2 December 2014

Review Movie : The Hundred Foot Journey (2014)

Hye,


rating cerita ni 7.4/10.

cerita dia pasal hobi..pasal buat benda yang kita suka dan minat.
cerita ni ringan ja..
aku dah tengok 3x..

janz yang suruh tengok cerita ni..
cerita ni baru lagi..
tapi dah keluar yify


~~~~~~~~~~~~~

cerita dia pasal 1family india yang travel jauh ke  France untuk buka kedai makan dan mula hidup baru sebab kedai depa dekat India kena bakar.


Kadam nama apak depa..
Hassan plak anak lelaki pada Kadam ni..
Kadam ni suka memasak,bini dia pun suka masak..tapi bini dia mati dalam kebakaran tu
bini dia juhi chawla ok..


Dalam 5orang anak dia,yang betul minat masak cuma Hassan saja..
Hassan banyak belajar masak dari mak dia..


bila dah mak dia mati,dia dengan apak dia la yang berkobar2 nak truskan apa yang mak dia tggal.


travel p France.
tengah dalam perjalanan nak sampai France,kereta depa rosak,so ada la sorang minat France yang cantik ni tolong depa..
tumpangkan depa dekat rumah dia..


esok pagi tu,Kadam ni jalan la kaki p ronda2 dekat 1buah restoran yang dah buruk gila..
Hassan pun ikut la apak dia..


depa masuk dalam restoran tu,memang buruk..sebab restoran tu dah kena tinggal dah lama..
dah bertahun2 kena tinggal..


apak Hassan ni tengok ja restoran tu,terus dia nak beli.
tiba2 mai la sorang perempuan ni dekat restoran tu..
cakap depa boleh didakwa sebab pecah masuk restoran tu..


En.Kadam ni terus cakap dekat perempuan tu kata dia nak beli restoran tinggal ni..
perempuan tu macam terkejut la..
sebab kalau ampa tgk pun,memang nampak macam family Kadam ni jeneh orang xdak duit..
pakai lekeh ja..
kereta buruk..

Pastu en,Kadam ni dia suka tawar harga barang..
apa saja barang yang dia nak beli..dia suka bargain..


pastu perempuan tua ni sindir dia
"saya dgr semalam encik ada minta diskaun dekat hotel yang encik nak tidur??"


pastu en.Kadam yang power ni balas dengan bergaya sekali
"
HAHAHAHA
puas hati aku bila kadam ni cakap yang minta diskaun bukan sebab miskin..
tapi sebab..dotdotdot


yang Hassan dok ajak ayah dia blah sbb dia pun ingat ayah dia xmampu..


LAST,en.Kadam ni beli gak restoran ni..
dan mula running bisnes dia..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Perempua dekat atas tu nama apa ntah..lupa plak..
dia ni owner restoran 1bintang berdepan dengan restoran yang en.Kadam ni beli


dia macam gelabah la..
takut persaingan..


yang si Hassan plak dok teringin nak p keja dekat restoran perempuan tua tu..


~~~~~~~~~~~~~~~

Depa pun macam fight la sesama depa..
hg penaya aku..
aku penaya hg..
gittewwww



llllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaassssssssssstttttttttttttttttttt sekali,
depa baik..
Hassan ni jadi chef yang berjaya...



Ending dia best..

tengok la..
p download..
tobat best..


movie ni based on novel.
novel dia pun tajuk sama macam movie..
try cari buku dia..
mesti lagi best..


sekian.
terima kasih!.


bye.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016