24 November 2014

Review Movie : Babadook (2014) ,Cerita saka a.k.a hantu raya versi omputih.

Hye,




Rating 7/10 dekat imdb.


cerita dia pasal saka..
tapi versi omputih la..

memula tengok,memang tak faham...
tapi memandangkan aku melayu sejati yang dari kecik dimomokkan dengan cerita hantu melayu...
maka,ending dia aku faham..
hahaha..gittewww


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nampak x budak yang dekat pintu tu??
nama dia Samuel,
umur dalam 6 7tahun gitu..
dok dengan mak dia ja n duk dengan sekor anak anjing sebab apak dia mati accident masa nak hantar mak dia bersalin.


~~~~~~~~~~~~~

Samuel ni dia obses dengan raksasa,
dia selalu xboleh tidur sebab takut dengan raksasa tu..
dan sebelum tidur,mak dia akan bacakan buku cerita yang happy2 untuk bagi dia tidur dan hilang takut pada raksasa.


Dia xda kawan kecuali sepupu dia,perempuan..lupa plak nama..
tapi budak pmpn tu xsuka dia..
sebab Samuel ni macam saiko tau.
sikit-sikit raksasa..raksasa..


Samuel ni juga ada 2senjata yang dia buat sendiri..
1 panah n anak panah
1 lgi bola bom..
dan dia suka bawa senjata ni kemana ja..
sebab dia kata raksasa tu ikut dia..


~~~~~~~~~~~~~~~~

nak dijadikan cerita,
dia dah xsekolah sebab dia p panah mata kawan dia..



so dia just stay dekat rumah,
mak dia plak kerja jaga orang tua tua..
dan terpaksa cuti sekejap.


~~~~~~~~~~~~~~

dekat rumah dia,ada 1bilik bawah tanah yang mak dia kunci..
dekat bawah tu banyak barang ayah dia...
si Samuel dengan anjing dia ni suka main dekat bawah tu,dan tiap kali main mesti mak dia marah.



~~~~~~~~~~~~~~~

1hari,Samuel minta mak dia bacakan buku tajuk BABADOOK.



serius takut masa depa dok baca buku ni..
aku gabra gila..



Samuel kata dia dapat buku ni masa p library,ada orang bagi ke dia..
mak dia baca separuh jaa..pastu dah xmau baca..




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas baca buku tu,bermula la episod babadook ni dok kacau depa..
mai dekat atas siling..


sampaikan,dedua xboleh nak tidur dan terpaksa ambil ubat tidur..
makan makanan busuk..


~~~~~~~~~~~~~~~

Last,samuel dengan mak dia terima babadook ni untuk jadi sebahagian dari depa..
babadook ni saka apak dia..
mcm hantu raya la..sebab babadook ni boleh menrupai apak samuel..


so depa letakkan babadook ni bawah bilik yang ada semua barang apak dia..
tamat.



~~~~~~~~~~~~~~~~

tengok la..
syok juga..
walau cerita dia simple..


ni aku review xfull..
tengok lerrr..






bye.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016