26 January 2015

Selamat Pengantin Baru Abang Chik & Nadia.

Hye

Weekend haritu family sebelah Eli ada majlis besar. Abang kepada eli nikah dekat hutan melintang,Perak.


Hari jumaat pagi tu kami dah gerak ke sana dari Klang. Guna jalan dalam. Before gerak tu p beli baju untuk pakai time majlis dulu sebab nak sedondon. Warna pilihan adalah warna Gold.

Aku beli dress ada labuci2 segala hahahaha.. Itu ja baju yang ada..harga boleh tahan mahal Rm200..selamat la kena sponsor so jimat dulit ioll. Eli beli baju melayu sehelai.




Panas lit lit oi... Sepanjang perjalanan alhamdulillah selamat dan lancar.

Family Eli sewa homestay dekat hutan melintang tu,nama homestay tu marzaouq ka apa ntah.. Serius selesa gila wei..Rm70/night. Bilik selesa ya amat.. Persekitaran bersih. Family eli sewa semua blik.. Kira semua family kami jala situ..besssttttt...


Malam jumaat tu nikah.

Dengan 2x lafaz sah bergelar suami isteri. Taniah abg chik n nadia... Yeeaaayyyyy!! Pasni aku dh ada geng sebaya..tp kna panggil kakak leeewwwwww ke Nadia hahaha..

Nadia diet nampak banyak turun badan dia.. Taniah Nadia sbb usaha gigih nampak hasil..segak uoll malam nikah n hari kenduri..

Adelia time ni ntah ke mana dah..seronok dia main dengan abang2..lari2 loncat2..


Esok tu Hari kenduri sebelah Nadia.


 Start bila la aku nak mula make up muka aku sikit, rasa xconfident... Rasa mcm nak masuk kelas gak nanti2 belajar make up.. Hehehe..bogel ja muka aku p kenduri..lain2 semua make up tau..


Dah siap2.. Snap gambar lu.. Gold uoll.. Baju ni aku dapat pakai saiz 38..selalu baju bajan aku saiz 40 gitu... Tak tau la berat y turun atau baju tu yang cutting besar.. Aku xtimbang dh lama sebab penimbang aku pecah berderaian time pindah rumah haritu..

Eli suruh pakai gini.. Redha jala sebab aku memang langsung dah xada heel..tapi agus gak la pakai gini sebab hari kenduri tu hujan,so kaki aku selamat dari basah kena lopak air..


Adelia ja pakai tshirt,sepupu dia semua baju kurung,baju melayu..dia bukan mak ayah xbeli..tpi dia xmau pakai..makanya bagi ja dia pakai singlet,kasut dengan seluar panjang..nak melompat dengan abang abang pun senang..


Dah macam hari raya plak pakai sedondon dengan eli hahaha..



Eli direct suka pejam mata kalau snap gambar bertiga huhuhu


Sebahagian yang ikut rombongan pihak lelaki. Ni xsampai separuh tau..suku pun belum.hahaha.. Keluargabelah eli besar sebab tok wan dia kawen 2.. Ni sebelah ibu pertama..tapi ramai y xdapat join.. Sebelah ibu pertama pun ramai.. Ni suku xsmpai ni..


Aku sampai sekarang xberapa na kenal lagi sepupu eli..sebab ramai sangat..

Habis majlis,kami pun gerak ke Lumut. Nak mandi pantai. Kami gerak ke Pantai beringin.

Mandi sampai maghrib lepas tu gerak ke rumah pak njang. Makan nasi segala...


Terima kasih mak njang paknjang jamu nasi walaupun lauk ikan goreng dgn kobis horeng n sup ayam..3pinggan ioll makan..hahahaha


Selamat pengantin baru abg chik n Nadia. Semoga bahagia hingga syurga..




Bye

For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016