9 March 2015

Plan Hidup Baru.

Hye




Tahun 2015 dah masuk bulan 3 pun,cepat gila masa berlalu.


Bisnes Atasrakcollection pun dah terus maju dengan owner baru, Bisnes Bandorukira run macam biasa cuma xrancak sangat. Jual beli tea lemon n ginger pun banyak sambutan.. So boleh dikatakan awal tahun yang baik juga la untuk aku,Eli n Adelia.

Kiranya sekarang aku jana income kecil-kecilan la untuk tolong Eli dan diri sendiri.


Kereta Hilux pun dah berjaya dijual,lepas ni owner baru dia polis..settle dah beberapa urusan pasal kereta Hilux. Now tengah tunggu kereta baru. Kami plan nak beli kancil bayar cash. Hehehe.. Settle,xada hutang dah.

Patah kaki juga la sekarang sebab xada kereta,nasib baik Ketai bagi pinjam kereta dia FREE.. Sebab mula tu nak sewa ja kereta tapi harga mahal gila.. Huhu


Lega la bila dah lepas Hilux tu,sekarang memang jimat banyak la..sebab memang plan nak jual Atasrak dan juga jual Hilux.

Nak2 plak internet pun sampai sekarang tak ada lagi sbb TM kata kawasan aku tu dah penuh. Tak da kosong..kalau nak juga kena tunggu dalam 3-6bulan. Baiklah,tunggu ja.


Astro pun xplan nak bubuh sebab memang nak guna TM semata-mata. Lagipun aku memang jarang tengok drama2 tv,kalau buh pun baziaq ja.. Habis boring layan movie yang download tu ja.. Kalau bubuh pastu TM kata boleh pasang internet rugi plak kan..sbb astro kan jeneh kena ikat kontrak sampai 2tahun.

Makan pun sini memang sedia maklum la,mudah gila... Mee goreng,telur dadar,telur mata,nasi putih,ayam paprik,teh o ais,air kosong..baru Rm11-Rm12. Dah la portion besar dan banyak.

Aku pun dah mula bercucuk tanam ni. Hahaha.. Dah jadi surirumah sepenuh masa ni apa ja yang aku nak buat.. Bercucuk tanam dengan sat2 ubah kedudukkan kerusi meja dalam rumah jala..hehehe

Serius memang rasa lain,sebelum ni dok dapat income 1.5-2.5k, sekarang dapat dalam RM200-300 ja..rasa gila kot miskin hahahaha..

Dulu nak beli apa pun main klik2 ja..sekarang aku kena pikiaq 60x.. Hahaha

Tahun 2014 banyak makan modal dan banuak benda plan tapi xjadi,so duit habis ke situ. Macam brand Alethea,tersadai lepas dah keluar modai 3-4k..tersadai sbb adik aku balik kg,kakak aku plak anak cancer..Eli pun habis banuak juga untuk naikkan brand Insurgent dia..so harap 1-2bulan lepas ni kami kembalo stabil dan boleh simpan duit..Sebab dah banyak benda dapat kami cut. Lepas ni Eli pun tak la rasa terbeban walau pun beristerikan perempuan yang duduk nganga saja..

Bil internet tak yah bayar sebab bini xkisah xada internet. Bil astro tak yah bayar sebab bini xkisah xda channel tv.
Bil kereta pun xyah sbb dah pakai kereta yang dibayar tunai.insyallah. semoga kancil itu jadi milik kami.

Semoga GST xmembebankan kami juaaaaaa...wiihuuuu!

Aku xkisah xdapat hidup senang lenang pun xapa,janji hati relax enjoy hidup 3beranak. Bulan2 shopping baju anak ala kadar, jalan-jalan selam barang bundle bertiga..beli barang bundle untuk diri masing-masing dan enjoyyyyy.

Dan,YES aku still xnak tambah anak lagi. Hidup bertiga macam sekarang lagi best. So boleh dah stop tanya aku bila nak bagi Adelia adik. Hihihihihihi..


Lagi 1bulan cukup 4tahun kawen,wooohaaaaa.. Panjang lagi nak sampai ke 90tahun hidup bersama. Semoga apa saja yang ada dekat depan kami nanti,kami dapat lalui dengan cool.

Semoga Eli terus sabar dengan sikap aku dan Adelia. Aku dengan Adelia cuma ada Eli. Hidup kami bergantung pada Eli. Semoga jodoh kami bertiga panjaaaaaannnnnnnnngggggggg!


Selamat datang plannig hidup yang baru!

For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016