12 July 2015

Dr Martens ‘Bessie’ Ankle Strap Platform Sandals --- Akhirnyaaaaa Dapat Jua.

Hye

Dah lama xshopping untuk diri sendiri. Simpan duit sikit-sikit sebab dok idam platform sandal ala wedges Dr Martens dari awal bulan 11.2014.. Aku start simpan duit selit-selit dalam laci start awal tahun ni..Aku simpan selit Rm10..Rm20..kadang xsimpan..memang kemut gila la duit yang aku selit-selit nak bagi cukup tu..sebab harga pun gila-gila hahaha..tapi xapa..usaha tangga kejayaan.

Aku memang biasa kalau nak apa-apa,suka selit duit simpan. Macam dulu ,masa aku form 3,aku pernah gila 1baju warna hijau lumut,lengan panjang,gambar tengkorak depan dia..harga dalam 30-40inggit selai..gigih tiap minggu turun CS p tengok baju tu,sambil-sambil selit duit sekolah mak bagi sikit-sikit.. 2bulan juga la selit duit simpan nak beli..lasttttttttttt!dapat beli hahahahha.. Lepas beli hg tengok..memang p mana pun aku pakai..sebab rasa segakkkk gila bila pakai..huhuhuhu..

Sama juga macam kegigihan aku simpan duit utk jam fossil..utk sneakers sketchers..

Gigih oi gigih..

Platform sandal idaman.
Harga release Rm599.

Serius jatuh cinta pandang pertama
Hewhewhewhewhew
Eli xtau pun kata aku dok idam kasut ni.
Kalau tau pun,dia xmampu..memang aku kena menabung mcm bik mama.
Gittewww..

Nak dijadikan cerita..
Haritu dia balik keja,dia bagitau aku..
Dekat outlet mitsui ada butik Dr Martens.
Aku dengar bagai angin lalu ja..
Hahahaha
Duit selit time tu dok ada baru Rm200++
Tu pun aku tarik guna buat modai meniaga..
Sebab bila lama-lama dok idam..rasa mcm xdapat..pasrah la.. Walaupun teringat2..
Nk2 plak bila tgk dekat asos wedges/sandal ni dah SOLD OUT.

~~~~~~~
Nak dijadikan cerita lagi..

Baru-baru ni,Eli bawa p outlet tu..
Sesaja dia kata nak bawa..
Dia pun terus laju ja p naik terus dekat Dr Martens punya butik..
Aku pun masukkkkkkkkkk..
Tengok pula sale 50%..
Wahahahaha..

Bertambah wahahahahahaha bila kasut idaman  yang aku tahan-tahan dari hujung tahun 2014 tu termasuk dalam sale 50% itttewwwwww

Dari Rm600 tinggal Rm250++
Ya tuhan..seronokkkkk!!!

Xdak saiz 5uk,xpa..dan-dan saiz 6uk muat hahahahha..
Bukan dapat sale 50%..tapi 60% !!!
Nasib aku baik,sebab tinggal lagi 1pair ja utk saiz 6uk.

Aku mood terus berbunga-bunga macam dapat 10000000inggit kahkahkah.

Maka settle la sudah.
2tahun lagi pula riki kasut baru.
Or teringin benda baru.

Dan memang raya tahun ni aku nak melaram baju jubah dgn wedges pun.
Xdapat wedges,dpt platform sandal idaman ni pun dh ok..sebab seakan-akan wedges juga..hewhewhew

~~~~~~

Pada sesapa y nk shopping kasut Dr.Marten 
Sila la ke mitsui..50% sale..kalau rezeki dapat kupon 10% sale pula.

Maryjane budak-budak..boots budak2 pun ada..30% sale.






For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016