15 June 2015

Shopping Toiletries Adelia ---- Try Everyday Cream Buds Organic & Jack N Jill Organic Toothpaste.

Hye

Setelah sekian lama guna set mandian dan krim dari Moogoo,akhirnya habis juga.. Aku suka Moogoo,tapi harga mahal walaupun isi kandungan dia setanding harga.. Tapi now kena bijak berbelanja..ahak! Terpaksa continue balik dengan mandian BUDS Organic.

Makanya,aku perlu restock toiletries Adelia dengan budget yang minimum,sebab Adelia ni kuat berpeluh..nanti habis naik ruam.. Ni pun dah delay beberapa hari..

Terpaksa beli online. Mudah dan cepat. Lagipun kereta xda nak p beli dekat farmasi. Jenuh juga la aku search online shop yang boleh dipercayai.

Kali ni aku try BUDS Organic untuk cream pakai harian.Buds ni salah satu brand yang bahan dia diiktiraf sebagai organic. Tak da campur-campur atau tipu..gittewww.

Aku dh pernah buat entry pasal kenapa xberapa elok guna produk yang bukan organik untuk anak. -  Mommy,Tolong la beli toiletries yang PARABEN FREE pada bayi anda.PARABEN sangat bahaya pada bayi

~~~~~~~~

Pertama kali dalam hidup aku,aku beli online sambil compare harga..hahaha.. Kalau x main beli ja.. Singgit 2inggit pejam mata..gittewww..

Nampak??
Beza harga atas dan bawah.

1kedai serap GST, 1 kedai tak serap GST dalam harga.

Makanya,aku beli dari babydash.
Walaupun dia ada gst,tapi dia still murah.

~~~~~
Ok ke shopping dengan babydash??

OK sangat-sangat.

babydash.com.my , boleh dipercayai..100% trusted seller.

Semua barang yang dia jual adalah original dan diskaun kaw-kaw juga untuk setengah produk.

aku beli barang hari Khamis malam,Isnin pagi terus sampai. Punya laju ABX buat keja.

Barang sampai dengan baik sekali.

~~~~~
Selamat sampai.

Siap dapat free gift pampers.
Hari Jumaat tu,staff babydash call untuk tanya pasal saiz pampers Adelia.


Babydash.com.my

~~~~~~~~
Produk yang aku beli dari babydash :-


Cream ni 1st time nak guna, ada tanya kenapa ambil everyday baby cream.. Atas diri sendiri..nak ambil baby cream ke,adult cream ke..infant cream ke.. Terpulang..hahahaha..

Untuk cream ni ada baby cream dan infant cream.. Macam aku pilih baby cream..

Lagi pun adelia xda la masalah kulit ka apa..cuma sekali sekala tu bila berpeluh akan naik ruam kecik-kecik..

So try cream yang lembut ja..sebab tu ambil everyday baby cream.

Bau sedap,wangi.. Bukan wangi dari alkohol..
Tapi wangi sbb essential oil.

Cream xberminyak..cepat meresap dalam kulit.
Tak rasa melekat-lekat pun..
Lepas sapu tu,rasa lembut ja kulit..

~~~~~~~~

Infant head to toe cleanser.
Mula nak ambil baby punya juga..sebab Adelia biasa yang itu..n xpedih mata..

Tapi time nak beli xda stock..so aku beli yang ini.
Wangi.
Sedap bau dia..

~~~~~~~~

Ubat gigi jack n' jill..
Organic juga.



Sebelum ni Adelia guna gc tooth mousse.. Guna sikit hari-hari sikit gila..
Lambat habis..last aku buang ja..

Lepas buang Adelia cuci gigi kosong..kadang mood xelok,dia xmau gosok gigi..

Kebetulan masa aku dok search pasal Buds ni,jumpa ubat gigi jack n jill ni..

Harga murah.
Organic.
SELAMAT.

Aku saja ambil perisa banana sebab Adelia suka makan pisang..hahaha..
Harap dia tertipu dan jadi suka gosok gigi. Amin.


~~~~~~~~

Pada yang berminat untuk shopping barang-barang anak mcm pampers,susu,mandian..apa saja..boleh ke

Www.babydash.com.my

Servis bagus dan cepat.
Website sangat mudah dan ringan,loading xlama..


Happy shopping!





For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016