7 September 2015

Hidup Mesti Diteruskan.

Hye.

Lama tak cerita macam-macam dalam blog..sekarang busy atur hidup baru aku.

Eli pun dah 100% jadi penggangur hahaha..syok juga dia ada dekat rumah 24jam..ringan gila rasa sebab buat kerja rumah sama-sama..kadang-kadang Eli yang buat lebih.

Kami masih belun pindah balik kampung,tengah tunggu stock tea dari Uk sampai rumah dulu pastu baru chow balik kampung.

Eli pun dah dapat duit yang MAS janji nak bayar.. Walaupun dapat sikit ja tapi boleh la survived untuk hidup akan datang.

Dan aku pun alhamdulillah,jualan detox tea yang aku imported dari Uk tu sangat mendapat sambutan. Duit untung tu dapat la aku rolling buat bisnes baru pula.




Kalau dekat facebook ramai dah yang tau aku tengah gigih buat bisnes produk sendiri,tapi aku buat kecik-kecik jala dan HOMEMADE.

Ada bahan yang aku imported dekat UK dan USA walaupun duit malaysia makin macam cibaisss..tapi pejam mata la..

Aku p kelas untuk belajar cara nak buat foot soak,body scrub dengan cara yang betul..belajar macamana nak campur ikut sukatan yang selamat dan bagus untuk badan.

Lepas belajar tu baru la berani nak beli pure essential oil..dry flower semua dari luar negara. Try buat dekat rumah berkali-kali. Bagi orang try dulu..dapat positif feedback baru berani tempah sticker,beli jar semua.

Eli memang 100% support aku.alhamdulillah.

Aku saja nak cuba jual detox body scrub /foot soak yang homemade yang mana bahan yang digunakan semuanya natural,tiada pewarna..tiada paraben..semua pure..

Harap ada la yang sudi beli dan cuba. 100% selamat tau.




Ni foot soak with lavender & chamomile. Boleh detox kaki dan badan sekali kalau ada bathtub delat rumah. 100% guna detox salt ,dry lavender dan dry chamomile yang aku beli dari UK. Lavender dan chamomile memang premium quality.

Buat 25jar haritu,plan nak start jual minggu depan,haritu aku post dkt fb n ig,sekali ramai pula yang nak beli..now tinggal lagi 2jar ja yang available. Semua yang beli xnak tunggu sticker,suruh pos dulu..so pos la aku,balut macam orang gila sebab 1st time pos bekas kaca..selamat semua sampai elok ja.




Ni loose detox tea. Pun gigih beli dari oversea..tapi aku beli sikit jala untuk cuba jual. Gigih la timbang,packing dengan Eli pastu buh dalam jar. Gigih sangat oi! Harap berbaloi.Amin.




Untuk detox tea from Uk ni,aku masih menunggu shipment sampai ke Malaysia. Maybe 1-2w lagi kena tunggu.

Last but not least,

Terima kasih sangat pada customer-customer lama aku yang dari zaman jual barang baby..selalu support apa benda yang aku jual.love uoll!

Nanti siap sticker dan scrub aku story lebih detail dalam blog. Insyallah minggu depan kot dah boleh start jual beli homemade scrub semua. Foot soak tu pun tengah buat yang baru.

Bye!

Posted using BlogPress
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016