11 December 2014

Konjac Sponge Dari Skin Device - 100% natural vegetable fibre (Must Try!!)

Hye,

assalamualaikum..







Pernah dengar tak pasal Konjac Sponge???
aku pun 1st time dengar...
padahal sponge ni dah femes lama..

Sponge ni dari akar pokok Konjac.
kelebihan akar pokok konjac ni salah satu dia boleh mencuci liang roma kita yang tersumbat sebab minyak atau blackhead/whitehead.


Best kan??
murah plak tu..
RM18 ja..



ada beberapa jenis.
yang Natural tu xada bahan tambahan.
yang lain ada bahan tambahan.
setiap jenis ada kegunaan masing-masing.
Paling terbaru konjac warna lavender.






Sebelum guna span ni kita kena rendam dengan air suam biar dia kembang..
dekat span ni ada tali siap.
so lepas guna,gantung untuk keringkan...


1ketul span ni,tahan 2-3bulan..nak guna lebih dari 2-3 bulan pun boleh..tapi better untuk kebersihan..guna setakat yang disyorkan saja..


kalau google,memang banyak gila testi pasal konjac sponge ni tau...
ramai cakap blackhead depa hilang..
ioll pun xsabaq nak guna..
hehehe



apa beza cuci muka dengan tangan dengan cuci muka guna sponge konjac ni??

beza dia memang bannnnnnnnyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk gila!!tapi ioll list 2ja yang penting.

1.sponge ni dia akan cuci bersih kawkawkaw kulit muka kita sebab permukaan dia yang bertektur tu..orang panggil apa.. deep clean gitteww,. sebab tu sapa yang ada masalah kulit berminyak,blackhead/whitehead bersepah memang disyorkan cuci muka guna span konjac ni..


2. Kulit muka kita bebas dari kena kuku,sebab sangat tak bagus untuk kulit muka kalau kita guna kuku untuk picit blackhead/whitehead dekat muka..hindarkan habit guna kuku untuk buang blackhead.whitehead  ok..pls guna sponge yang bagus ni..

Ni antara Feedback dari orang yang dah pakai dan cuba konjac sponge ni.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


lagi bertambah best,sponge ni 100% natural.
just tambah ja pencuci muka atas span ni,n cuci macam biasa..

serius,memang berbaloi wei guna konjac..
kalau hidung jenis gerutu sebab blackhead ..pakai konjac memang boleh rasa la perbezaan dia..
kalau kulit jenis jerawat ruam kecik2 tu kan..lagi la elok pakai konjac ni untuk cuci muka.

~~~~~~~~~~~~~~~~~


Selain konjac sponge ni,
ada macam-macam la skin tools yang dijual dengan harga yang berpatutan tau..
berbaloi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~


so aku kenalkan seller yang memang boleh dipercayai 100% ,so uoll tak yah risau kena tipu ka apa..
beli dan gerenti akan dapat barang yang di order. Boleh juga nak beli borong.


terus ke page bisnes dilla.nuramira




selamat mencuba!





Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016