3 January 2016

Purebysafiyyahosman Keluarkan Mist Toner & Under Eye Serum.

Bertambah lagi produk dibawah label purebysafiyyahosman.

Serius best buat benda yang kita suka dan bukan ikut-ikutan. Otak aku pikir macam-macam nak buat. Tapi kekangan modal. Terpaksa slow-slow.

Alhamdulillah siap lagi 2 produk baru dibawah label purebysafiyyahosman.

1. ESA Lavandula Mist Toner.
2. Under Eye Serum.

Nak cerita pasal under eye serum dulu.








Lama dah plan nak keluarkan under eye serum. Tapi aku study n ambil kelas dulu.

Hold hold pakai sendiri dulu dengan bagi mak aku pakai sekali..sebab mak aku mata dia letih sebab menghadap buku semua(read : mak aku cikgu).










Mak datang rumah ambil. So far mak kata dia suka,sebab mata dia xrasa penat.









Eli memang tak ambil tau langsung pasal bahan apa aku nak guna... Bab tu aku kena pikir sendiri.

Bila aku dah confirm dengan bahan yang aku nak guna..aku akan bentang dekat dia..explain pasepa bahan tu aku nak guna. Gittewww..

So kami sepakat nak guna base oil(secret recipe) yang dicampur dengan pure lavender oil dan juga pure sweet almond oil. 100% plant oil. Selamat kalau ada yang nak minum hahaha.. Serius,memang 100% edible dan selamat.









Dah siap dibotolkan. Botol Eli yang pilih. Aku bancuh, picit masuk botol ..Eli lap,tutup botol dan bersihkan botol dengan lekat sticker.

Utk permulaan ni kami buat 50botol ja. Release malam Sabtu haritu, harini Isnin, tinggal lagi 10botol ja. Gilaaaa..xsangka ramai yang nak beli. Terima kasih pada yang sudi beli dan cuba.










Lavandula atau orang panggil lavender.

Semua orang tau fungsi lavender pada kulit kan.. Lavender merupakan bunga/pokok yang paling power sekali untuk soothing kulit kita terutamanya bahagian bawah mata atau kulit muka.

Pure Sweet almond oil pula antara pure oil yang kaya dengan vitamin E.

Dedua campuran pure oil ni memang superb utk bawah mata.

Ditambah dengan base oil yang ada. Memang insyallah meletop!

Cuma kena konsisten pakai utk nampak kesan,sebab bahan semulajadi dia lambat sikit nampak kesan dari produk yang ada chemical.






Siap! Tapi lepas print baru perasan salah ejaan, harga jual Rm25 utk 15ml.

---------------------

Nak cerita pasal ESA Lavandula Mist Toner.




Idea dapat bila aku stress pori2 muka aku terbuka luas n nampak jelas. So aku pakai sendiri2 ja sebelum ni.

Tu pun buat sikit2 sebab witch hazel tu mahal,10ml dah dekat RM40++ kalau convert duit Malaysia,Pastu pikiaq2 baik aku buat juai. Mesti orang suka. Sebab alang2 aku pun guna.gittewww..

Witch hazel sangat bagus untuk kecikkan liang pori2 muka. Pastu dia juga bagus utk lembabkan kulit dan rawat jerawat.

Kalau kulit sensitif pun elok la guna ESA Lavandula Mist Toner ni.

Aku memang buat 1mist Toner untuk kegunaan semua jenis kulit.

Kiranya dalam mist toner ni ada 2bahan utama. Iaitu Lavender dan witch hazel.

Tiada kandungan alkohol,tiada pengawet kimia dan tiada paraben serta chemical yang lain. 100% safe.



Masih dalam proses buat sticker. Insyallah release dalam hari Rabu ni. Untuk mula ni aku buat 50botol ja. Xmampu wei nak buat banyak sbb lenguh tangan nak bancuh. Kena bancuh 5liter sekali bancuh.

----------------
Dan aku pun dah tukar packaging baru untuk body scrub. Dah tukar juga flavour susa detox body scrub.

Sebelum ni : Chamomile me,Citrus Honey & Choco Honey.

Aku dah stop production untuk citrus honey.

Aku buat : Chamomile Me,Lavender Me & Choco Me.

*tapi kalau nak citrus honey boleh contact MA purebysafiyyahosman. Ada MA yang masih ada stock citrus honey.*




Bekas baru . Sebab sebelum ni banyak rugi. Aku balut dengan bubble wrap pun boleh berkecai jar kaca scrub tu. So aku tukar ke plastik tebal mcmni.

Harga baru : Rm25 untuk 200ml.
Harga dulu : Rm25 untuk 250ml.

*Kalau nak harga dulu,boleh contact MA purebysafiyyahosman juga. *

------------------
Senarai terkini Master Agent/Stokist purebysafiyyahosman :-

Hernie
Sabah(kepayan/putatan/penampang & jalan lintas)
@herniehanie
+60138509140
-----
Dian
Alorstar & perlis
@Aiyans_detoxskincare
+60124140326
-----
Aini
Temerloh
@ainimanshor
+60139395621
-----
Nizam
Sepang/nilai
@papadetox
+60136515230
-----
Nabilah
Melaka
@susadetox_naturalscrub
+60197080920
-----
Azeera
Seberang jaya/sg dua/permatang pauh
@qz.corner
+60192809575
-----
Shida
Kuala selangor
@fizara_beauty_care
+601110648784
-----
Rashidah
Labuan
@nisa_beautyshoppe
+60192759765
-----
Nora
Pekan & Kuantan
@detoxscrub_malaysia
017 9404887
-----
Lydia
Taiping/Bagan Serai/Parit Buntar/Nibong Tebal
@lydiawati_irman
013 4565858
-----
Anna
Kulim
@purebysafiyyahosman.kulim
+60124343902
-----
Norazean
Kemaman/kerteh
@norazeansulaiman
0139229831
-----
Syahir
Ipoh/tapah/seri iskandar/batu gajah
Fb @BodyShopMalaya
+60135223525
-----
syuk
lumut/manjung/setiawan
@Sq2q.collections
0136870171
-----
Faten
Jb/pasir gudang/nusajaya
@fatennurjihan
0173138980
-----
Siti Baiya
Subang Jaya/Puchong/PJ
@qissara_exclusive
+60166294830
-----
Wanie
KL/putrajaya
@purebysafiyyahosmankl
+60194044517
------
Ryna
Skudai/Kulai/Pontian
@rynawahab
+60127820776
-----
Ezy
Pulau pinang(Dalam Pulau)
@mmaf.co
+60195125657
-----
Aminatul
Kuala selangor/sg buloh/puncak alam
@fizara_body_care
+601110648784
------
Ana
Cyberjaya
@natural_shoppe
+60163921589
-------
Alia
Putrajaya
+60193250207
-------
Ayu
Semenyih/Beranang/Shah Alam
+60134593957
-------
Munira
Kuala Terengganu
+60176100224
-------
Farah
Kelantan/Kubang Kerian/Kota Bharu
+60179771600

Dengan MA/stokist uoll boleh minta COD atau selfpickup. Kalau nak jadi agent/dropship boleh contact nama-nama di atas juga.
------------
Selain dari MA, anda juga boleh walk in ke butik vendor seperti yang dibawah :

1. @Dreamon_boutique
Belakang petronas Sunway Carnival,Seberang Jaya.

2. @fashionista_station
Medan perniagaan pauh jaya,Penang.

3. @Qishcollection
Berdepan dengan 7e jam besar,Sungai Petani.

Purebysafiyyahosman adalah 100% buatan tangan,semulajadi & bebas dari bahan kimia,pewarna & pewangi tiruan,sulfat,paraben &bahan pengawet kimia.

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman


Bye!

2 comments:

Ar Eirza Japar said...

eye serum tu bole dpt dr MA gak ke?

safiyyah osman said...

Ya boleh akak ..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016