28 January 2015

Bisnes apa yang aku nak buat..........


Hye


Dah masuk minggu ke 3 aku duduk rumah jadi surirumah yang nganga saja..hewhewhewhew.. Serius rasa gabai...biasa ada keja yang aku kena buat..pastu dah jdi rutin buat keja rumah laju2,layan anak laju2..


Sekarang semua keja rumah aku buat slow n steady gittewwwww...sebab dah xada bisnes sendiri..byk gila kot masa terluang.

Rasa pelik juga bila asyik nampak atasrakcollection dekat wall aku hahahaha.. Rasa pelik sebab bukan aku y dok update dia..gitteeww


Now aku cuma niaga kecik2...pastu tolong intan sikit2..


Aku tengah pikir nak bisnes apa plak lepas ni... Haritu dah ada idea...tapi mcm xkonpiden plak nak run idea tu...

Sementara ni aku ingat nk rest dulu kot...tunggu ilham yang betul2 datang...huhuhu


Tak risau sangat sekarang sebab belanja banyak jimat sejak pindah.

Kereta pun dalam proses nak jual..siapa nak beli hilux auto,grey colour,mileage 90k++,tahun 2011..boleh call 0126139394 atau whatsapp.Nak jual RM73K(boleh nego). Kereta hilux ni aku mmg just guna utk angkat barang niaga ja..xada angkt or guna utk keja2 berat ka hapa..










Belanja Adelia pun sekarang dah xkeluar banyak macam dulu..sebab susu formula dah xminum..pampers pun sebulan++ tahan sebab dah kurang minum susu..kalau tidak belanja Adelia saja dalam Rm300++(susu+pampers)..sebab biasa apak dia akan beli 8pek susu dengan 2pack pampers gitu..


Sewa rumah pun dah murah. Sebelum ni Rm650..sekarang Rm380 ja.. Huhuhu.. Internet astro semua xpakai dah.. Jimat banyak uolllll..


So tenang juga la hati aku ni walau dah xdapat nak tolong Eli mcm sebelum ni.. Sebelum ni kalau apa2 xcukup..aku tolong tambah..gitteeeewww la selama kawen ni..kalau aku kena tambah melebih2 Eli akan ganti balik once dia dah dapat gaji..sbb aku kira dia hutang kahkahkahkah..


Cuma sekarang aku dah xboleh la nk shopping macam kena rasuk hahahaha..semua kena jimat.


Sini yang bestnya barang basah barang kering murah kaw2 wei.. Ikan segar2..udang sotong ayam semua elok2..kalau makan kedai pun murah gila tau..

Haritu kawan eli belanja makan satay 50cucuk,soto semangkuk,nasi ayam kukus sepinggan,nasi ayam sepinggan,4jenis air... Rm50 ja uollllll...

Pastu aku dengan Eli pernah makan kedai abe abe siam ni.. Nasi putih 1,paprik daging,telur dadar,tomyam,kerabu pelam,2air..Rm14 ja.. Hahaha..gila murah..xcaya aku tau..


Sini ikan siakap saiz sederhana comel2 tu Rm6/sekor...ikan elok mata fresh..baru angkat naik dari laut.. Ikan termenung lagi la murah...fresh plak tu.. Sukkkkaaaaa gila aku tau kalau p shopping barang basah..


Semoga tahun ni,tahun yang baik untuk kami suami isteri. Semoga rezeki Eli murah sebab banyak bersabar dengan perangai aku. Amin.



Bye.


For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016