16 June 2015

#KebunPiyah : Pokok Bendi Dah Berbunga Dan Berbuah.

Hye

Akhirnya,berbunga dan berbuah juga..kesan dari booster tanamsendiri.



Dia berbunga macamni, esok tu maintain kembang..lusa bunga pun akan layu dan jatuh.

Pastu baru nampak buah bendi.

Nampak?
Pokok bendi kena 100% terdedah dengan cahaya matahari dari pagi sampai petang.

Kalau letak dekat tempt teduh,memang slow gila dia besar.

Aku ingat,aku dh xpeluang nak tengok pokok bendi ni keluar buah..

Aku pernah baca petua orang pasal nk besarkan buah dekat pokok,kena buang daun..biar buah tu dpt nutrien yang cukup.

So aku gigih potong daun..

Harap next week dah boleh tuai..


Bye.







For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016