16 January 2016

Detox Face & Body Soap Purebysafiyyahosman,Power Untuk Sembuhkan Eczema.

Hye! Lama dah nak share pasal soap yang aku buat tu. Tertangguh ja.

Soap aku buat ni dari susu kambing. Bukan aku guna susu kambing cair tu.. Aku imported base soap tu dari UK. Base soap susu kambing. Sampai ke aku dalam bentuk petak segi tepat.

Aku beli direct dari sana sebab company tu ada cert organik dari USDA. Nama company apa?,maaf terpaksa rahsiakan.

So aku imported base soap susu kambing tu dari sana. Sampai rumah cairkan dan buat sabun.

Aku campur olive oil dan pure oil dan fresh olive.











Soap aku buat ni,memang aku cari bahan yang 100% utk lembabkan kulit muka. Sebab muka aku sendiri jenis kering dan berjeragat.










Kulit aku memang kering,ada jeragat yang sampai tua xakan hilang. Jerawat cuma akan datang bila aku terlampau stress atau nak period ja.

So lama aku pikir pasal bahan apa aku nak buh dalam sabun aku utk rawat masalah kulit kering aku ni.

Makanya,dapat ilham n terus aku proceed buat kadi seketul sabun.

------------

Panjang intro hahaha.. Entry ni aku nak cerita pasal ada kanak-kanak yang sembuh eczema lepas guna sabun aku. Alhamdulillah.

Cerita dia start macamni, ada sorang kakak ni,dia dari Kepala Batas. Dia nak juga-juga jumpa aku depan2. Aku pun ok kan jala.

Set jumpa dekat MPSP. Jumpa dia tunjuk anak perempuan dia ke aku. Kecik molek ja. Tapi ada masalah kulit yang teruk. Eczema teruk sangat habis 1muka.

Dia minta nasihat aku dan minta aku rekemen apa yang elok untuk anak dia.

Aku pun syorkan guna foot soak(buat mandi 1bulan 1x) dan guna detox face & body soap 2hari sekali(tapi dia guna hari-hari).

Seminggu lepas guna tu,akak ni nak juga-juga jumpa aku semula. Dia kata nak repeat order dan nak tunjuk sesuatu.

Aku pun on. Jumpa dekat MPSP juga.

Dia sampai,aku tengok anak dia. Ya Allah!!! Muka dah xda keruping!!



















Serius aku sebak gila! Dia aktif tau. Masa mula tengok dia memang terbit rasa kesian. Tapi jumpa dia lepas pakai soap aku buat tu. Syukur ya rabbi. Serasi.























































Kalau tengok,dekat pipi tinggal sikit-sikit lagi. Sebelum tu dahi semua penuh tau.

Alhamdulillah. Aku sampi sekarang dok update tanya mak dia. Makan still kena pantang. Kalau silap makan akan naik juga mak dia kata. Tapi better banyak. Sampai sekarang maintain guna soap aku tu.

(Maaf gambar sebelum xada,sebab mak dia sedih nak snap gmbr anak dia time tu)

----------
Start dri tu,kalau siapa yang cari untuk anak eczema,aku syorkan guna soap tu.



















Alhamdulillah.







Ni pun anak eczema dan gatal-gatal.

-----------

Ini anak kepada kawan kakak aku. Kakak aku tengok pun terkejut sebab dia kata anak kawan dia memang suffer lama dah.

Kak fyda saja nak cuba sebab dia dah cuba macam-macam.






























Dekat tengkuk dah xda. Alhamdulillah.

-----------------

So pada mak-mak yang anak ada masalah kulit eczema atau kudis,boleh la cuba. Mana tau serasi.

Sabun aku buat ni memang langsung tak ada bahan kimia mahupun alkohol. Semua natural dan organik.

Kalau nak cuba, boleh direct contact +60194163319 atau boleh dapatkan dari stokist. Purebysafiyyahosman ada stokist diseluruh Malaysia.

-----------------

Untuk COD / Self pickup boleh contact nama -nama dibawah.

Hernie
Sabah(kepayan/putatan/penampang & jalan lintas)
@herniehanie
+60138509140
-----
Dian
Alorstar & perlis
@Aiyans_detoxskincare
+60124140326
-----
Aini
Temerloh
@ainimanshor
+60139395621
-----
Ika
Sepang/nilai
@bodylux.my
+60193713149
-----
Nabilah
Melaka
@susadetox_naturalscrub
+60197080920
-----
Azeera
Seberang jaya/sg dua/permatang pauh
@qz.corner
+60192809575
-----
Shida
Kuala selangor
@fizara_beauty_care
+601110648784
-----
Rashidah
Labuan
@nisa_beautyshoppe
+60192759765
-----
Anna
Kulim
@purebysafiyyahosman.kulim
+60124343902
-----
Norazean
Kemaman/kerteh
@norazeansulaiman
0139229831
-----
Faten
Jb/pasir gudang/nusajaya
@fatennurjihan
0173138980
-----
Wanie
KL/putrajaya
@purebysafiyyahosmankl
+60194044517
------
Ryna
Skudai/Kulai/Pontian
@rynawahab
+60127820776
-----
Ezy
Pulau pinang(Dalam Pulau)
@mmaf.co
+60195125657
-----
Aminatul
Kuala selangor/sg buloh/puncak alam
@fizara_body_care
+601110648784
------
Ana
Cyberjaya
@natural_shoppe
+60163921589
-------
Alia
Putrajaya
+60193250207
------
Aisya
Shah Alam/Klang
FB: Pot-pure-y +60133789442
------
Ayu
Semenyih/Beranang
+60134593957
-------
Munira
Kuala Terengganu
@nursumayyah_spa +60123325720
-------
Farah
Kota Bharu/kubang kerian
+60179771600
-------
Fatin Najmi
Tumpat/Pasir Mas
@luvfromsofia
+601136404164
-------
Iffah
Gombak/rawang
@ae_qeffaviame
+60123814511
--------

atau boleh dapatkan dekat vendor butik yang jual produk purebysafiyyahosman.

1. @Dreamon_boutique
Belakang petronas Sunway Carnival,Seberang Jaya.

2. @fashionista_station
Medan perniagaan pauh jaya,Penang.

3. @Qishcollection
Berdepan dengan 7e jam besar,Sungai Petani.

4. @vioraempire
Batang kali bangunan JRD, jalan nak naik genting, selangor.

5. @Tudungstoredotcom
Bangi sentral, sebaris bella amarra level 2..but starts at 31st jan

6. @FairUs_Boutiqe
14, Jalan seroja 1/1,
Bandar Amanjaya Sungai Lalang,
08000 Sungai Petani,
Kedah Darul Aman.

7. @LeGuarBoutiqe
No 17, 1st Floor,
Jalan Shahbandar 2,
Bertam Perdana 3,
13200 Kepala Batas,
Pulau Pinang


--------

Dan purebysafiyyahosman juga masih mencari stokist seluruh Malaysia.

-Parit Buntar & Nibong Tebal
-Bagan serai & Taiping
-Ipoh
-Manjung
-Tapah
-Slim River
-Bangi & Kajang
-Bertam & Kepala Batas
-Baling & Sik
-Langkawi
-Sarawak
-Kuantan & Pekan


Berminat untuk jadi Stokist(MA) boleh contact +60192609886.

Ok.
Bye.


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016