7 January 2015

Mandi Tanpa Planning Di Pantai Teluk Kemang,Port Dickson.

Hye


Hari Sabtu haritu,xtau nak p mana..kebetulan Eli xmau masuk OT selepas dipaksa oleh isteri beliau..
hahaha..menyampah aku asyik keja ja..tau la sayang Pak Usop..hewhewhewhew



Sebelum gerak makan lu..
aku sekarang tengah semangat rumah baru..
hari2 bangun awal untuk masak.

Buat sup ayam ja senang dan mudah.cicah dengan kicap bawang..
rebus bendi..
settle 1periuk nasi.

kawen dekat 4tahun baru rasa nak beli alas meja..HAHAHAHA
sebelum ni meja kosong ja..

Alas meja ni mahai gak la..
RM16..
tapi pejam mata jala beli..sebab mata aku dah kero macam makcik2..
kakakaka


Memula aku ajak Eli p bird Park..
tapi dia macam buat blur2 xtau jalan..


Dia memang plan nak ajak p pantai..
dah dekat seminggu kot dok p Morib..
nak termuntah aku..
huhu


Pastu dia cakap ok la,jom p zoo..
tapi suruh aku pakai selipar,tapi kasut bawa masuk kereta..
aku pun ok.
semangat wei..
dah lama xp zoo tengok binatang..


boring aku dok p pantai ja..
dan dah agak lama juga asyik tangguh nak bawa Adelia p zoo..




Akhirnya sampai juga kami ke Teluk Kemang..
aku time sampai mood memang kelaut la..

kami cari mini zoo PD xjumpa..
so aku pasrah la ..


Adelia kemain demand nak pelampung la..
nak tool untuk korek tanah la..
pening apak dia..



Mula tu dia macam takut tau..
tapi dah tengok ada abang-abang, kakak-kakak main air best..
dia ajak masuk dalam air..

p beli plak swimming suit dekat dia..


serius dia dah xtakut macam dulu..


mak n apak dia memang buat kering ja masuk mandi sekali..mula apak dia ja..aku buat keras dok tengok dari atas..
tapi xtahan oi..aku masuk gak mandi sekali..
padahal pakai jeans kot ..

kemain tau depa ..
bff sehidup semati..


apak dia manjang pejam mata..
ahahaha


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sudah mandi,dah nganga mana nak tukar baju..
gila baju memang xbawa..


selamat la depan jalan tu banyak khemah yang jual baju2 semua..
bab baziaq duit memang serah dekat apak dia..


beli la juga baju salin..
1set sorang satu..
kena RM99 untuk 3set baju..
apak dia buat kering ja bayaq..


padan muka!

Masa tengah beli baju tu..sembang2 dengan brader owner kedai tu..
gila sewa khemah mahal gak situ..
1khemah ukuran 2khemah besar tu RM6.5K
Berniaga untuk 52hari..


tapi brader tu kata balik gak modai..
tapi ciput la..
kalau banding dengan dia buka dekat 1tempat lagi tu lagi teruk sale.

Lama gak la lepak dekat dalam kedai dia..dia pun baguih siap bagi aku dengan Eli guna bilik untuk salin baju..padahak kami basah kaw2 kot..



balik,singgah makan pastu terus balik Banting..
gila betei,aku rasa macam lama gila la nak sampai Banting..


Best juga Pantai ni..walau orang ramai..
nanti boleh p lagi..memandangkan Adelia suka dah mandi pantai..


weekend pertama ditahun 2015.
bye.








For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016