18 October 2015

Random.

Settle sign agreement rumah sewa kemarin. 1st time jumpa brader tu dgn wife dia n mak dia.

Orang baik-baik. Brader ni keja tentera dekat Sabah,wife dia stay perak..So lepas ni apa-apa urusan memang direct dengan mak dan ayah dia.

Datang pukul pukul 11pagi. Duduk lepak sampai pukul1.30 juga xsilap. Rancak la sembang.

Aku pun sempat la promote purebysafiyyah pun scrub n foot soak. Hehehehe.. Mak brader tu n wife dia pun beli.. 😬😬.

Sembang sembang n minta izin nak buat rumah dia macam rumah sendiri. Nak pasang kipas extra sebab kipas ada 1 ja dekat ruang tamu..tadi pun brader tu sedekah kipas 1 utk guna.

Dia izin nak tebuk lubang apa-apa kalau nk hang frame atau nk pasang aircond..tapi buat bagi kemas n bersih.

Kipas kalau kami pasang kalau-kalau nanti nk keluar dari rumah dia..boleh bincang semula samada nak tolak ke dia atau nak ambl balik.

Bagus la. Senang bawa bincang. Dia pun bagi kalau nak bercucuk tanam ke apa dekat tanah kosong yang ada.

Aku sempat la cakap terima kasih sebab terima aku n Eli duduk menyewa rumah dia. Serius susah nak sewa rumah area SP,kebanyakkan nak tau kita keja apa..

Aku masa kol merata-rata tanya pasal rumah.. Ada y kata "kani xsewakan dkt org y xda keja..bkn nk pandang rendah ka apa..tapi org xda keja ni susah..takut xbayar sewa.."

Aku terkedu gila masa dengar hahaha..gila betei. Masa wasap dengan brader ni pun aku ckp terus terang y aku memang terdesak nak rumah..kebanyakkan org tolak bila aku bagi tau aku xkeja..laki xkeja..cuma berniaga ja. Aku syak dia kesian kot ke kami..tu y dia terima juga.

Sebab mula tu dia tanya habis keja apa..dok di mana..masa bgtau detail tu dia kata nanti dia pikir dulu sesuai ke x nak bg kami menyewa.

Last..lega. Dia terima.






Baru gigih nak gantung gambar lama-lama. Aku suka dinding rumah ni sebab putih bersih.

Hari Jumaat haritu,aku heret Eli n Adelia p pasar malam. Nak beli ikan dengan ayam..

Memang xboleh nak handle Adelia. Lenguh gila berdukung 😖😖😖.

Tapi syok sebab barang basah murah..cuma xsyok peniaga jeneh penipu.









Ni seikat baru Rm2. Segar wei..macam baru petik. Muda-muda pulak tu.







Beli ayam sekoq Rm11. Dapat la 4bekas. 1bekas 1x makan.

Sotong ada dalam 30ekor Rm10. Kecik2 besar ibu jari ja..kira kalau masak kena sorang 5ekor baru puas. Sotong besar ada la dalam 6ekor ja.

So asingkan.. Y besar asing utk buat goreng tepung. Kecik utk sambal.

Udang kertas saiz besar Rm10 1pinggan. Tapi itu la udang xberapa fresh..bahagi 3bekas. 2bekas kopek siap-siap isi. 1xkopek sebab nak buat sambal. Saka rajin merasuk time ni..selalunya aku jeneh xkopek kulit udang.

Ikan siakap 3ekor Rm25. Fresh dan besar. Dah la aku terlupa suruh dia siang..terpaksa la siang sendiri.qenyah!sisik siakap tu banyak sgt..😭😭

Daging beli sekilo,Rm28. Bahagi dapat 4bekas.gittewwww..

Gigih aku snap gambar semata-mata nak up entry hahaha.. Kena letak dalam bekas macamni..sebab kalau x,nanti mak aku tengok dia marah kalau xsusun betoi-betoi.

Dulu boleh la dok jauh,lani rumah mak dengan aku dekat ja.haha.







Susun barang yang xguna..pastu xdak rak kasut.. Terpaksa la susun mcm ni.. Baru sedaq yang aku ada kasut pompuan 2pasang ja. Tu pun Eli xbagi aku pakai sangat..dia kata buruk..suruh aku pakai sneakers ja..Adelia pun langsung xdak hahaha..







Tambah kasut lagi!

Aku memang gila kasut. Xboleh nak dibanteras lagi hahaha..

Vans ombre floral tu beli kes Zalora bagi voucher ratus-ratus. Terus beli. Yang dr.martens tu beli bundle ja dekat instagram.

Dr.Martens tu aku dah mengidam lama gilaaaaa..ogos 2014.






Nak beli dekat website US, tapi shipping mahai dari kasut..hahaha tengok haritu buka ig nampak kasut ni..nampak plak saiz 5uk. Hg rasa???? Laju-laju la aku beli!!!






Ni repeat makan dekat kedai yang sedap dan murah tu. Sotong bakar besar gila!jantung pisang sebelah,telur rebus 2biji,telur goreng sebiji,ikan goreng sebelah. Air teh o ais 2..ayaq asam 1pinggan..Rm14. Murah!sedap!lazat!


Tu ja nk cerita. Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016