5 January 2015

My Iman Noodles House,Cyberjaya.

Hye





Ini kira kali ke2 aku makan dekat sini. Suka sebab sedap. Harga bagi aku murah sebab portion dia banyak gila..
Ni luar kedai.


Kedai memang bersih gila la luar dalam.
kedai Iman ni dia ada buat surau juga siap dengan ada telekung,
so kalau p makan ngam2 masuk waktu tapi xbawa telekung,boleh guna telekung yang ada.
Telekung dia bersih dan tersusun elok ja.



Kedai Iman ni dia punya style macam makan dekat china sana.
Resepi semua memang 100% pure dari negara China..
OOwner dia pun cina muslim dari sana.


Aku syak owner dia kembaq,sebab tengok muka sejibik sama..
hehehe
muka bersih gila dedua orang..

Masa aku sampai tu, elok2 owner dia baru sudah solat,dedua keluar dari surau..
memang macam kembar,badan sama besar,muka sama..baju warna sama..kopiah warna sama..
gitttewww..

Sebab mula ingat owner dia melayu kawen cina..
tapi rupanya memang dari sana..


~~~~~~~~~~~~


Harga dia start RM7 -RM30
Kebanyakkan harga dia sepinggan atau semangkuk mee RM8
air free .. refill la berapa banyak kali pun..
Air pun banyak pilihan..
dari yang sejuk sampai panas..
Tapi air panas dia cuma tea saja..
tea bunga...tea rose..tea mint..

Kalau satey dia plak,1cucuk cuma RM2,tapi kena ambil atleast 3-4cucuk minimum.


~~~~~~~~~~~~~~~

Kali ni aku makan


Chicken Cool Noddle.
RM8 ja uoll

belambak gila..
mee dia buat sendiri tau..
so mee dia rasa fresh gila..
rasa light ja mee dia..
tapi sedap..
n xmuak..

chicken cool noodle ni memang dia hidang sejuk,sejuk ye,bukan suam2..
nak makan nanti kita gaul dia..
letak cili blend dia sikit,memang best!!!
Ayam tu rasa herba..dia perap dengan herb.
memang sedap.



Eli makan Braised Beef Soup Noddle
Semangkuk besar ni RM8

soup ni memang sedap gila!
terbaik!!
makan panas2..
fuuuuuu..sedap!

Eli order juga satey kambing 4cucuk..dalam menu nama dia Xinjiang Roasted Mutton Stick.
satey ni memang hari 1st datang dulu pun dia order..
dia suka..
Eli kata sedap.


Cara nak order dia, kita kena tick apa yang kita nak dekat kertas menu dia..
pastu p kaunter bayar dulu n tunggu ja dekat meja.
Nanti dia akan hantar ke meja.

Lepas bayar dekat kaunter,boleh ja terus ambil air.

servis dia memang laju.
xyah tunggu lama2 pun..
jap ja sampai makanan kita.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


so sila la p try..
Kedai gerenti 100% halal.



boleh usha facebook Iman Noodle House











For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016