18 April 2015

11hari Sebelum 30.April.2015.

Hye


Dah nak masuk tahun ke-4 jadi suami isteri dengan Adli Yusop,jejaka Jawa+Banjar dari Parit Buntar. Hahaha..

Nak throwback sikit.

Aku kenal Eli melalui sepupu aku,mira. Kenal Eli time heart broken gila-gila. Time tu kurus gak la..kahkahkahkah..7kg lost.

gambar raya yang Eli tengok,2009 time tu aku umur 20..Eli umur 24.




Eli kononnya bekenan lepas tengok gambar aku time raya ni la dekat myspace sepupu aku. gittewwww.

Aku ingat lagi,masa tu hari raya. Mira bagitau yang ada someone nak kenal dengan aku. Kawan bf dia,now dah ex-bf. Aku malas nak kenal time tu..gila ka..hati tengah frust kot hewhewhewhewhew..


Aku pernah la tengok gambar Eli bagi ke Zeda,sebab sebelum tu dia dok try Zeda kot hahaha..tapi Zeda time tu dok ada bf dah..cekelat angin la dia..,kalau jumpa Zeda n Mira memang ada la dok sembang-sembang pasal Eli segala..depa pun dok kenen2 aku dengan dia.Time tu memang aku xada feel apa pun,just anggap dia kawan dekat myspace ja..sebab time tu pun dia panggil aku kak piyah!cam hapa ja..hahahaha

Aku pun time tu rapat dengan sorang mamat lain. Eli memang hadir silap time la..aku layan dia gitu-gitu juga..since Zeda pun dah slow dengan dia.

Ntah macamana,dok merapu dekat facebook,dok merapu dekat YM,baru aku dengan Eli tukar no fon.

Start dari tukar no fon tu,jadi rapat juga..Eli ni pun kepala mereng..memang agak ngam la time tu..sms non stop kot time rapat tu,xcukup dengan sms dok merapu main teka teki dekat YM,pastu on call plak..time ni memang bunga taik ayam pun aku kata wangi hahahahaha..

Adalah kenal n jadi rapat dalam 4-5bulan juga kot..last kami plan nak jumpa. Tapi dia kena turun Kedah la.

Deal untuk jumpa masa krismas 2009,dia turun Tikam Batu pick up aku dekat tempat aku keja partime.

Kami cargas p dating dekat Sunway,Seberang Jaya.


Serius time ni gabai gila..
Feel dia lain wooo bila jumpa depan-depan.
Dengan dia dok bahan aku sebab aku pakai korset..kahkahkahkah..

Mesti la kna pakai korset kan,xkan nk tunjuk perut buncit kot. sakgi turn off plak hewhewhewhew

Baju pink tu,aku selam cari dekat Bundle,kira baju baru la..seluar pun baru hahahaha..
Nak dating punya pasal.

Aku xpakai spek time ni,sbb dok pakai lens sepanjang masuk belajar,konon2 nak bagi hilang bakup mata tu..nan ado.

Serius la rasa serabut gila,dengan korset..dengan rambut kemana..dengan Eli time ni dok baget cool,keja dok snap gambar aku ja..

Last,aku p toilet buang korset hahahah..
Baru rasa selesa.

So lepak..lama lepak baru rasa selesa..
Bunga-bunga terus lepas balik dari dating. Kakakakaka









Eli still simpan gambar-gambar ni..hahaha..
time dia snap ni,dia ingat aku ni macam model ka,snap gambar candid terus dapat muka cun!nan ado!
hahahahaha
time ni aku memang naked face habis, tak tpikiaq nak make up pun sbb aku lebih risaukan perut buncit aku. hahaha

ni 1st time celebrate birthday aku.
8.2.2010.

eli pun kurus time ni..



Aku dengan Eli xpernah sekali pun sembang pasal nak kawen..xpikir pun.. aku pun time tu malas gak nak pikir sebab baru sem3..

yang jadi boleh nak kawen tu bila 1st time dia bawa aku jumpa mak apak dia,mak apak dia suruh bertunang.. aku pun macam..ok ja..mak apak aku pun rasanya ok kot.


bila bagitau ke mak apak aku,depa pun memang ok. merisik...meminang dan 30.4.2011 kawen. Sempat la hora-hora jadi girlfriend boyfriend sekejap.


Serius best sebab time kapel xyah pikir komitmen. hewhehewhewhew..


Tarikh Merisik lupa,hahaha sebab merisik pun terkejar-kejar. Malam nak merisik,siang tu baru Eli datang Kulim bawa aku cari cincin untuk merisik. Adat orang Perak,time merisik bawa duit juga rupanya.. Apak Eli time tu bagi aku RM150 kot. 


Bertunang pada 12.9.2010.








kawen lepas dekat 7bulan bertunang.








30.4.2011 - 30.4. 2015.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nanti sambung.....



bye.
















For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016