8 November 2015

Modal Rm1 jual Rm15. Kayanya kau!

Gittewwww.. Benda berkait dengan masa,tenaga dan ilmu belajar buat something yang bukan semua orang boleh buat kita tak yah la nak pertikai kenapa modal seringgit jual 15inggit..

Contoh terdekat dan tengah femes sekarang ni adalah pembuat-pembuat liquid vape. Hg ingt nak penuhkan 10,000.00(paling bodo) botol 30ml tu makan masa banyak mana????? Tenaga yang dia guna masa bancuh tu nak kira mcmna????

Hg rasa dia mampu ke nak bancuh,nak isi masuk botol..kalau dia buat sorang-sorang???wahhhh manusia ke tokpekong semua keja buat sendiri..hahaha

Hg baca x yang dia ambil pekerja..pekerja ingat free????goyang telor terus semua bekas tu penuh???

Pastu sticker semua jalan tott tett tott teett p ke botoi lekat diri depa sendiri dekat botoi liquid tu... Hahahaha dasyat2..modal seringgit tu.

Air letrik semua atas tanggungan subsidi.. Nikotin semua jalan sendiri masuk malaysia FOC woooooo.. Perhhh!singgit sungguh modal abang-abang brewer.puuih!


Jgn sakai sangat perangai pertikai kerja orang,punca rezeki orang lain.

Jangan sebab benda tu mahal,hg xmampu nak beli nak guna.. Terus kata orang untung besar..bunuh melayu sama melayu..padahal boleh ja dapat liquid harga lebih rendah. So rasa liquid tu pun so-so setanding dengan harga la..kan.

Hg invest beli flavour creamy or premium quality..harga 40 paling bodo ke Rm100.. Hg dapat la flavour y sedap terbaik gila babi punya!

Tapi kalau rasa mahal,beli la y cap ayam Rm100 dapat 10botol. Atau nak senang p beli buah yang dalam tin tu ambik jus dia..buh dalam tank..Confirm bukan 20% yang stop merokok.. Mungkin akan jadi 100% terus orang stop merokok. Hahaha #lawakhambar

--------

Masa dan tenaga xboleh nak kira dengan duit... Untung 1juta sekali pun penat nak dapat 1juta tu xhilang lagi tau...penat tu dok meleleh jadi peluh lagi tau..

Pastu rasa nak pakai keta mewah, p la belajar buat liquid..boleh pakai lambo woooooo....tapi sapa pakai toyota 4runner merah lagi terbaik!haha

Nak brew menatang liquid pun orang tu pecah otak pikir mcmna nak bagi sedap.. Kalau bancuh benda tu senang mcm kencing berak..semua orang dah pakai lambo aku rasa. Tak pun paling lekeh toyota 4runner merah tu.

Bukan semua orang yang berniaga bermodalkan duit,masa dan tenaga ni untung sesaja..

Kita xnampak susah dia.. Susah dia belajar...susah dia buat xjadi dan xditerima...barang hilang..barang rosak... Bukan semua orang mula berniaga indah-indah belaka.

Bukan sekali jalan terus sedebuk duit jatuh atas muka.

Sama mcm orang berniaga makanan,ada hari dia kira mahal.. Mungkin haritu bahan mentah dia banyak busuk..banyak xelok.. So nak topup balik modai yang dh keluar terpaksa up sikit harga makanan untuk hari tu.

Sama mcm orang persoal baju budak-budak lokal.. Boleh ja dapat baju lokal harga murah kalau xmau yang harga 50 keatas..tapi nasib hg la pakai baju cepat meqi..

Nak design pun bodo-bodo upah orang paling murah y aku tau Rm250/design. Tag lagi.. Upah org jahit tag dekat baju lagi..Printing lagi... Hg ingat semua tu murah??photoshoot lgi..ingat free??

Pastu paling lawak p compare dgn brand femes yang baju dia senipis kulit bawang! Hahahaha mmg murah la baju kulit nipis mcm kulit bawang.lulz. Pastu jenis kilang y buat.. Mmg la murah.

Makanya... Kalau siapa rasa rokok Rm17 murah. P hisap rokok. Simpe dimple mimple!

Sendiri tau kemampuan diri tu takat mana,sendiri pandai-pandai la nak hidup.

Jgn pongpang pasal periuk nasi orang yang hg sendiri xtau apa kesusahan yang dia kena hadap.

Y hg nampak dia pakai lambo.. Hg xpandang susah dia taqa nak dapat pakai lambo..Kalau dia anak jib xapa la.. Ni mula dari bawah kot.

----------

Semoga KKM kaji balik n bagi la chance dkt peniaga2 vape..kesian gila kot sampai licin ampa sapu barang niaga depa..

Lain la kalau depa dapat 2.6b mcm jib,boleh la nak sapu sampai licin dalam kedai..

Entry ni xtuju ke sesapa.so jangan ada yang sentap. Ni just pdpt kosong aku ja.


Ok.
Bye!








Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman



1 comment:

Zihan Zamberi said...

Diorang ada magic wand cam harry potter tu Piya....tak payah amik ati sangat la. Continue doing what best for u n family k....duk geram tgok scrub ni...scrub muka ada?...muka dah mcm kertas pasir semenjak preggy nihh...

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016