28 June 2015

Kereta Dah Ada ----- Alhamdulillah.

Hye

Malam Sabtu haritu,aku dengan Eli dah jumpa dan ambil kereta dari owner dia.

Ya tuhan tak tau nak rasa apa..hahahaha..bapa lama dh patah kaki. Nak bergerak susah sebab xda keta..kena hidup atas ihsan orang..

Macamana aku boleh dapat kereta??

Last week Kak Lily wasap aku.
Cakap nak diskus sikit..
Ingat diskus pasal bisnes..

Rupanyaaaa..
Pasal kereta.

Kak Lily aku kenal tahun 2012.
Kenal sebab dia minta aku tolong iklankan bisnes dia.

Tolong iklan suka-suka ja xambil duit.
Tapi aku ingat lagi,dia berkeras nak bagi bag pada aku foc.

Pastu aku pun terjebak tolong dia jual handbag semua.

Pernah jumpa 2x atas urusan jual beli handbag.
Pastu xpernah jumpa sampai la last week ok.

Tp still contact melalui wasap.

Kak Lily cakap ada kereta dia xguna,dok terbiar ja.
Maka dia dengan husband dia,setuju nak bagi pinjam.

Last,aku beli dari depa.

~~~~~~~~
Manusia baik y tiada pertalian darah.
Xtau macamana nak cakap..

Baiknyaaaa la kak Lily dengan husband dia,abg lukman.

Depa jual kereta dengan harga bawah 3k.
Kereta iswara tahun 2003.
Tp condition elok lagi..walau ada la part y kena repair sikit-sikit.

Siap cakap,bayar bulan-bulan kalau ada bulan y xmampu..bagitau..jgn rasa tbeban..

"Piyah bayar bulan-bulan,sikit-sikit pun xapa..janji xbebankan piyah dgn Eli.."

Mana wei nak cari org y xda pertalian apa-apa dgn kita boleh baik sampai mcmni..

Aku ni rasa kecik ja..gila baik kot.
Padahal aku xpernah buat apa pun utk kak lily..
Berbudi jauh sekali.

Tp dia sanggup pikir nk bagi aku mudah bergerak.
Duit xberkira..
Tak terbalas budi dia pada aku.

~~~~~
Malam sabtu haritu sain hitam putih.
Utk kesenangan bersama.


Settle urusan jual beli.
Renew roadtax.
Tukar bateri kereta.
Kereta pun dah selamat ada dekat rumah.


~~~~~~
Kepada kak lily n abg lukman,
Terima kasih banyak-banyak.
Jasa mu dikenang smp bila-bila.
Saya doakan semoga kak lily dgn abg Lukman dipermudahkan dlm semua urusan.
Terima kasih banyak-banyak.

Terima kasih sangat-sangat.


~~~~~~~
Next plan, kemas rumah,kemas baju untuk ready pindah balik kampung.

Bye.




For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016