20 December 2014

Hari Kedua Aku Ajar Adelia Stop Susu Formula.

Hye,

Hari kedua dah (19.12.2014) , Still ok.. siang dia minum fresh milk dalam 3gelas kecil. Air masak minum bergelas2..


Breakfast aku buat brokoli stim dengan blackseed,ikan salmon goreng vco. Banyak gak makan tapi dia xsuka blackseed tu hahaha..pastu aku buat rolled oat kosong,sbb rasa macam xkenyang ja dia makan ikan dgn brokoli..

Lunch aku buat sup daging+carrot+brokoli+Kentang campur dengan rolled oat. banyak juga dia makan. pastu aku goreng kerepok leko, dia makan lagi...


Snack petang tu buat kerepek sweet potato,tapi dia xnak..dia nampak pelik kot warna purple.. terus aku bersilat goreng ikan salmon ..licin!


Dinner makan balance sup daging+carrot+brokoli+Kentang dengan nugget ayam.


Malam sebelum tidur aku bagi susu formula 3oz sekali. Dalam pukul 6pagi sebotol 3oz.So hari kedua ni,dia minum susu formula 2kali.





tengok hari ketiga macamana plak..
if dia jadi xlalu makan sebab susu dpt 2botol,
aku nak stick dengan sebotol ja nanti..





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2hari tanpa susu fomula,memang nampak la dia lalu makan..
tapi yang xbestnya,dia jadi gila hisap jari..
stress aku tengok...
tengah cari jalan nak bagi dia stop hissap jari juga.

~~~~~~~~


Najis dia semua ok,
masa hari 1st tu risau gak kalau dia sembelit ka apa..
najis dia dah macam ketul emas dh aku rasa..tertunggu2 hahaha
hari ke tiga,pagi2 dah membuang..
fuuuuhhhhh..lega.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


bye.














































For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016