29 November 2015

Ayah.







"Hg la anak ayah TERpaling ketegaq,xdgr kata..anak yang nak kena azan tepi telinga kuat2!tapi hg juga anak ayah yang selalu ingat dekat ayah,selalu telefon,selalu kirim duit dkt ayah.."

Gittewwww ayat bodek ayah ke aku hahahaha..kutuk2 hujung2 dia peluk cium aku. Perli2..sindir2..hujung2 peluk cium aku sambil nasihat 1000x benda y sama hehehe..

Aku memang lebih rapat dengan ayah dari kecik, aku suka dok dengan ayah.. Dulu selalu ikut ayah p kerja. Ayah dulu-dulu bawa van kilang..so memang aku suka ikut.

Ayah bawa aku sebab nak bagi hilang mengantuk..aku style cakap non stop. Kakakaka.. Bila cakap non stop..ayah selalu buat xdengaq.. Makanya ayat feberet aku dulu kecik-kecik adalah "awat ayah selalu buat pekak bila saya bcakap??"

Pastu aku selalu tanya dia "kenapa ayah xbuh nama saya sofia jane??"

"Kalau saya nak jadi penyanyi nanti time besaq,ayah marah x??"

Tu soalan y aku selalu ulang2 time aku umur 6-12tahun.

Hahaha.. ayah kalau dah xlarat nak layan aku time bawa aku p tempat keja,Habis kuat ayah akan suruh aku eja tulisan yang ada dekat signboard atau baca no plat kereta dekat depan.

Syok ingat time kecik-kecik duduk dengan ayah.

Tiap pagi ayah hantar p tadika. Tadika selang 2rumah dari rumah tok time tu.

Aku plak jeneh penyegan p tadika,depan tadika ada jalan p kubur,tiap pagi kalau ayah tengok aku macam xmau p sekolah,dia akan ajak aku p kubur dulu tengok burung..tapi aku mesti pakai baju tadika..aku memang selalu tertipu dengan trick tu.

Mula memang betul la dia bawa aku p kubur tengok burung..sakgi jalan nak balik,dia dukung aku bawa p tadika 😂😂 ..melalak la aku.. Kadang ayah tunggu sampai habis waktu..kadang ayah tinggal gitu ja..

Bila besar,ayah ni jadi macam kawan. Walau pun aku ni anak yang ketegaq xberapa nak islamik sangat.. Tapi ayah la satu-satunya kawan baik aku.. Satu-satunya yang faham aku. Satu-satunya yang terima perangai buruk aku. 😭😭.

Aku kalau tengah sedih,suara ayah la yang paling aku cuba jauh..sebab kalau dengaq ja suara dia..dari sedih xdak ayaq mata..boleh jadi ayaq mata bertimba2 woooo..

Sama mcm tengah marah. Aku kalau marah..geram gila2 babi..aku last2 akan menangis.. Kalau time2 tu suara ayah pun aku elak..kalau x..sambil dok lepas marah bercerita ke ayah..sambil teresak2 menangis. Hewhewhew..

Tiba-tiba teringat pasal waktu kecik-kecik dgn ayah.

Sekarang ni dh dok dekat dh dgn rumah ayah n mak. Jarang dah call-call.. Selalu p rumah ja. Kalau time dok sepang/banting selalu kol.

Kdg saja xmau kol..sbb aku ja asyik kol Hahahaha.. So nak bagi adil,aku biaq ayah plak yang kol..nnt ayah kol mesti aku kata "awat kol?rindu ka?ingt xingt saya dah...hahaaha"

Nnt ayah jawab "mana boleh xkol anak kesayangan.." *gelak panjang dedua beranak*

Ayah adalah bff aku sampai mati. Tak ada org boleh ganti dia walau pun dia xperfect mana..tp dia tetap bestfriend aku yang paling baik sekali.

Semoga ayah dengan mak Fuziah dan mak Sarimah dipanjangkan umur,diberi kesihatan y baik. Amin.


Ok
Bye.





Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016