11 February 2015

Review : Skincare Product Yang Best Untuk Kulit Kering & Berjeragat.

Hye


Aku start awal tahun 2015,dah mula menitik beratkan penjagaan muka. Sebelum ni aku memang belasah ja.. Tak jaga sangat..


Tapi bila dah sedar diri..makanya aku start pakai benda2 untuk muka dan minum/makan untuk dalaman.

Sebelum ni aku pernah try skincare SKII, lepas tu try Body Shop Vit E skincare..paling latest aku guna pencuci muka Hada Labo,repair cream for skin brand Mizon,scrub dari hampas tea Lemon & Ginger dan mask dari ekel.


Kiranya sekarang semua skincare aku direct dari korea sana. Result so far memang aku sangat puas hati.


Pencuci muka aku sekarang.
Aku suka. Serius.
Memang xakan tukar dah..

Biasa kalau kita cuci muka,lepas cuci rasa tegang dan ada macam kelupas sikit kan..tambah area hidung..

Tapi clenaser hada labo ni xbuat muka tegang..xbuat hidung kering kelupas pun..
Aku suka gila..

Lembut ja kulit muka..
Selalu aku bahagian tepi hidung tu suka kelupas..
Sejak pakai pencuci ni,memang aku dah xrisau la..

Kulit rasa lembab..bahagian hidung tu rasa licin lembut ja..

Memang sangat sesuai untuk orang kulit kering.

Pencuci muka ni senang dapat,giant ada..tesco ada..
Harga : Rm21


Snail repair cream Mizon.

Ini aku beli direct dari Intan nur anum.
Intan dia ambil direct terus dari Korea sana.

Sumpah!krim ni memang ngam gila dengan pencuci aku pakai tu..

Lepas cuci muka,aku akan sapu light2 krim ni delat muka n tengkuk.

Kulit memang jadi lembut gila..pastu rasa tegang,tambah2 area mata..pipi..dagu..

Pori2 aku dekat pipi nampak banyak perubahan..
Sebelum ni pori2 area pipi dekat dengan hidung tu agak sederhana besar..dulu sebelum guna mizon ni aku guna serum body shop..
Bagus memang bagus tapi terlampau mahal..

So sebab dah habis,aku trus cuba mizon.
Mizon ni lagi best rupanya..

Bahan aktif mizon ni adalah 92% lendir siput babi.

Tapi xda bau busuk ka apa..bau ok ja..
Yang penting,memang sangat effektif dekat kulit muka aku.

2x sehari aku pakai.

Xada la rasa malu sangat sekarang even xmakeup..sebab pipi aku jadi merah2 macam blusher gitttewwww...kakakaka..seronok oi.

Dlu rasa segan gila kot sebab pori2 aku besar area situ,tepi hidung pun selalu kuping mengelupas..now legaaaaaaaaaa... 

Sangat membantu la krim snail ni..
Eyebag pun dah xsebakul..

Cuma jeragat yang ada tu xhilang cuma nampak la kata pudar sikit2..sebab aku ni jeneh jeragat dalam kulit..

Memang berbaloi oi beli..
Rm85 ja intan jual..sasa jual Rm145..



Seminggu sekali aku akan scrub muka guna hampas tea..sebelum ni aku guna hampas tea biasa..

Now aku guna hampas tea macam dalam gambar tu..

Tea ni aku jual,tapi now dah sold out.
Tea Lemon n Ginger.

Aku guna hampas tea ni sebab ingredient dia dari REAL FRUIT..

Kulit lemon yang dah jadi hampas tu sangat elok untuk kulit.

Aku gosok slow2 ja dekat keseluruhan muka.
Tiap kali aku scrub,lepas scrub aku akan pakai mask untuk cool down kan balik kulit muka yang aku dah gosok scrub tadi.


Untuk masa sekarang aku suka dan selesa guna mask natural ekel ni..mask ni dari Korea. Aku beli banyak juga untuk dijual sekali.

Dah 2pack aku pakai. Aku pakai yang collagen tu.. Sebab collagen tu sesuai untuk semua muka tambah2 kalau muka jenis kering jeragat dan muka orang yang setiap hari pakai makeup.


Apa yang buat aku berani nak jual mask ni,essence mask ni sangaaaaattttt banyak!! Banyak gila oi..puas hati.

2x berturut2 aku guna yang collagen mask tu..

Sejam juga la aku pakai mask ni..sampai kering la essence dia tu..

Besttt... Lepas dah pakai tu nanti rasa firm ja kulit..lembut gitttew..kulit rasa lembab..

Untuk orang yang kulit kering macam aku memang kena pakai mask selalu..atleast 1minggu 1x..

Orang kulit kering mudah sangat jadi kulit kedut2..jeragat..

Berbaloi beli dan pakai.

Mask ni ada 3jenis.

Green tea tu bagus semua kulit terutamanya kulit yang berminyak dan ada bekas jerawat.


Vitamin mask pula bagus pada orang yang kulit sensitif. Kalau kulit xsensitif pun boleh ja guna..

Mask ni harga aku jual Rm6/pcs.
Postage : 1-10pcs Rm6


Untuk collagen mask cuma tinggal 7pcs sahaja lagi.

Vitamin & green tea ada 10pcs.


Kalau berminat nak beli boleh whatsapp 0192609886

~~~~~~~~~

Sekarang memang ni la rutin penjagaan muka aku..

Dah dekat 2bulan pakai..
Aku ni kulit kering &jeragat..
Jerawat singgah sekali sekala..


Kalau ada yang nak beli Snail krim Mizon tu boleh roger intan. Facebook dia guna nama Intan nur anum.

Mask tu boleh roger aku.

Mask tu kalau uoll nak tengok lagi review,boleh google ja..memang banyak la orang rekemen sebab memang bagus.

Mizon snail krim tu lagi la banyak review..boleh google for more info.


Bye. 












For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016