1 July 2015

Supplement Yang Aku Amal Sepanjang Tahun Ini.

Hye

Dah masuk 1bulan++ aku minum Zenia Collagen,aku minum waktu malam nak tidur. Sahur aku minum Lemon Ginger Tea + Fennel Tea untuk kurus,kurangkan buncit air dan buang angin. Berbuka aku minum Dandelion tea. Zenia collagen aku minum selang 2hari sekali. Jimat. Hahaha...


Zenia Collagen -- untuk kulit dengan miss V sebab Zenia collagen ni ada kandungan Manjakani. Memang rasa lain betul. Best wei.. Rugi tak cuba. Dia rasa manis-manis masam sikit..kelat rasa hujung-hujung lidah ja. Dalam Zenia collagen ni juga ada habbatusauda. Memang bagus utk badan.

No edit. No filter gittewww..
Ni masa cukup2 sebulan aku minum Zenia collagen.


Perubahan paling ketara bila minum ni,bekas jahitan aku yang tertetas dulu nampak macam dah ok sepenuhnya..sebelum ni xcantum elok lagi pun..still ada terbuka. Tapi lepas dah sebulan lebih memang nampak la cantum elok!syokkk!! Eyebag aku pun berkurang. Pastu tumit aku kalau xmerekah juga sikit..nampak line kedut mcm tua tu..ni dah kurang. Rasa berbaloi juga minum Zenia ni. ---- pastu xyah dh make up uoll. Muka nampak glowing.

Zenia collagen ni kena bancuh. Dapat shaker dia..tapi aku suka kacau dengan sudu ja..pastu minum laju2..

Aku sebab minum elok,aku pun turut serta jual hahaha..sebab sure orang akan repeat beli..sebab memang nampak kesan.

Harga jual : Rm140 free pos ok. Tahan lebih sebulan. Kalau nak roger2..


~~~~~~~~

Supplement kedua --- Tea Lemon & Ginger + Tea Fennel.


Dedua tea ni untuk kurus,detox badan dan ok kan perut yang buncit ittewwwww..fennel tea tu dah seminggu la aku minum. Yang lemon ginger tea dah masuk kotak ke 7.


Berat aku dah turun total sebelum puasa dan tgh puasa 4kg. Bila aku start minum Fennel tea tu..terus nafsu aku yang sebelum ni serupa naga..jadi lain weeeeeiiiii.. Aku dah kurang nafsu makan.

Sembelit memang totally hilang la lepas dah masuk kotak ke 5 tea lemon ginger. Aku dah berak tiap 2hari..hahahaha..kalau x..tuhan dengan Eli ja tau.

Lemon ginger tea tu,akan buat aku buang angin,berlahak dan dia detox perut kita,sembelit memang paling ok la..perut aku sepanjang puasa ni,memang steady,xgelodak pun..sebab sat2 belahak..sat2 kentut..so aku puasa dengan sangat tenang..xrasa pening atau sakit kepala.

Perut buncit pun dah kurang dalam 2-3inci selama aku minum teh lemon ginger tu. --- ni part paling best.

Lemon juga bagus untuk rambut tau. After 6kotak,nampak perubahan..rambut aku dah xda nak luruh secara heavy. Terkawal dah. Alhamdulillah.

Fennel tea tu pula,akan buat aku buang air kecil lama..hahahha..sebab dia memang berfungsi untuk buang lebihan air dalam badan. Aku minum fennel tu sebab nak kurus gak,sbb bila tau dia buang air yang tersimpan dalam badan,nampak mcm menarik..tu aku minum.

Fennel tea ni juga bagus utk mata dan otak. Untuk mata tu xnampak lagi la perubahan sbb baru minum kan..

~~~~~~~~

Teh Dandelion Burdock & Hawthorn Leaves  pula aku minum time berbuka. Teh ni baru nak masuk 2kotak.

Teh dandelion memang nampak merah..
Senang nk trick anak ..ckp ja ribena,letk madu..
Hahaha..

Aku minum letak ais.


Teh ni elok untuk kulit juga tapi xda la mcm collagen. Teh ni kulit jadi elok sebab dia detox full body termasuk organ-organ badan kita. Macam buah pinggang,hati,hempedu..gittewww..

Aku selalu syorkan orang yang ada eczema atau masalah kulit minum. Bagi anak pun boleh sebab dia rasa mcm ribena.

Aku minum sebab nk detox organ dalam badan. Yang aku rasa,lepas minum ni..aku rasa bertenaga. Bangun sahur sap sap soi ja..punya senang..hahaha..

~~~~~~~

3supplement ni la yang aku makan. Zenia collagen tu dh macam collagen+jamu. So aku dh xambil apa-apa jamu.

Teh yang aku dok minum tu pula,aku ambil dari UK. Aku minum dan aku jual,sebab bagus.

Teh tu juga xda kandungan kafien tau,so sgt bagus utk ibu yang mengandung,ibu menyusu..dan kanak-kanak 3tahun ke atas.

Bila xda kandungan kafien,boleh minum hari-hari. Aku minum tanpa gula. Eli minum letak gula.

Teh tu juga xada gula dan pewarna tambahan. Warna dan rasa 100% datang dari bunga dan buah. Memang berbeza dari teh yang ada dipasaran. Sebab tu aku bawa masuk dan jual.

Premium quality dan halal ya.


Aku jual melalui instagram sekarang. Kalau xkeberatan boleh follow instagram aku.

Instagram safiyyahosman.shop
Situ aku selalu juga share pasal setiap khasiat bahan yang ada dalam setiap teh.

Teh dandelion & teh lemon ginger dah out of stock sekarang. Lepas raya baru sampai stock baru. Kalau berminat,follow dulu..sebab apa-apa aku akan update situ.


Umur lagi 4tahun masuk 30.
Makanya memang masa yang penting untuk ambil supplement.


Bye!
Selamat berpuasa.






For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016