4 June 2015

Kuah kacang segera yang masyallah,sedap sungguh.

Hye


Aku jarang beli kuah kacang..sejak kawen baru 2kali makan kuah kacang..1 eli beli mana xtau.. xberapa best sangat... 1lagi jiran taman lama bagii..ha itu sedap gila.. pastu dah xpernah makan kecuali makan masa lepak2 dekat luar ja. Tapi tau saja la lepak makan,kuah kacang tu rasa macamana kan..xsedap langsung!


Sampai la ada kakak ni minta aku review kuah kacang segera yang mak ayah dia buat..dah dekat 8thun buat untuk orang beli..kakak tu hantar 500g punya..
Kuah kacang mama.
Tahun ke 3 aku beli kuah kacang mama.

Now aku jual sekali.
Hehehe..

Disebabkan sedap,kacang fresh tadak bau hapak,maka aku jual. Sebelum ni makan untuk diri sendiri ja.



Sebelum di bancuh dengan air panas.


Ni dah bancuh..
Aku guna air panas dari heater ja..
Air kena masuk sikit2..
Aku masuk sikit air..kacau2 biaq sat 3 4minit gitu..
Tunggu kacang kembang..pastu baru adjust balik air..depend pada kita nak cair ka..likat ka..



Ni untuk dinner hari jumaat malam sabtu..
Ada gado2..tauhu sumbat dengan nasi impit.

Minggu ni xp mana2 pun..tengah dok layan tv,eli tanya.."ada apa2 x nk masak..i lapar.."
Terus teringat kuah kacang..
Aku cakap "ada2..kuah kacang..u p kedai beli tauhu,kangkung tauge.."

Eli pun laju ja p.. maka siaplah menu2 dibawah.. nasi impit memang dah ada dekat rumah..rebus jala..


Gado2..
Kuah kacang ni dah xyah tambah gula ka garam..memang dah secukup rasa..yala orang yang buat pun dah tahap veteran..memang dah pakarkan bab perisakan makanan.
Sedappp wei..sumpah xtipu!



Pas gado2 makan plak nasi impit..muahahaha..camno xgemuk kan..
Sedap wei..



Tauhu sumbat untuk eli..
Eli makan bertambah2..licin kuah kacang..
Dia pun puji memang sedap..




Ni menu malam isnin..goreng cucuq udang ja..aku nak kena belajar lagi buat cucuq udang..xberapa nak auuwwwmm sangat..

Tapi bila cicah,jdi auwwwm la sebab kuah kacang tu nikmat. Aku ratah gitu ja kuah bagi habis.. sedap. Xtau nak explain..kalau boleh rasa kot blog..aku suap dah hahahaha


Memang sedap. Dah habis sebungkus..guna 2hari ja..xda langsung yang terbuang..500g licin masuk perut eli dgn aku tau..

~~~~~~

Aku gerenti 100% kalau uoll beli,xakan bau hapak sebab sekarang hari-hari akan buat baru. Memang dapat fresh.

Sedap sudah semestinya.





Pada yang berminat, boleh order melalui aku.

Whatsapp : 0192609886.

Sebungkus 500g Rm18
Sebungkus 1kg Rm36

Postage inc gst : Rm6/bungkus.(500g)

Order akan diambil mulai malam ni sampai ahad.
Rabu akan terus di pos.

Bye.


For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016