27 September 2015

Sepanjang Di Kampung -- Kedai Makan Sekitar Parit Buntar Yang Sedap Gila!

2minggu lebih juga aku balik kg. banyak buang masa dekat rumah mak pak Eli ja. Balik rumah ayah pun 3-4hari ja kot,rumah mak sempat singgah sat ja sebab time singggah tu air xdak,Adelia pula selesema..takut nak stay sebab kalau nak mandi semua kena p rumah mama Adam,takut Adam jangkit. Gittewww..

Kalau duk lepak dekat Parit Buntar memang keja keluar cari makan ja. Sebab banyak gak tempat makan best-best.


Koteaw goreng pak halim. Sedap gila oi. Abah kata pak halim dh jual kedai ni.. Kalau pak halim masak dulu lgi sedap..

Tapi makcik ni masak pun sedap. Aku teringin nak cuba nasi goreng ayam dia..tapi p pukul8mlm gitu,nasi dh habis. Padahal kedai dia petang kot bru buka..cepat gila habis.

Kedai pak halim ni semua pekerja dia perempuan. Riuh rendah kedai dia hahaha.. Ada roti canai juga..kuah sedap,roti canai lembut. Tak dapat derrr makanan sedap mcmni kalau hidup n mati dkt KL. Hewhewhewhew.. Meh jalan2 dkt Prit Buntar.. Best!



Ni breakfast, nasi lemak sri kuning. Aku xberapa suka sgt..tapi kedai dia ramai gila orang..Eli suka la nasi dia..aku lebih suka nasi lemak pakcik y jual kerang bakar time bulan posa tu lagi.. Apa nama ntah kedai dia..sedap..sambal kerang dia tbaik kalau time breakfast.



Ni bakso kak ema,biras aku. Kak ema org negeri sembilan..bila dia masak apa2 y pedas..memang sedap. Sup bakso dia sedap gila. Kalau buka kedai makan mesti meletop!..masak lemak ayam dia sedap nak mampoih wei!




Ni lauk kenduri rumah Medo. Kwan Eli. Family Medo masak sendiri. Sedap! Sambal sedap..ayam goreng rempah sedap..gulai pun sedap. Rasa mcm nak tambah tapi malu hahahha..




Char koteaw along!! Sedap gila gila gila gila gila gila gila gila gila gila gila gila!!! Cuma spoil kena makan kalut-kalut sebab org ramai. Kalau nak makan santai-santai xptut la pula kan..kesian tgk org beratur tunggu meja.

Tapi memang sedap nak mampoih!hahahaha..




Nasi briani ayam Kapitan,Perda. Ni pun sedap gila gila gila gila gila gila gila.


Nak kandaq Ali/Salleh jgn dilupakan. Hahaha hat tu lagi sedap tahap nak arwah! Pastu murah..


Kalau nak tau semua lokasi makanan y sedap tu boleh tgk dkt instagram aku,aku ada share location atau google jewwwwww..

Sedap.murah.repeat 1000000062626382474x.


Bye!


Instagram : @safiyyahosmann & @purebysafiyyahosman

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016