30 November 2014

Review Movie : The Purge Anarchy (2014)

Hye,



Rating movie ni 6.5/10.
macam biasa,semestinya aku download utk layan dkt tv dengan Eli.
cerita hardcore mcmni layan berdua baru syok.


Cerita dia pasal dekat Amerika..
akan ada 1mlm dlm setahun yang rakyat dia boleh buat apa saja kejahatan..

Malam tu ambulan ,polis bomba semua diberi cuti dan xpayah bertugas.

Rakyat dia malam tu boleh buat apa saja tanpa takut dia tangkap atau didakwa..

Hg nak bunuh org?boleh.
hg nak bakar bangunan??silakan..
hg nk rogol org??boleh..

Apa ja benda jahat..buat la..
Rakyat2 yang xmau keluar malam tu,dinasihatkan duduk rumah diam2..

Andai kata budak2 or org2 yang join purge tu pecah masuk rumah hg..hg kena redha ja..xboleh minta tlg apa2 ..

Gila kan??
Mmg gila babi..

~~~~~

Cerita dia mcmni..

Ada sorang mamat polis yang berniat nak balas dendam atas kematian anak dia..

Pada masa y sama,ada 2anak beranak yang terpaksa berdepan dgn anggota swat bersenjata y pecah masuk rumah depa malam the purge tu..

Pada masa y sama juga,ada 1kapel yang kereta rosak tepi jalan beberapa jam sebelum start malam gila tu..

So ada 5org baik yang terpaksa survive utk hidup.


Dan ada 4 5 6 7 8 9 10 org jahat yang join the purge malam tu.yang ligan 5org baik ni..

Ada antara group jahat tu,join purge tu utk duit..ada y mmg nk membunuh dan buat kerosakan..

Orang kaya2 pun join..tapi depa join secara tertutup.

Sepanjang cerita ni dada aku mmg berdebar2 oi..
takut!

~~~~~~~~~

Beberapa jam b4 malam gila tu start,polis ni dia keluar naik keta dia..dia round nk p rumah pembunuh anak dia tu..

Dalam pjalanan,dia terjumpa 2beranak yang tgh kena tahan dgn anggota swat..antara swat or askar kerajaan la..

Kiranya askar/swat ni pun join malam gila tu..depa power sbb depa guna pistol gila babi punya canggih..transport pun canggih..

Kiranya kerajaan amerika sdri pun join malam tu..

~~~~~

Polis tu turun dari keta n tolong 2beranak ni..bunuh askar/swat tu..n rembat senjata2 yang ada dalam trak depa..


Kapel 2org yang keta rosak tu plak,lari gila2 dari 1geng bertopeng ni..
geng bertopeng ni join malam tu utk dapatkan duit ja.

Tapi kapel ni lepas lari dan seludup masuk dalam keta polis tu..so jadilah depa 1geng..

~~~~~~

Depa lari p rumah kawan pada pmpn negro 2beranak tu..sbb pmpn tu janji dgn polis tu kata nk bg keta dekat polis tu sbb keta polis tu dh rosak kna tembak..


Dah smp dkt rumah kawan pmpn tu,rupa2nya pmpn negro tu bohong..kawan dia sebenarnya xda keta pun..

Polis ni mcm frust la..
so dia nak blah..

Tgh dia nk blah,kawan kepada negro ni kena tembak dgn adik sendiri..

So depa pun lari..
Tgh2 lari depa masuk perangkap geng2 pakai topeng tu...

~~~~~

Depa dijual kepada org kaya2 yang join the purge tu ..

Kiranya depa dijual utk jdi mcm binatang..
org2 kaya ni akan buru depa n bunuh depa..

Depa kena masuk dalam 1kawasan gelap gelita..depa kena survive la dlm tu..

Org2 kaya ni plak mburu smbl pakai spek versi malam tu..y detect haba bdan tu..

Org2 kaya ni boleh pilih depa nk mbunuh guna apa..guna pistol?..guna pedang?..gna kapak?..ikut suka..


~~~~~~

Last skali,polis ni hero..
last sekali happy ending..


Hehehehe..


Tengok la wei..bestt.. 
memang layan..


Dasyat xdasyat la org kaya n kerajaan..
bila ada duit..kerajaan pun jdi balaci org kaya tau..


~~~~~~

Kalau la ada betul2 purge gini..mampus oi..
takut gila kot..
nk tggu sampai pagi..
memang rasa mcm dunia nk berakhir la..

~~~~~~

Sebelum ada y bertanya,aku donlod certa ni gna website yify..

Tq.


Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016