30 November 2014

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye,

(Entry penuh gambar,step by step)


Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq
HAHAHAHA


aku download pastu aku tengok dekat tv..


aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha
Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang..
hoi!mmg xboleh blah..


maka,Eli pun ajaq aku cara nak download.
pastu aku ada tanya kawan aku juga..

Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to
tulis tajuk movie

contoh aku akan type :-
 49days complete

so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub..
xyah susah payah dah cari sub.


cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni..

~~~~~~~~~~~~~
Part 1

1st kena ada utorrent.
kalau tak dak,google dan download la ye.

download nanti akan naik macam gini

klik la dekat icon utorrent iteewww



bila klik,akan jadi macamni..

settle dah part 1.
dalam pc dah ada utorrent.

~~~~~~~~~~~~

Part 2

Masuk website YIFY atau type kickass.to
ramai kata depa xboleh nak masuk kickass.to ..
masuklah website yify (https://yts.re/browse-movie.com)


keluar macam ni..
pilih la apa movie nak..
nak rating dari 0-10 ka apa..
nak genre apa..pilih2..
hahahaha


macam aku,aku akan pilih movie yang file dia kecik..
so cepat la proses download..
boleh pilih nak 720 or 1080..
aku selalu ambil 720..


selalunya kalau ambil dari website yify,gambar memang cantik gila..
nak lagi cantik ambil file besar,tapi untuk aku,file kecik pun dah sangat sangat sangat puas hati.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Part 3

Cara nak download,klik ja movie yang ampa nak tengok.

macam aku suka pilih movie based pada rating orang yang dah tengok.
macam movie ni rating dia 8.1/10..


klik dekat warna hijau tu yang tulis download torrent.
bila klik ja dekat situ,dia akan naik macamni..

klik ja save.
p la dekat file yang ampa save link movie tadi ittewwww...


macam aku save dekat destop


dia naik icon macam ni..
ampa klik ja..

bila klik,file yang kita dah save tu,dia akan naik macamni plak..
klik ja OK.

bila klik OK, dia akan naik macamni..

tuddddddddddddiiiiiiiiaaaa!
dah dalam proses download,tunggu saja sampai dia tulis SEEDING.

bila dah nampak tulis seeding,dah boleh klik untuk tengok..


senang ja kan??
rasa macam susah gila..
padahal..
hahahaha


~~~~~~~~~~~~~~~~

settle part download.

Yify punya movie ni,selalunya kalau movie baru,subtitle dia asing..
kena download sendiri..
kalau guna kickass.to kita kena masuk website subscene untuk download subtitle.
tapi kalau guna websiye yify,hg tak yah sussah payah dah p type subscene,sebab dia dah letak sesiap link untuk download subtitle.bila klik ja trus jump masuk subscene..
gittewwwww


nampak??
ada tulis terang benderang disitu..
download subtitle..

klik dekat situ..
nanti akan keluar

keluar macamni..
pilih la nak subtitle bahasa apa..
haahhaha

kalau ambil movie file yify 720,sila pilih subtitle yang tulis 
yify 720 juga..
kalau xda tulis yify tapi tulis menatang lain tp ada no 720..belasah ja download
boleh jugaaa...


kalau nasib baik ada subtitle malay,boleh ambil..
kalau nan ado,ambil omputih la..
indon pun boleh kalau mau hahahaha


nampak x,subtitle aku ambil english sebab Malay nan ado..
klik ja dkt sub yang hg nak tu..

nanti keluar macamni..
tekan la download english subtitle itttewwwww...


tekan save..

pastu p la klik dekat file yang kita dah save tu..


klik dekat icon tu..


klik dekat file subtitle tu,pastu klik plak dkt extract to
bila dah klik situ,cari la dekat mana folder movie yang ampa simpan tu..masukkan dalam folder yang sama tu..

klik OK.


dah selamat duduk dalam 1folder..
kalau mcmni..
if play movie tu..
subtitle xakan keluar tau..
sebab nama file xsama..


kita kena bagi sama nama file..

cara dia..

klik dekat video,ambil RENAME 
copy nama file video tu...

p plak dekat file sub yang icon kertas putih tu,
ambil rename dan paste nama movie tu dekat file subtitle ittewww..






nampak x??

so p la play movie yang dah settle step by step yang aku tunjuk ni..
CONFIRM ADA SUBTITLE ..
hehehe

tadddaaaa!!!


ulang step ni untuk setiap movie yang ampa nak tengok..



harap paham la step by step ni..
gigih wei aku tlg ajaq secara maya macamni..
HAHAHAHAHA

























Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016