Cantik dan just nice saiz dia. Planner dia ada quotes. Best juga rupa paras bahagian dalam dia. Harga aku beli Rm176 kot xsilap free postage.

Ada 2warna,blueblack dengan pink flamingo.







Haritu mak abah mai,bawa tok Sabariah,pakcik,paktam,paknjang belah tok Sarah dengan paknjang lumut.

Depa sampai-sampai nak tengok rancangan alhijrah aku masuk haritu. Malu gila wei hahahaha.. Tapi aku buka juga la.

Tok Sabariah pun dan cuba foot soak aku buat. 😬😬



Frame dah bertukar wajah. Gittewww hahaha..



Ni gambar lepak dengan geng geng cikibum.makan mee udang usop pulau sayak. Sumpah sedap wei usop pulau sayak pun mee udang. Kuah licin kot. Sedap gia dan murah!

Haritu makan 4mee udang,1koteaw udang,3megi udang,1megi kosong, 1nescafe ais,1limau ais,4teh o ais,1asam boi ais,1sirap : total Rm100. Murah la bagi aku. Tiap pinggan ada 3-4ekor udang saiz sederhana.

Kuah dia la paling win sekali. Cuma servis agak lambat sebab orang ramai.




Ni time kami p bbq dekat bukit jangui ka apa ntah nama dia. Dah terlalu ramai manusia. Xbest.




Esok dah masuk bulan2,makanya busyyyyyyyyyyyyyyyy... 4,5,6 Along kawen dengan orang Subang. 10hb aku ada shooting dengan pihak tv9 untuk produk purebysafiyyahosman lagi. Alhamdulillah.

Usaha gigih aku utk diet xberjaya. Just turun 2kg ja. Plan aku nak nampak kurus dalam tv adalah dengan memakai tudung bawal hahahahahaha..

Ok.
Itu ja nak cerita.
Bye.

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

3 comments:

safurara said...

hahahahaha good luck piya, xyah lah diet, ttp lawaa.

e.t.t.y said...

wahhh masuk tv9 pulakkk....terbaikkkk!

veesakura said...

gud luck Piya!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016