18 November 2014

Tomato & Mushroom Italian Pasta Sauce Papa Alfredo THOOORRRRBBBAAAIIIIKKKKK.

Hye,

disclaimer : Bukan iklan berbayar. Review atas pembelian diri sendiri.



Aku dah cuba banyak brand untuk pasta sos,setiap bulan memang wajib beli kalau habis,sebab setiap bulan aku dengan Eli akan makan dan masak pasta.

Lama juga kami maintain guna sos pasta dari Kimball.
sampai la Eli saja-saja nak try sos pasta dari Papa Alfredo..


1st time guna dan masak,
rasa WOOOOWWWW!!
serius sedap!!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kalau sebelum-sebelum ni if ambil Tomato & Mushroom flavor,hg xakan dapat jumpa tomato or cendawan tu dalam sos tu..kalau jumpa pun seciput kecik-kecik..makan xrasa pun kata tu cendawan.


tapi kalau dalam sos pasta Papa Alfredo ni,hg boleh jumpa segabak besaq!hg gigit n rasa cendawan tu,cendawan tu hg boleh jumpa merata2 dengan mata kasar!HAHAHAHA
gila hg aku suka tahap gaban kot!!


kami laki bini memang dah jatuh cinta...xakan tukaq dah dengan sos pasta brand lain..
hewhewhewhew



HALAL.

ada code E330..
bukan semua kod E babi ye..
untuk kod E330 ni adalah halal




dan bila baca dia punya ingredients, lagi bertambah yakin..
dan sos pasta ni SUITABLE FOR VEGETARIAN.


~~~~~~~~~~~~~~~


Sos pasta ni 100% tomato..
so memang rasa masam tu % tinggi la..
tapi sedap!
hehehe



nampak..
besar tu cendawan..
boleh nampak juga bawang putih..bawang merah..
kalau makan memang rasa la bila gigit...


puas hati..
sangat puas hati..

jimat dari beli cendawan..
kalau masak,tambah bawang sikit ja..
habuan nak menumis dengan daging..


harga tak silap dalam RM13-RM15 sebotol,dah tak ingat plak harga..
680g..



so,selamat mencuba!









Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016