25 October 2015

Zumba Pertama.

Aku dah start zumba! Hahaha..Eli sgt menyokong bini dia bab nk kurus..tapi malangnya bini dia nafsu makan serupa naga..

So semalam dah start xzumba. Class sejam ja. Aku p dengan leya dan mira.

Mira adalah sepupu gaduhbaikgaduhbaik aku dari kecik. Leya pula adalah bini kepada kawan baik aku dari zaman sekolah.













Depa dedua dah kurus kering.aku ja raksasa. Tapi cermin ni mmg xadil..buat aku nampak gedempol..lulz













Terpaksa katunkan muka leya sbb muka dia xbrapa nk jadi dalam ni..real life dia cun gila sbb putih melepak2...so xadil la letk gmbr dia nampak xcun. Gittewww..Leya nnt kita selfie skali lagi heheh..













Sementara tunggu leya dengan mira sampai,minum dulu!

Eli hantar dan ambil aku..dia la tolong jaga Adelia. Ntah mana dia bawa Adelia ronda.. Pastu mengadu ke aku y Adelia pau dia aiskrim pisang Rm13..pastu xmakan hahaha..












Dah macam dalam club. Muzik kuat nak mampoih.

Time ni lagi 10minit nak habis zumba..aku dah serender..penat gila weeeeeiiiii!












Cerdik pulak p pakai baju 2lapih..peluh dah serupa hapa lagi.. Tapi best..





































Gambar lepas habis zumba. Hahaha.. Koteaw goreng kerang gila gila babi punya sedap! Rm3.50 ja.

Pakcik ni goreng guna dapur arang.pegang kuali selamba badak ja guna tangan.

Lepas habis sepinggan koteaw..aku kena habiskan pulak nasi ayam Adelia.. 😪😪😪..

Balik timbang dekat rumah..berat naik gitu ja 😭😭😭😭.













Muka sebelum zumba. Semangat sbb xtau macamana tarian zumba.hehe

Lepas dah sampai rumah..terus laju-laju mandi dan scrub badan guna Susa Detox Body Scrub flavour Chamomile Me dari purebysafiyyahosman.

Harini bangun memang badan xberapa la sakit sangat macam selalu. Kalau x tobat sakit gila badan. Tapi sebab dalam scrub tu ada susa detox blend.. Y salah satu fungsi dia adalah mengurangkan sakit2 badan..so Harini aku nak zumba lagi..sebab badan xsakit!

Bau scrub pun sedap dekat badan.










Bab bau tahan lama dekat badan tu memang betul. Pure oil yang aku guna bukan sembarangan..aku import dari UK.

Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman



No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016