2 November 2015

Terima kasih Sahabat,Kawan Dan Strangers.

Aku nak cerita pasal orang yang tolong aku lepas aku jual atasrak dulu.

Lepas jual atasrak, aku memang blur tak tau nak bisnes apa dah..sebab dekat 4tahun++ aku buat atasrak..dari 1barang ke 200barang aku jual.

Masa jual tu member-member yang rapat(sahabat),semua macam xsetuju..depa pun terkejut aku jual atasrak. Depa tanya kenapa xbincang dulu hahaha..kot depa boleh tlg..pajak dekat depa ka..bayar slow2..kalau urgent sangat nak guna duit..

Aku kata aku segan..banyak sangat dah depa tolong aku. So xapa la aku let go atasrak..dari aku stop. Aku syg atasrak..aku buat sepenuh hati...invest utk marketing semua.

Lepas jual atasrak macam-macam plan aku nak buat..nak bisnes makanan dekat kampung..kak Marina tlg bagi ebook cara nak masak utk buat jual FOC! Xbayar..dia bagi ja ebook tu..padahal dia sendiri beli ebook tu.. Terima kasih kak marina n husband.

Pastu nego tapak niaga dekat kampung..xdapat. Segala mak nenek menyusahkan..padahal ada pertalian darah!.

Turn off terus aku nak niaga makanan.hahaha..

Pastu aku cuba niaga barang bundle. Aku dengan Eli gila bundle..tapi utk masuk bisnes jual barang bundle ni 50-50 huhu..buat selerat jalan ja..tapi lepas juga la p krongek tengok barang..sikit lagi nak p ke dot dot dot ambil barang bundle. Terima kasih pipah sebab susah payah teman aku n Eli masuk krongek sampai ke Hatyai. Share 1bilik tidor 3org..masuk sabtu pagi..subuh ahad gerak balik Sp balik.. Isnin aku n Eli cabut balik Klang.

Terima kasih juga dekat capit sebab bagi pinjam modai sikit.jasamu dikenang.

Xjadi juga. Rupanya nak niaga barang bundle online ni qenyah gila!hahaha.. Berhenti sekerat jalan.


Terima kasih juga pada encik ben ashaari.review produk aku dekat ig tanpa kenakan cas apa-apa masa mula-mula aku nak berniaga detox tea. Terima kasih Safura(rara) sebab tolong. Time tu aku cuma ada modal yang Intan bagi pinjam..xda duit utk marketing..

Sekali encik ben kata xapa..dia tolong war2kan...terima kasih banyak2 utk rara & encik ben.

1hari, intan tanya.. Hg ok ke..macam mana bisnes bundle hg..bla bla bla...

Intan bagi pinjam Rm150 utk aku buat modal bawa masuk detox tea dari UK tu. Mula ambil 1dozen ja..1dozen = 12kotak. Saja nak try jual dekat facebook dan minum sendiri-sendiri.

Dari modal 150 intan bagi tu + duit untung jual detox tea,aku rolling bawa masuk 2flavour pulak..

Terima kasih banyak-banyak intan!kalau x pasal hg bagi modal..aku dok terlingkup lagi la..













Intan yang garang tapi dalam hati banyak taman hahaha.. Intan ni aku kenal since 2009. Tapi kenal gitu-gitu ja.. Kenal pun melalui blog n Ym. Pernah jumpa pun sekali ja selama kenal. Tapi itu la..xsangka..

Dia y offer bagi aku pinjam Rm150 tu..time tu segan gilababi.. Tapi ambil juga la..sebab xtau dah nak niaga apa..sesak gila time tu.


Pastu kes Adam..aku minta tolong untuk derma ke Adam..aku email vivy yusof utk dia share pasal adam perlukan 6k tu dalam ig. Email xsampai 10minit,vivy yusof dah up dekat ig dia..

Kebetulan aku p komen dekat ig dia guna bisnes ig aku time tu..start hari vivy up pasal adam tu..order detox teh mencanak-canak masuk!! Gilaaaaa memang xsangka! Xmemang tangan..

Lepas aku suruh vivy yusof deleted gambar Adam dekat ig dia baru sale slow...hahahaha

Terima kasih banyak-banyak pada vivy yusof.

Pastu Untung dari sale time tu,aku kumpul ambil stock baru sebab semua sold out dah..350++kotak terjual time tu..

Masa tunggu stock sampai tu la aku terpikir nak buat produk purebysafiyyahosman. Serius terlintas gitu ja.. N terus ambil kelas..dalam kelas yang aku ambil tu dia ajar pasal minyak..pasal tumbuhan pasal herbs..

Aku pun xtau jauh mana purebysafiyyahosman ni boleh pegi..aku gamble ja. Berharap orang bagi sambutan.. Sebab body scrub aku buat ni bukan semata-mata scrub badan ja.

Sebab aku tau banyak dah scrub badan homemade..tapi scrub badan lain tu xdetox badan.. So aku buat scrub yang detox badan sekali. Yang bila orang pakai, dia akan rasa kulit cerah dan badan bertenaga.

Sebab detox salt blend yang aku guna tu akan topup kandungan garam dalam badan.. Dan lancarkan aliran darah n buang toksik dri badan.

Kalau orang jenis badan lenguh-lenguh ..memang elok sangat pakai detox body scrub yang aku buat ni.

Banyak-banyak terima kasih pada sahabat,kawan dan strangers yang tolong aku masa aku terlingkup haritu.

Capit,geng cikibum,ketai,intan,pipah,kak lily n husband... Dan y lain2 bagi kata semangat..tolong doa y baik-baik..

Jasa,budi dan duit ringgit yang ampa bantu aku masa aku susah haritu aku ingat sampai bila-bila. Terima kasih banyak-banyak.

Ok.
Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman



4 comments:

Anonymous said...

Hello

Mimy Hamid said...

terbaik...memoga lebih maju jaya piya

safiyyah osman said...

Tq kak mimy..

Miss N said...

alhamdulillah..syoknye! bley pegi jauh ni dgn product sendiri...mesti suatu hari nanti bley setanding jenama2 terkenal macam lush. kipidap piya!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016