19 January 2016

Macamana Boleh Masuk Suratkhabar Harian Metro.

1st sekali,aku nak ucapkan Terima kasih banyak-banyak dekat Kak Ezy. Kalau bukan sebab tunjuk ajar Kak Ezy,aku xdapat peluang mcmni.Terima kasih banyak-banyak kak.

--------------

Soalan :"Macamana piyah boleh masuk paper?,masuk free ke bayar??Giteewww..

Jawapan : hanya perlukan modal "muka xmalu" dan ayat formal yang cun.

----------

Aku kena interview oleh wartawan harian metro bulan 11 tahun lepas. Dalam tengah bulan mcm tu.

Tapi soalan dan gambar kena bagi melalui email,sebab aku menetap di Kedah. So kena snap gmbr sdri dan email ja.

Bila dapat ja email kata,harian metro confirm nak interview aku pasal produk aku buat ni,ya tuhan.. Syok + ketaq gila.

Sebab aku xjangka pun akan dapat peluang macamni. Betul kata Kak Ezy,kita muka jangan malu. Klau kita xambil step untuk ke depan,sampai bebila kita dekat belakang.kalau bukan kita y jdi orang pertama kenalkan produk kita pada org,siapa lagi?

So aku buang rasa malu.100% buang.

---------

Dapat soalan. Aku ambil masa jawab dalam 30minit. Punya la excited hahahaha..











Aku dulu zaman sekolah menengah,start duduk dengan mak,memang rajin la tempek muka guna tomato..tempek muka guna tepung campur telur..blend carrot,blend epal buh dekat muka.. Wap muka tiap 2minggu.. Memang aku suka buat dulu-dulu sebab bila buat jerawat mmg penyegan nak naik dekat muka aku hahaha.. Tu semua mak yang ajar. Mak style xbagi aku n kakak pakai produk dari siam or produk y rebrand tu. Habeh kuat pakai dia punya pencuci muka body shop.

--------

Jawab 12soalan yang wartawan tu bagi. Dan aku terpaksa minta tolong Fitri untuk snap gambar aku dengan Eli untuk hantar dekat wartawan tu.




































Serius penat wei. Lani pula ada 12produk. Macam lipas kudung dah dedua. Selamat la produk xhabis serentak. Kalau x memang pengsan.

------------










Mek Adelia gak yang steady. Pau tetap pau 😂😂










Aku xpernah simpan harapan tinggi pun. Jeneh aku kalau ada,ada. Kalau xda xpa. Tapi mesti try buat...lepas buat xjadi.. Try buat lagi..atau try buat benda lain pula.

Sebelum nak buat produk atas nama sendiri,titik peluh sendiri bancuh dengan laki aku..

Aku berniaga macam-macam dah wei hahaha..berniaga barang baby,berniaga bbarang china,berniaga kuah kacang,berniaga teh detox..

Buat sementara,bisnes kuah kacang dgn detox tea memang aku stop dulu.

Nak 100% fokus dekat purebysafiyyahosman.




Syok juga partner dengan laki sendiri walaupun hari-hari gaduh kakakakaka..

---------







----------

Banyak-banyak terima kasih pada wartawan bernama faizatul. Terima kasih sbb sudi bagi peluang pada saya.

-----------

Good luck utk semua org.
Bye.

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman


7 comments:

Suria said...

bestnya! tahniah piyah, berbaloi usaha hampa
aku tunggu lepas bersalin nak try produk hg, lama dok tahan hahahhahahahahaaa

InaYusoff said...

follow life piyah sejak beli barang beby dengan piyah..anak pon name safiyya..hahahaha....

selamat maju jaya dik...

betul..
nak berjaya kene muka tak malu..
ni akak ni pemaluuuuuuu...

sarah shamsyul said...

Tahniah piya..akk jd kan awk sumber inspirasi akk ye.sb awk gigih.

Yaya Vogue said...

Tahniah dear...hebat..

Dylla Fadzil said...

CONGRATSSS piyahhh!

stinkyarmpit said...

Congrats sis!

Shakina Farhan said...

tahniah piya..good job!!!..tumpang bangga tgk dkt butik vendor eh ni purebysafiyyah..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016