27 November 2015

Cuba Dulu Dan Habiskan Membaca.


























Antara feedback customer purebysafiyyahosman. Banyak lagi dekat instagram. Boleh tengok dekat sana ok.

Now purebysafiyyahosman dah ada 10produk.

1. Body scrub chamomile me.
2. Body scrub citrus honey.
3. Body scrub choco honey.
4. Foot soak lavender-chamomile.
5. Lip scrub homemade kiss me.
6. Lip balm hot lips made for kissing.
7. Detox face & body soap for MEN.
8. Detox face & body soap for WOMEN.
9. Hero & pure face mask.
10. Heroin & pure face mask.

Semua adalah handcrafted a.k.a homemade. Aku dengan Eli yang bancuh sendiri. Sampai naik ketuat tangan hahahha..

Sendiri bancuh,sendiri masukkan dalam bekas/jar. Sendiri snap gambar.

Produk aku selamat jika termakan atau terjilat. Antara yang 100% edible(selamat dimakan) :-
-lip scrub.
-face mask.

Yang lain bukan 100%. Tapi jika terjilat atau termakan xbawa mudarat.

-----------------------

Soalan 1: kata xguna pewangi..tapi KENAPA PRODUK HG BAU WANGI???

Jawapan : Aku memang tak guna PEWANGI TIRUAN. Aku guna pure oil yang di extrak dari buah/tumbuhan/bunga.

Pure oil aku guna adalah asli dan organik. Melalui cold proses. Tiada alkohol.

Memang ngam elok dengan kulit even kulit sensitif.

Dry Chamomile yang terendam dalam adunan minyak yang aku guna dalam setiap scrub pun akan mengeluarkan bau dia sendiri.

Sebab tu wangi. Wangi yang asli. Bukan dari pewangi tiruan.

Soalan 2 :Kenapa tak guna pewarna?cantik sikit nampak..

Jawapan : Aku xguna pewarna sebab akan ada orang yang kulit dia xtahan dengan pewarna even pewarna yang sumber dia asli. Ada orang kulit dia jadi kering bila pakai produk yang ada pewarna.

So aku nak kekalkan dia natural dan sesuai utk semua kulit even kulit sensitif,aku xletak sebarang pewarna.

Semua warna yang terhasil dalam jar scrub,lip scrub adalah asli dari buah dan bunga yang aku guna.

Soalan 3: kenapa kena goncang dulu jar scrub& foot soak sebelum guna??

Jawapan : kena goncang sebab scrub dan foot soak tu akan bergumpal. Aku xmasukkan agent anti gumpalan,agent anti gumpalan ni adalah bahan kimia.

Soalan 4 : kenapa detox face & body soap tak ada buih??

Jawapan : kalau perasan,soap tu ada buih tapi xbanyak macam soap biasa yang ada dekat pasaraya.

Sebab, dalam soap purebysafiyyahosman xada SLS(sulfate).SLS ni dia antara bahan yang hasilkan buih. Tapi ada side effect pada kulit,kulit boleh jadi terlalu kering.

So aku xmasukkan SLS ni..Aku memang guna 100% goat milk base.Kalau siapa pernah guna soap purebysafiyyahosman akan rasa kulit tegang tapi lembut.

Sabun aku cukup elok untuk orang yang ada masalah kulit tau,terutama eczema atau kulit kudis-kudis.

---------------------

Penerangan untuk setiap produk.








Ini heroin & pure face mask. Aku rekemen pada siapa yang kulit terlampau berminyak dan berjerawat.

Guna pencuci muka sahaja tidak cukup. Penggunaan masker wajah secara konsisten 1-2kali seminggu mampu menghilangkan bintik hitam dan mengecilkan liang pori pori wajah kita.







Face mask purebysafiyyahosman juga bertindak menyingkirkan lebihan minyak pada T-zone dan keseluruhan muka,memudarkan parut jerawat.

Diadun mengunakan premium gold coklat clay serta minyak asli. Selamat jika termakan.








Ni plak hero & pure face mask.
Wajah yang tidak pernah memakai masker akan menyebabkan bintik hitam tumbuh bak cendawan selepas hujan.

Penggunaan masker wajah secara konsisten 1-2kali seminggu mampu menghilangkan bintik hitam dan mengecilkan liang pori pori wajah kita.

Face mask ini juga bertindak mencerahkan kulit,memudarkan jeragat,melembabkan kulit yang kering serta hilangkan kedutan kecil pada wajah.

Diadun mengunakan green tea clay serta minyak asli. Selamat jika termakan.






Lip balm -Made For Kissing-
Bibir kering dan merekah jika tidak dirawat akan menyebabkan bibir berdarah.Guna lip scrub sahaja tidak cukup.

Penggunaan lip balm yang kosisten setiap hari mampu menghasilkan bibir yang lembut dan lembab. Lip balm purebysafiyyahosman diadun menggunakan 70% madu asli,beeswax dan almond oil.

Madu merupakan agen pelembab semulajadi yang osem!









Lip scrub -Homemade Kiss Me-
Masalah bibir gelap,bibir kering dan pecah jika tidak dirawat akan menyebabkan bibir berdarah.

Cara yang terbaik untuk merawat bibir yang bermasalah seperti itu adalah dengan menggunakan skrub bibir.

Ia akan menanggalkan sel kulit mati yang ada pada bibir kita.

Lip scrub purebysafiyyahosman dihasilkan daripada adunan gula detox,madu asli,minyak anggur,minyak zaitun serta delima. Lipscrub ini juga selamat jika termakan.









Detox face & body soap for Women.
Sabun yang dihasilkan daripada susu kambing yang di imported,dicampur dengan minyak zaitun dan buah zaitun yang terpilih.Berupaya mengecutkan jerawat dan menghilangkan jeragat, juga bertindak untuk mencerahkan kulit dan melembabkan kulit badan serta muka.

Sesuai untuk kanak-kanak atas 1tahun yang ada masalah kulit atau kulit sensitif.







Detox face & body soap for Men.
Dihasilkan daripada susu kambing yang di imported dan diadun dengan minyak sandalwood serta poppy seed.Sabun ini berupaya menyingkirkan bau badan,merawat kulit yang terlalu berminyak dan wajah yang berjerawat.

Ia juga menghasilkan kulit yang lebih cerah dan merawat masalah tona kulit tidak sekata akibat sinaran matahari.








Susa detox body Scrub
Dihasilkan daripada gula dan garam detox,diadun dengan minyak zaitun dan madu asli yang berupaya memelihara kulit,membuang toksin serta melembabkan kulit.

Susa detox body scrub menjadikan kulit anda cerah dan glowing.Anda tidak perlu lagi menggunakan lotion badan selepas mencuba susa detox body scrub ini!


3perisa yang boleh dipilih :-
Chamomile me
Choco honey
Citrus honey

--------------------
Itu la sedikit sebanyak pasal produk i.Purebysafiyyahosman adalah 100% buatan tangan,semulajadi dan bebas dari bahan kimia,pewarna tiruan,pewangi tiruan,sulfat,paraben dan bahan pengawet kimia.

-----------------------
Untuk siapa yang berminat nak COD atau self pickup boleh contact 19master agent yang ada diseluruh malaysia.

Elly
Sungai petani
+60194163319
-----
Dian
Alorstar & perlis
@Aiyans_detoxskincare
+60124140326
-----
Aini
Temerloh
@ainimanshor
+60139395621
-----
Nizam
Sepang/nilai
@papadetox
+60136515230
-----
Nabilah
Melaka
@susadetox_naturalscrub
+60197080920
-----
Azeera
Seberang jaya/sg dua/permatang pauh
@qz.corner
+60192809575
-----
Shida
Kuala selangor
@fizara_beauty_care
+601110648784
-----
Rashidah
Labuan
@nisa_beautyshoppe
+60192759765
-----
Nora
Pekan & Kuantan
@detoxscrub_malaysia
017 9404887
-----
Lydia
Taiping/Bagan Serai/Parit Buntar/Nibong Tebal
@lydiawati_irman
013 4565858
-----
Anna
Kulim
@purebysafiyyahosman.kulim
+60124343902
-----
Norazean
Kemaman/kerteh
@norazeansulaiman
0139229831
-----
Syahir
Ipoh/tapah/seri iskandar/batu gajah
Fb @Body Shop Malaya
+60135223525
-----
syuk
lumut/manjung/setiawan
@Sq2q.collections
0136870171
-----
Faten
Jb/pasir gudang/nusajaya
@fatennurjihan
0173138980
-----
Siti Baiya
Subang Jaya/Puchong/PJ
@qissara_exclusive
+60166294830
-----
Wanie
KL/putrajaya/cyberjaya
@purebysafiyyahosmankl
+60194044517
------
Ryna
Skudai/Kulai/Pontian
@rynawahab
+60127820776
-----
Ezy
Pulau pinang(Dalam Pulau)
@mmaf.co
+

Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

Webstore : www.purebysafiyyahosman.com

For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

1 comment:

Anonymous said...

Salam Piyah....akk contact master agen kat Kuala Sngor tu melalui WhatsApp dia dia tak balas pun...

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016