31 December 2014

Pindah Rumah Paling Azab Pernah Aku Rasa.

Hye,


Settle dah 9trip ulang alik dari Sepang ke Banting. 9trip weeiiiiiiiiiiii ulang alik. fuhhhhhh... kami start angkut barang hari Sabtu malam dalam pukul 10. Hantar Adelia ke rumah SIL dulu..pastu p makan kenyang2 baru start angkut barang.


     
ni petang ahad..trip ke 6 gitu... gila azab... sabtu tu dari jam 10malam sampai ke 8pagi baru tidor..tu pun dedua gagah tidor gak... Adelia kami biaq ja dekat rumah SIL..



Kami memang plan ambil lori dalam 5tan gitu..nak jadi cerita lori yang kami booked tu stuck dekat pantai timur tak boleh balik... frust gak la...sbb kalau ada lori senang..


aku sms semua no lori yang aku dapat dari google,kebanyakkan tinggal lori2 kecik ja..dan depa cas mahal nak mampoih!!! ada yang cas 1tan lori Rm200 tanpa pekerja...dan RM200 tu untuk 1trip..wadafak! Ada yang cas 1tan lori 3pekerja Rm380/trip. makanya baiklah kami azab badan dulu dari azab duit hahahaha



malam b4 angkat barang pekena nasi putih,tomyam,kailan dgn telur dadar dulu..dalam pukul 3pagi gitu singgah mamak pekena roti canai sorang 2keping..


hari sabtu tu ketai kawan eli tolong..dia tolong sampai pukul 5pagi gitu.pastu aku sambung lgi dengan eli ja..ahad,just aku berdua ja dengan eli..ketai bz kena p kenduri...


memula b4 pindah rasa barang mcm sikit ja,bila longgok2...mak ai..belambak..Barang mainan segala mak nenek Adelia punya dah 1trip..padahal banyak gila kot mainan dia yang dh dibuang...sabaq jala..



ahad tu singgah makan dekat banting..

nasi ayam penyek...nampak sedap..tp bila makan,rasa kosong...sambal kosong..dengan xpedas... huhuhu..



isnin malam last trip, angkat moto... tinggal adelia dekat SIL,singgah makan n terus buat keja..kalini apan pun ada...ketai pun ada...


terima kasih banyak2 dekat ketai...ketai ni manusia yang selalu ada time aku dengan eli susah hehehe..terkunci pintu..terlupa kunci...mesti dia la yang akan mai tolong kami... tq tai..jasamu di kenang..


tq gak dekat apan..dekat SIL sebab tolong jaga Adelia....



internet masih xada...hf masih jahanam..so hidup terus jadi macam zaman 70an hahaha..


bye.
























, For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016