15 September 2015

Purebysafiyyahosman -- 100% Natural,Tiada Pewarna,Tiada Paraben

Akhirnya,datang lagi idea nak bisnes apa hahaha.. Lepas aku jual atasrak..aku memang lost..xtau nak niaga apa..xlama lepas tu,aku dapat idea nak jual barang bundle..menyelam la aku dengan Eli sampai ke Thailand. Buat instagram atas nama @bandorukira .. Lepas tu stop walau banyak lagi barang yang ada.. Stop sebab time tu dah xboleh nak menyelam..kereta xda..moto ja..

Lepas stop tu..baru start ambil detox tea dari UK..sikit-sikit..lama-lama jadi bukit. Mula ambil 1jenis ja..now aku jual 10jenis flavour untuk detox tea. Alhamdulillah..

Untung dari jual tea..aku kumpul sikit-sikit. Ntah macamana tergerak hati nak buat homemade detox body scrub sendiri..Last aku plan nak masuk kelas yang boleh ajar aku cara yang betul untuk buat body scrub. Apa yang perlu ada..apa sukatan yang betul..aku belajar ya..bukan hentam kromo.

Repeat buat dekat rumah..try..bagi sample dekat orang terdekat dan org yang offer utk jadi pengguna pertama..bila dapat feedback yang positif..

Baru aku gigih p cari supplier jar,gamble beli pure oil dari overseas..print sticker..beli apa yang patut. Fuuuhhhhh...gigih gigih hahaha..


Maka...lahirlahhhhh... @purebysafiyyahosman . Berhari -hari pikir nama apa nak letak.. Nama ni Eli yang pilih. Dia la yang design semuanya untuk sticker.

Purebysafiyyahosman adalah produk homemade. 100% natural dan tiada bahan kimia. Memang selamat. Tak da paraben..

Homemade Susa Detox Body Scrub :-

Ada 3flavour . Tapi baru buat 2flavour. Chamomile. Citrus. Orangecoffee.







Ni scrub flavour Citrus. Memang buka botol boleh bau la aroma Citrus tu.. Siap ada lemon zest ok.






Susa detox body scrub samada chamomile,citrus atau orangecoffee sesuai untuk semua jenis kulit. Aku xada masukkan sebarang pewarna tiruan tau. So memang selamat untuk kulit. Scrub ni biasa akan tahan selama 4bulan hingga 6bulan.

Fungsi scrub macam biasa la.. Buang sel kulit mati,cerahkan kulit,cerahkan pelipat atau bahagian badan yang hitam-hitam,hilangkan bau badan,lembabkan kulit dan lembutkan kulit.

Cuma beza homemade susa detox body scrub yang aku buat ni.. Aku letak pure oil.







Susa detox body scrub -Chamomile.

Macam Chamomile aku letak pure chamomile oil.. Chamomile punya flavour sesuai untuk orang yang jenis stress dan susah tidur. Buka ja jar,memang bau chamomile semerbak la..

Chamomile ni dia memang sangat bagus untuk buat kita rasa tenang dan rasa lega.. Scrub seluruh badan,biar dalam 2-4minit,bilas.. Lepas tu sabun ja macam biasa.








Susa detox body scrub -Citrus.

Citrus punya flavour power untuk hilangkan bau badan dan bahagian yang hitam-hitam. Dalam dia ada pure lemon oil dengan lemon zest.

Orangecoffee pula bagus untuk orang yang ada selulit. Coffee sangat tinggi kandungan anti oksidan. Dalam ni ada pure coffee dan pure orange oil n orange zest.

Harga untuk homemade scrub : Rm25/jar. 200ml.
Postage : Rm7/jar.

Setiap scrub jar ada mini spoon percuma.


Aku juga imported loose dry detox tea.





Imported loose dry detox tea ni ada 3flavour.

1.anti aging --rose buds,lemongrass,roselle.
2.vitamin C -rose buds,lemongrass,rosemary.
3.digestive -lemon slice,lemongrass,jasmine.

Ni memang pure xproses kecuali dikeringkan semata-mata. Cukup minum 1minggu 1-2x sahaja utk boost badan kita.

1jar ada 3peket. 1peket boleh guna 2x. So 3peket tu untuk kegunaan 6minggu.

Harga : Rm19/jar.
Postage : Rm6/jar.







Ini adalah foot soak chamomile & lavender.






Sangat -sangat bagus untuk detox kaki yang letih,lenguh dan sakit.

Bagus juga untuk hilangkan bau busuk kaki sebab kerap berpeluh.

Lavender merupakan bunga yang ada antiseptik. Chamomile untuk bagi rasa tenang.

Cuma perlu rendam kaki dalam air suam yang dicampurkan dengan foot soak ni.

100% natural dan menggunakan detox salt.

Harga : Rm22/jar. 200ml.
Postage : Rm7/jar.

Setiap pembelian Foot Soak akan dapat mini spoon secara percuma.


Last but not least, aku juga jual madu under nama purebysafiyyahosman. Madu asli tau. 100% asli.







Pure honey with vintage dipper.

Harga : Rm29/jar. 200ml.
Postage : Rm7/jar

Madu asli sangat bagus kalau campur dalam infusion detox tea dari UK atau dicampur ke dalam air yang ada loose detox tea.


Untuk more info, boleh ke instagram @purebysafiyyahosman @purebysafiyyahosman @purebysafiyyahosman

Terima kasih.
Bye.

Posted using BlogPress

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016